Cirkel av aska

Område: Umeå
Arena/Plats:
Kategori: Evenemang, Teater, dansföreställningar
Datum: Torsdag 7 mar 2019

Vem har rätt till jorden? Inspirerade av Brechts kaukasiska kritcirkel tar sig Giron Sámi Teáhter an en känslig samtidsfråga: Vem har rätt till jorden och dess resurser?

Cirkel av aska/Gutnagierdu är inspirerad av Bertolt Brechts pjäs Den kaukasiska kritcirkeln. Där strider två kvinnor om rätten till samma barn, hon som födde barnet och övergav det och hon som tog hand om det. Här blir barnet en symbol för framtiden och marken. Det handlar om vem som har rätt till jorden.

– Många urfolk finns på marker med mycket naturresurser. Urfolken har hamnat på markerna som har nånting som samhället behöver, säger teaterchefen Åsa Simma. De moraliska dilemman som människan står inför idag skärskådas i föreställningen.

– Du lämnar teatern med nya tankar och är starkare efter föreställningen, säger manusförfattaren Niillas Holmberg. Holmberg har tidigare jobbat med Giron Sámi Teáhter i researchen inför Co2lonial nation, en scenisk sanningskommission.

Han är samisk poet, musiker, skådespelare och aktivist som givit ut sex poesisamlingar och är översatt till fler än tio språk. Här samarbetar han med Laura Jäntti, finsk regissör som jobbat med såväl stora operauppsättningar på Finlands stora scener, som väldigt små projekt i Sydamerika. Hos Giron Sámi Teáhter har hon tidigare regisserat Doala dolat heakkas/Håll elden levande – ode till Ailo Gaup.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
7 Mar
Torsdag 7 mar 2019 19:00 - 20:30  

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 90770870
E-post
[email protected]

Prisinformation

Prisinformation
Ordinarie: 190 kr, Scenpass: 150 kr, Medlem Såhkie: 150 kr, Student: 150 kr, Ungdom: 95 kr

Länkar

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Tor 7 mar 2019 19:00 - 20:30 @
OK

Se omdömen


Boka boende

Boka ditt boende direkt på vår sajt utan bokningsavgifter. Om en ”boka nu”-knapp saknas i presentationen kontaktar du anläggningen direkt.