Art Friday och vernissage på Bildmuseet!

Område: Umeå
Arena/Plats: Bildmuseet
Kategori: Utställningar
Datum: Fredag 12 okt 2018

Den här fredagskvällen öppnar vi en ny utställning: William Kentridge / The Refusal of Time. Hela Bildmuseet – utställningar, museishop och restaurang – är kvällsöppet till 21:00. Fri entré.

Baren öppnar kl 17.00, invigningssamtal kl 19:00 i den nya utställningen på plan 3, bland annat ett publikt Skype-samtal mellan kurator Ariane Koek, som är på plats i Bildmuseet, och vetenskapshistorikern och fysikern Peter Galison, Harvard University. Välkommen!

Bildmuseets utställning The Refusal of Time [Att vägra tiden] är en suggestiv betraktelse över tidens natur. Med allusioner till Einsteins relativitetsteori och tankeexperiment, till rymdfärder, Platons grotta och stumfilm har den sydafrikanska konstnären William Kentridge skapat en berörande och fantasifull berättelse om vårt sätt att förstå tid. Kan vi någonsin verkligen förstå tidens flykt i en värld i ständig förändring?

The Refusal of Time växte fram i samtal med Harvard-fysikern och vetenskapshistorikern Peter Galison, och är en uppvisning av Kentridges breda spektrum av konstnärliga praktiker och visuella motiv. Musik och ljudlandskap: Philip Miller. Videoredigering: Catherine Meyburgh.

William Kentridge (f. 1955 i Johannesburg, Sydafrika) är verksam i Johannesburg och betraktas som en av vår tids mest betydande konstnärer. Hans verk har visats på stora internationella konstmuseer och biennaler över hela världen och ofta reflekterat över effekter och efterdyningar av apartheid och kolonisering.

The Refusal of Time visas presenteras som en inledande del av Bildmuseets stora utställning Entangle / Konst och fysik, som öppnar i sin helhet 16 november.

Bildmuseet har förstås öppet hela denna fredag, men kvällsprogrammet börjar klockan 17:00. Vill du fortsätta kvällen efter 21:00 så är det bara en kort promenad till Umeås nattliv. Välkommen!

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
12 Okt
Fredag 12 okt 2018 17:00 - 21:00 Bildmuseet

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Fre 12 okt 2018 17:00 - 21:00 @ Bildmuseet
OK

Se omdömen


Boka boende

Boka ditt boende direkt på vår sajt utan bokningsavgifter. Om en ”boka nu”-knapp saknas i presentationen kontaktar du anläggningen direkt.