Weeping Willows

Område: Umeå
Arena/Plats: NorrlandsOperan
Kategori: Konserter
Datum: Fredag 7 apr 2017

Personligt och storslaget. NorrlandsOperans Symfoniorkester möter Weeping Willows i en konsert som blandar gamla klassiker med helt nytt material. Det populära bandet firar sin 20 år långa karriär med en stor Sverigeturné.

När jubilerande Weeping Willows ger sig ut på Sverigeturné blir det med extra allt. Sedan länge använder de gärna stråk och blås i sin musik. Nu tar de steget längre och spelar med en hel symfoniorkester. Det är musik som för tankarna till Hollywood, Frank Sinatra och gammal Broadwaymusikal. Musik som går rakt in i hjärtat.

Weeping Willows debuterade för 20 år sedan med skivan Broken Promise Land. Sedan dess har de bytt stil ett flertal gånger. Men trots utsvävningar med både syntar och distade gitarrer, känner man på något sätt alltid igen deras sound. Mycket tack vare frontmannen Magnus Carlssons sammetslena 50-talsdoftande röst. Deras känslosamma och tankfulla låtar handlar ofta om sviken kärlek och brustna illusioner och en av deras mest framgångsrika låtar är Touch Me som kom 2002. Men några av er kanske känner igen deras musik från ett helt annat sammanhang. Deras låt Blue and Alone var nämligen ledmotiv till den närmast kultförklarade tv-serien Pistvakt som sändes i slutet av 90-talet.

I mars förra året gav de ut skivan Tomorrow Became Today, som i DN beskrevs som ”en storstilad hemvändarskiva till debutens och de brutna löftenas land”. Tillsammans med NorrlandsOperans Symfoniorkester bjuder de på ett program där de blandar både gammalt och nytt från deras långa karriär.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
7 Apr
Fredag 7 apr 2017 19:00 - 20:31 NorrlandsOperan

Kontaktinformation

Prisinformation

Prisinformation
Ordinarie: 450 kr Student: 300 kr Pensionär: 390 kr

Länkar

Hotell

Hotel Aveny

Avstånd: 121 meter
Hotel Aveny är designhotellet som ligger mitt i centrala Umeå. Hotellet är utformat för dig med höga krav på kvalitet och service och som söker ett boende med spännande och annorlunda design. Här blandas teknik, färg, form och funktion till inspirerande miljöer.
Hotell

First Hotel Dragonen

Avstånd: 421 meter
First Hotel Dragonen är ett familjeägt hotell i centrala Umeå som renoverades 2014. Hotellet erbjuder 70 bekväma och modernt designade rum. Inom gångavstånd ligger Umeås shoppingområden, restauranger, Norrlandsoperan och Umeälvens härliga strandpromenad.
Hotell

Comfort Hotel Winn

Avstånd: 239 meter
Ett av Umeås modernaste och nyaste hotell mitt i centrum. Det här är hotellet för dig som gillar läcker design, shopping runt hörnet, gratis wifi och kaffe, skönt häng och Umeås bästa läge.

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Fre 7 apr 2017 19:00 - 20:31 @ NorrlandsOperan
OK

KartaBoka boende

Boka ditt boende direkt på vår sajt utan bokningsavgifter. Om en ”boka nu”-knapp saknas i presentationen kontaktar du anläggningen direkt.