Sandström och Sibelius

Område: Umeå
Arena/Plats: NorrlandsOperan
Kategori: Konserter
Datum: Torsdag 27 apr 2017

Möt NorrlandsOperans nye Composer in Residence Jan Sandström. Symfoniorkestern uruppför hans violinkonsert tillsammans med solisten Elina Vähäla. Det blir ett helt nordiskt program där vi också får höra musik av Sibelius och den gotländska tonsättaren Elfrida Andrée.

Jan Sandström (f 1945) är en av Sveriges mest hyllade tonsättare och hans musik spelas över hela världen. Mest känd är hans trombonkonsert Motorbike Concerto som han skrev till Christian Lindberg. Sandström är en fantasifull tonsättare som älskar att överraska både publiken och sig själv.

Dirigent: Daniel Blendulf
Solist: Elina Vähälä, violin

Program:
Andrée: Andante quasi recitativo
Sandström: Violinkonsert, uruppförande
Sibelius: Symfoni nr 1

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
27 Apr
Torsdag 27 apr 2017 19:00 - 00:00 NorrlandsOperan

Kontaktinformation

Prisinformation

Prisinformation
Ord 250kr Student 160kr Ungdom till och med 19 år 60kr Pensionär 200kr

Länkar

Hotell

Comfort Hotel Winn

Avstånd: 239 meter
Ett av Umeås modernaste och nyaste hotell mitt i centrum. Det här är hotellet för dig som gillar läcker design, shopping runt hörnet, gratis wifi och kaffe, skönt häng och Umeås bästa läge.
Hotell

First Hotel Dragonen

Avstånd: 421 meter
First Hotel Dragonen är ett familjeägt hotell i centrala Umeå som renoverades 2014. Hotellet erbjuder 70 bekväma och modernt designade rum. Inom gångavstånd ligger Umeås shoppingområden, restauranger, Norrlandsoperan och Umeälvens härliga strandpromenad.
Hotell

Hotel Aveny

Avstånd: 121 meter
Hotel Aveny är designhotellet som ligger mitt i centrala Umeå. Hotellet är utformat för dig med höga krav på kvalitet och service och som söker ett boende med spännande och annorlunda design. Här blandas teknik, färg, form och funktion till inspirerande miljöer.

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Tor 27 apr 2017 19:00 - 00:00 @ NorrlandsOperan
OK

KartaBoka boende

Boka ditt boende direkt på vår sajt utan bokningsavgifter. Om en ”boka nu”-knapp saknas i presentationen kontaktar du anläggningen direkt.