Nationalparken

Område: Umeå
Arena/Plats: Väven
Kategori: Musik, nöje, Teater, dansföreställningar
Datum: Torsdag 16 maj 2019

Från 95 SEK

Välkommen till Nationalparken! Fäboland gjorde braksuccé och spelades för utsålda hus. Nu gör Sara Parkman och Samantha Ohlanders en ny show av vår kulturhistoria när de tar oss med ut på tur i den svenska urskogen.

De är tillbaka! Succégänget bakom folkmusikkabarén Fäboland klättrar över gärdesgården och gör en musikfylld föreställning om det svenskaste vi har: skogen. Följ med in bland gran och fur, in i byalagsgubbarnas, skogsmaskinernas och de mjuka mossbäddarnas land. Här avverkas berättelser om mormorstallar, dragspel och motorsågar. Vi får höra historier om kaffekorgar, landskapsdjur och den gröna våg som slog in över landet på 70-talet. Om nutida innerstadsfolk i svindyra funktionskläder och om de som bodde här för länge sedan.

Även denna gång står två av Sveriges bästa folkmusiker, Sara Parkman och Samantha Ohlanders, på scenen. Tillsammans med den prisbelönte kompositören Hampus Norén och poeten Jonas Gren utforskar de berättelserna och musiken som vuxit fram med dragspelskungar, baggböleri och skogsindustri.
I Nationalparken får urskogen agera metafor för brokighet och mångfald – och blir en hyllning till de tusentals sätt vi människor kan välja att leva på.

Sara Parkman och Samantha Ohlanders har kallats folkmusikens Thelma and Louise och har gjort sig kända som genrens förnyare. Tillsammans har de även släppt albumet Matriarkerna som tog vid där föreställningen Fäboland slutade. Nationalparken har regisserats av Lisa Färnström. Förutom Fäboland har hon bland annat gjort produktioner som Sång till välfärden och Olydnad vilka tidigare spelats i Umeå.

Nationalparken är den fjärde föreställningen i Riksteaterns pågående satsning på temat Människa och natur. Under en treårsperiod gör Riksteatern två produktioner årligen om människans kluvna förhållande till naturen.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
16 Maj
Torsdag 16 maj 2019 19:00 - 20:50 Väven

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 90770870
E-post
[email protected]

Prisinformation

Pris från
AttributeSection.Attribute.priceFromAsInt95 SEK
Prisinformation
Ordinarie: 190 kr, Scenpass: 150 kr, Medlem Umeå Folkmusikförening: 150 kr, Student: 170 kr, Ungdom: 95 kr

Länkar

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Tor 16 maj 2019 19:00 - 20:50 @ Väven
OK

I närheten av


Se omdömen


Boka boende

Boka ditt boende direkt på vår sajt utan bokningsavgifter. Om en ”boka nu”-knapp saknas i presentationen kontaktar du anläggningen direkt.