Romeo och Julia - språket, konsten och kärleken

Område: Umeå
Arena/Plats: Ögonblicksteatern
Kategori: Teater, dansföreställningar
Datum: Onsdag 10 maj 2017 - torsdag 11 maj 2017

Vad hade hänt om Romeo och Julia hade fått växa upp och bli gamla tillsammans? Vad hade hänt med kärleken? Hur ser kärleken ut i livets olika åldrar?

Vår Romeo och Julia är ett möte och ett samtal mellan skådespelarna Mansour Salti och Karin Larson, som i sin bästa ålder utforskar kärleken och språket genom sin gemensamma kärlek till konsten. Vi kan kalla den Romeo och Julia och verkligheten. En kärlekssaga bortom ålderns, språkets och nationens gräns.
Den klassiska kärlekssagan om Romeo och Julia har för många utgjort visionen om den äkta kärleken och därför säkert krossat en eller annan relation som inte levt upp till förväntningarna.

Men Romeo och Julia är så mycket mer – den är till exempel en dramatisk text som älskats under flera hundra år över hela jorden. Den är ett stycke som visar kulturens gränsöverskridande och allmängiltiga plats i världen och historien. Något vi behöver påminnas om och stå upp för i den kultur- och främlingsfientliga tid vi befinner oss.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
10 Maj
Onsdag 10 maj 2017 19:00 - 20:00 Ögonblicksteatern
11 Maj
Torsdag 11 maj 2017 09:30 - 11:00 Ögonblicksteatern

Snabbfakta

Åldersgräns
14

Kontaktinformation

Faciliteter och service

Speciella behov
Barnvänligt Handikappvänligt Rökfritt

Prisinformation

Prisinformation
Ordinarie pris 190 kr. Student, ungdom, pensionär 120 kr

Länkar

Hotell

Comfort Hotel Winn

Avstånd: 454 meter
Ett av Umeås modernaste hotell med bästa läget mitt i centrum. Det här är hotellet för dig som gillar läcker design, shopping och restauranger runt hörnet, gratis wifi i en mysig atmosfär med rum som erbjuder stadens bästa utsikt.
Hotell

First Hotel Dragonen

Avstånd: 484 meter
First Hotel Dragonen är ett familjeägt hotell i centrala Umeå som renoverades 2014. Hotellet erbjuder 70 bekväma och modernt designade rum. Inom gångavstånd ligger Umeås shoppingområden, restauranger, Norrlandsoperan och Umeälvens härliga strandpromenad.
Hotell

Scandic Plaza Umeå

Avstånd: 77 meter
Scandic Plaza ligger mitt i universitetsstaden Umeå, mellan gågatan och älven.

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Ons 10 maj 2017 19:00 - 20:00 @ Ögonblicksteatern
  • Tor 11 maj 2017 09:30 - 11:00 @ Ögonblicksteatern
OK

KartaBoka boende

Boka ditt boende direkt på vår sajt utan bokningsavgifter. Om en ”boka nu”-knapp saknas i presentationen kontaktar du anläggningen direkt.