Pilgatans kulturmarknad

Område: Umeå
Arena/Plats: Pilgatan
Kategori: Övrigt, Marknader

En härlig höstmarknad med mängder av utställare och ett brett utbud av konst, design, hantverk, musik och litteratur.

Nytt för i år är att det är fler utställare, 52 stycken, och att vi även har plockat in matförsäljning. Bland annat deltar Gotthards krog med matservering och grönsaksförsäljning från deras egen odling samt bröd och fika från kulturbageriet.

Det blir även litteraturvandring i Lars Lundqvist fotspår under ledning av Jan Danielsson som utgår från Bokcafé Pilgatan. Och caféet håller även öppet som vanligt.

På Bildmuseet är det öppen bildverkstad hela dagen. På eftermiddagen är det poesiscen, där även senaste numret av tidskriften Provins presenteras av redaktör Pernilla Berglund. Johannes Pollak har komponerat ny musik inspirerad av konstverk på bildmuseet och musiken framförs av studenter från musikhögskolan i Piteå under en visning av museiintendent Brita Täljedal.

På Verklighetens gårdsplan är det musik och matservering. Bland annat kommer artisterna Thelma och Anna, Appendix och South Orange att spela på Galleri Verklighetens trappa under dagen. Dessutom flertalet utställare även här.

På Kreativ Kollektiv samlas fler marknadsbord och på innergården pågår det ansiktsmålning, skrivworkshop och fikaservering.

Pilgatans kulturmarknad är ett samarrangemang mellan Kreativ Kollektiv, Bokcafé Pilgatan, Bildmuseet och ABF.

Kontaktinformation

Länkar

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Lör 16 sep 2017 11:00 - 15:00 @ Pilgatan
OK

Karta


Se omdömen


Boka boende

Boka ditt boende direkt på vår sajt utan bokningsavgifter. Om en ”boka nu”-knapp saknas i presentationen kontaktar du anläggningen direkt.