Art Friday och vernissage på Bildmuseet!

Område: Umeå
Arena/Plats: Bildmuseet
Kategori: Musik, nöje, Utställningar, Övrigt
Datum: Fredag 4 maj 2018

Vernissage (19:00): Konsthögskolan Umeå / C.R.E.A.M. är årets examensutställning av studenter vid masterprogrammet på Konsthögskolan, Umeå universitet. Invigningstal av Katrin Holmqvist-Sten, prefekt för Konsthögskolan och Christoph Dreager, professor vid konsthögskolan.

Årets examensutställning av masterstudenterna vid Konsthögskolan vid Umeå universitet heter C.R.E.A.M. (Cash Rules Everything Around Me). Utställningstiteln har valts av studenterna och refererar till början på en resa som innebär ett ständigt ifrågasättande av vad som definerar värde och uttryck.

Utställningen presenterar verk av Carolina Andreasson, Emil Carlsiö, Micaela Cignozzi, Laura Heuberger-Mancini, Ariadna Mangrané Sancho, Frederico Sjöstrand de Oliveira, Alexander Skats och Jenny Käll. Deras huvudhandledare är konstnären Christoph Draeger, professor vid Konsthögskolan.

C.R.E.A.M. är kulmen på fem års studier i fri konst och visar ett brett spektrum av idéer. Utifrån sina specifika intressen och personligheter har studenterna utvecklat självständiga arbetsmetoder.

Bildmuseet har öppet hela dagen, men startar afterworken kl 17:00. Restaurangen erbjuder en lätt meny för den som vill äta en bit. Art Friday pågår till kl 21:00, och vill du fortsätta kvällen efter det så är det bara en kort promenad till Umeås nattliv.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
4 Maj
Fredag 4 maj 2018 17:00 - 21:00 Bildmuseet

Länkar

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Fre 4 maj 2018 17:00 - 21:00 @ Bildmuseet
OK

Karta


Se omdömen


Boka boende

Boka ditt boende direkt på vår sajt utan bokningsavgifter. Om en ”boka nu”-knapp saknas i presentationen kontaktar du anläggningen direkt.