Performance på Bildmuseet - Gaia Crocella / Interdine

Område: Umeå
Arena/Plats: Bildmuseet
Kategori: Mat, Övrigt
Datum: Söndag 9 sep 2018

Interdine är ett möte över gränser, ett invånarnas klassrum runt ett matbord. Samtalsmåltiden är ett öppet evenemang som välkomnar alla som vill delta och närma sig frågan om människor på flykt och integration, globalt såväl som lokalt.

Interdine är ett möte över gränser, ett invånarnas klassrum runt ett matbord. Som ett svar på den pågående flyktingkrisen lyfter Interdine frågan om bristande integration, massdeportering och tvångsförflyttningar till middagsbordet. Med mat som redskap för att möjliggöra möten skapas en nära dialog mellan de medverkande. I menyn kombineras särskilda sorters mat från olika delar av världen. Varje rätt följs av en kort presentation som leder till en politisk och känsloladdad diskussion.

Interdine föddes i mitt eget kök, och har senare växt i skala och tagit plats på olika publika platser i centrala Umeå. Interdine är öppet för alla med missionen att involvera fler invånare att bli värdar för framtida Interdine, och att skapa deltagande och medvetenhet med hopp om att närma sig en möjlig lösning.

Välkommen till Interdine söndag 9 september 15:00

Samtalsmåltiden är ett öppet evenemang som välkomnar alla som vill delta och närma sig frågan om människor på flykt och integration, globalt såväl som lokalt. Vi hyllar mänskliga förflyttningar genom mat, och gästerna får lära känna Interdines olika grader av handling. Det ultimata målet av samtalsmåltiden är att sprida värdskapets praktik och finna framtida värdar för Interdine i Umeå.

Måltiden äger rum på Bildmuseets öppna terrass som vetter mot Konsthögskolan och frivilliga bjuds in att bli del av matlagningsteamet. Evenemanget börjar 15:00 på valsöndagen, och blir performancehelgens avslutningsfest.

Gaia Crocella (f. 1993 Italien) är arkitekt med inriktning mot arkitektoniska interventioner och aktivism, utbildad på Arkitekthögskolan vid Umeå universitet. Hennes masteruppsats fokuserade på arkitekturens moraliska roll i en värld karaktäriserad av massförflyttningar och migration. För att ta itu med frågor om social integration har hon utvecklat ett deltagarprojekt för invånare i lokalsamhället, organisationer, flyktingar och nyanlända.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
9 Sep
Söndag 9 sep 2018 15:00 - 17:00 Bildmuseet

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Sön 9 sep 2018 15:00 - 17:00 @ Bildmuseet
OK

Karta


Se omdömen


Boka boende

Boka ditt boende direkt på vår sajt utan bokningsavgifter. Om en ”boka nu”-knapp saknas i presentationen kontaktar du anläggningen direkt.