Damien Jurado w/ I'm Kingfisher

Område: Umeå
Arena/Plats: Droskan
Kategori: Konserter
Datum: Lördag 13 okt 2018

Seattle-baserade folk-singer/songwritern Damien Jurado med nytt album ‘The Horizon Just Laughed’ som gavs ut 4:e maj av Secretly Canadian, skivbolaget som varit Jurados hem de senaste femton åren. Det råkar även vara femton år sedan han efter albumet ‘Where Shall You Take Me?’ för första gången gav sig ut på våra svenska vägar på turné - något som han flitigt återkommit till sedan dess.

Precis som tidigare album börjar ‘The Horizon Just Laughed’ med en dröm, men det är redan där saker börjar ändras - som de så ofta gör. Det är Damiens första helt själv-producerade album efter att ha arbetat tillsammans med vännen Richard Swift sedan 2010, och är en personligare och mer rotad historia än till och med de senaste albumen i ’Maraqopa’-trilogin. Det är lite som om han hittat hem igen, efter all den här tiden som spenderats på vägarna.

Albumets utformning är lite av ett kollage, en reseberättelse med syfte att hitta en mening och en koppling till en allt föränderligare värld. Där varje sång är en ny del, som om de vore ett brev eller ett vykort från en ny plats på vägen.

En tidig om den kommande turnén får vi med videon till varmt eleganta första-singeln ‘Over Rainbows and Rainier’ som vittnar om en Jurado i absolut högform.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
13 Okt
Lördag 13 okt 2018 21:30 - 00:30 Droskan

Prisinformation

Prisinformation
Biljetter: 320 kr (inkl förköpsavgift) på Billetto.se och Burmans Musik. I dörren: 18.30-20: 350:- Efter 20: 370:-

Länkar

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Lör 13 okt 2018 21:30 - 00:30 @ Droskan
OK

Se omdömen


Boka boende

Boka ditt boende direkt på vår sajt utan bokningsavgifter. Om en ”boka nu”-knapp saknas i presentationen kontaktar du anläggningen direkt.