Födelsen och vad Dada kan lära oss - en föreläsning på Bildmuseet

Område: Umeå
Arena/Plats: Bildmuseet
Kategori: Föreläsning, berättelse, Utställningar
Datum: Söndag 6 maj 2018

En föreläsning av Adrian Notz, direktör för Cabaret Voltaire i Zürich och en av curatorerna för utställningen Dada är dada. Språk: engelska

Adrian Notz kommer att berätta om hur Dada föddes på Cabaret Voltaire 2016, men också om det samhälle och den kontext som rörelsen växte fram i. Han kommer också att presentera en modell som enkelt visar hur Dada kan hjälpa oss att få rätt attityd och stil, i en tid som inte har någon stil.

Den här föreläsningen är en del av programverksamheten i anslutning till utställningen Dada är dada, med verk från en av 1900-talets mest inflytelserika konströrelser. Dada uppstod 1916 i Zürich som en reaktion mot det pågående världskriget, nationalismen, det borgerliga samhällets konservativa värderingar och konventionella estetiska ideal. Under några år hann rörelsen utveckla sig till ett nätverk över stora delar av världen. Bildmuseet har lånat in konstverken från privata samlingar i Europa.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
6 Maj
Söndag 6 maj 2018 14:00 - 15:00 Bildmuseet

Länkar

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Sön 6 maj 2018 14:00 - 15:00 @ Bildmuseet
OK

Karta


Se omdömen


Boka boende

Boka ditt boende direkt på vår sajt utan bokningsavgifter. Om en ”boka nu”-knapp saknas i presentationen kontaktar du anläggningen direkt.