Winterreise, Peter Mattei

Område: Umeå
Arena/Plats: NorrlandsOperan
Kategori: Konserter, Opera
Datum: Tisdag 28 aug 2018

Schuberts älskade Winterreise
Peter Mattei är en världsstjärna på operahimlen. Nu kommer den bejublade Piteåsonen och barytonsångaren till Norrlandsoperan. Se honom och pianisten Lars David Nilsson i en av musikhistoriens mest berömda och krävande sångcykel: Schuberts Winterreise.

Peter Mattei tillhör toppskiktet av sångare i världen. Med framträdanden på prestigefyllda scener som Metropolitan i New York, Covent Garden i London, Opéra National de Paris m.fl. har han etablerat sig som en världsstjärna. Sedan det internationella genombrottet som Don Giovanni har han gjort bejublande framträdanden på scener som Scottish Opera, Kungliga Operan och Metropolitan.
Schubert fullbordade Winterreise under de sista månaderna av sitt korta liv, och sångcykeln anses vara det största verket i romanskonsertens historia. De tjugofyra tonsättningarna av Wilhelm Müllers dikter har ett känslodjup och en psykologisk kraft som ingen annan musik av detta slag har nått upp till. De två samlingarna gavs ut var för sig men framförs som en musikalisk helhet, här i Peter Matteis fulländade tolkning.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
28 Aug
Tisdag 28 aug 2018 19:00 - 21:00 NorrlandsOperan

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 090154300
E-post
[email protected]

Faciliteter och service

Speciella behov
Handikappvänligt Rökfritt  

Prisinformation

Prisinformation
Ordinarie pris 350 kr, Pensionär 300 kr, Studerande/Ung vuxen 19-26 år 300 kr, Barn/Ungdom 3-18 år 60 kr, Grupp (minst 10 pers.) 280 kr.

Länkar

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Tis 28 aug 2018 19:00 - 21:00 @ NorrlandsOperan
OK

Karta


Se omdömen


Boka boende

Boka ditt boende direkt på vår sajt utan bokningsavgifter. Om en ”boka nu”-knapp saknas i presentationen kontaktar du anläggningen direkt.