People What People

Område: Umeå
Arena/Plats: NorrlandsOperan
Kategori: Danser
Datum: Torsdag 11 okt 2018

I Cie Vilcanotas verk People what people? bildar sju dansare oavbrutna sammansättningar av mönster och formationer. Likt pärlor i ett kalejdoskop förändras scenbilden i takt med deras förflyttningar och relationer till varandra. Gemensamt skapar de ett universum, planeter som kretsar kring varandra och yra virvelvindar som ibland dröjer kvar i ett stilla sus.

I denna föreställning finns ingen scenografi, ingen rekvisita. Det vi ser är kroppar som rör sig – dansarna skapar ett eget universum, en egen puls och ett eget kaleidoskopiskt språk, där bilderna ständigt är i förändring, men ändå konstigt nog hänger ihop.

Kropparna på scenen utgör tillsammans en värld, kanske är den uppochnedvänd, kanske är den normal? Dansarna använder ett eget språk för att kommunicera med varandra, de skapar ritualer som vill få oss att skratta. Eller vill de få oss att gråta? Vet de ens själva?

Med hjälp av ljus, elektroakustisk musik och sina kroppars rörelser sänder gruppen på scenen ut bilder till oss i publiken. De gör vad vi alla gör dagligen; skrattar, älskar, konfronterar, kommer överens. Lever. People What People? är en föreställning för människor av människor.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
11 Okt
Torsdag 11 okt 2018 19:00 - 19:50 NorrlandsOperan

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 90770870
E-post
[email protected]

Prisinformation

Prisinformation
Ordinarie: 210 kr Scenpass: 170 kr Student / Ung vuxen 19 - 26 år: 130 kr Pensionär: 130 kr Barn / Ungdom 3 - 18 år: 60 kr

Länkar

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Tor 11 okt 2018 19:00 - 19:50 @ NorrlandsOperan
OK

Se omdömen


Boka boende

Boka ditt boende direkt på vår sajt utan bokningsavgifter. Om en ”boka nu”-knapp saknas i presentationen kontaktar du anläggningen direkt.