Märgben

Område: Umeå
Arena/Plats: Väven
Kategori: Teater, dansföreställningar
Datum: Tisdag 7 maj 2019

Från 95 SEK

Att dansa sin historia. Koreografen Simone Grøtte gör en biografisk djupdykning i verket Märgben. Med Norrdans internationella ensemble undersöker hon förhållandet till sitt samiska ursprung.

– Jag har alltid känt mig som en same. Detta trots att jag inte jobbar med renskötsel, inte pratar samiska och inte kan jojka. När jag var fem år frågade min mamma mig vad jag tyckte var bäst med att vara same. Jag svarade: "att äta märgben." Den frågan har följt mig in i vuxen ålder.

Simone Grøtte är koreograf, född och verksam i Nordnorge. I hennes konstnärliga arbete är den samiska bakgrunden ständigt närvarande. I sitt konstnärskap utforskar Simone Grøtte frågor som identitet och tillhörighet och hon har sagts ha "en talang att göra en lokal historia universell och en särskild förmåga att förvandla det triviala till något exotiskt."

I dansföreställningen Märgben utgår Simone Grøtte från sina egna personliga erfarenheter och tillsammans med Norrdans åtta dansare arbetar hon på sitt typiska sätt: med ljudupptagningar, nyskriven musik och objekt.

Märgben har världspremiär i slutet av mars 2019 på Norrdans hemmascen i Härnösand.

Traditionell samisk kött- och paltmiddag med märgben serveras i anslutning till föreställningen. För pris, anmälan och övrig info: www.sahkie.se och [email protected]

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
7 Maj
Tisdag 7 maj 2019 19:00 - 20:10 Väven

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 90770870
E-post
[email protected]

Prisinformation

Pris från
AttributeSection.Attribute.priceFromAsInt95 SEK
Prisinformation
Ordinarie: 190 kr, Scenpass: 150 kr, Student: 150 kr, Ungdom: 95 kr

Länkar

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Tis 7 maj 2019 19:00 - 20:10 @ Väven
OK

I närheten av


Se omdömen


Boka boende

Boka ditt boende direkt på vår sajt utan bokningsavgifter. Om en ”boka nu”-knapp saknas i presentationen kontaktar du anläggningen direkt.