24 timmar svart kvinna

Område: Umeå
Arena/Plats: Väven
Kategori: Teater, dansföreställningar
Datum: Lördag 9 mar 2019

Från 95 SEK

Det personliga blir politiskt sprängstoff. Svart kvinna slog ner som en bomb i sociala medier 2014 när det rasistiska Sverige visades upp. Nu blir berättelserna som samlats in via Instagramkontot pjäs.

Under 24 timmar får vi följa kompisarna Iman, Mimmi, Ayida och Yayyah. Vännerna är ute och festar i Stockholmsnatten när en av dem utsätts för ett rasistiskt påhopp. I tumultet som följer kastas två av dem ut från klubben och snart sätts deras vänskap på prov. Hur väntas man reagera när en vän drabbas av en kränkning?

Föreställningen 24 timmar svart kvinna lättar på locket till den vardagsrasism som många
kvinnor tvingas leva med. Hur är det att ständiga ha främlingsfientligheten hängande över sig? Och vad gör det med de nära relationerna?

Fanna Ndow Norrby är frilansskribent, föreläsare och aktivist. Våren 2014 startade hon
Instagramkontot Svart kvinna som mötte ett explosionsartat gensvar. Över en natt fick Svart kvinna över 10 000 följare. Kontot samlar vittnesmål från hundratals kvinnor som berättar om sina erfarenheter av rasism och sexism i Sverige i dag. 2015 släpptes antologin med samma namn, baserad på berättelserna. Nu blir boken föreställning. Fanna Ndow Norrby är aktuell som programledare i SVT:s kulturprogram Kulturveckan. Hon driver även podden Raseriet tillsammans med journalisten Amie Bramme Sey.

24 timmar svart kvinna regisseras av Josette Bushell-Mingo. Hon är aktuell med bland annat succéföreställningen Nina – a story about me and Nina Simone som hyllats i svensk och internationell press. Josette Bushell-Mingo har tidigare regisserat en rad uppmärksammade iscensättningar och hon har bland annat arbetat för The Royal Shakespeare Company och som konstnärlig ledare för Riksteaterns Tyst Teater.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
9 Mar
Lördag 9 mar 2019 19:00 - 20:15 Väven

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 (0)90 770870
E-post
[email protected]

Prisinformation

Pris från
AttributeSection.Attribute.priceFromAsInt95 SEK
Prisinformation
Ordinarie: 190 kr, Scenpass: 150 kr, Student: 170 kr, Ungdom: 95 kr

Länkar

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Lör 9 mar 2019 19:00 - 20:15 @ Väven
OK

I närheten av


Se omdömen


Boka boende

Boka ditt boende direkt på vår sajt utan bokningsavgifter. Om en ”boka nu”-knapp saknas i presentationen kontaktar du anläggningen direkt.