Kåldolmar och kalsipper

Område: Umeå
Arena/Plats: Väven
Kategori: Evenemang, Musik, nöje
Datum: Onsdag 6 mar 2019

Nationalteaterns klassiker som ösig familjemusikal. Nationalteaterns Kåldolmar och Kalsipper är en rockmusikal för hela familjen om vikten att göra motstånd.

Yllet, kungarna från Bästerlandet, det kommunistiska spöket och fångarna i gruvan. Västan om solen och strax norr om Viskafors hittar den lilla flickan Yllet en hundraårig nyfödd gubbe i en korg. Tillsammans ger de sig iväg för att rädda Yllets kompisar som är instängda i en gruva av de elaka kungarna från Bästerlandet.

På vägen möter Yllet och gubben ett kommunistiskt spöke, en tjänare som går baklänges, två clowner och piraten Sjörövar-Jenny som gärna vill hjälpa till. Men kungarna har ett förskräckligt vapen, Lumor som kan förstelna folk.

Norrbottensteatern ger i vår Nationalteaterns antikapitalistiska saga som stor familjemusikal. Nationalteatern, både teatergrupp och rockband, var en viktig del av 1970-talets proggrörelse och en av de ledande krafterna i Tältprojektet. 1976 spelade gruppen in barnskivan Kåldolmar & kalsipper som bygger på flera barnpjäser. Skivan var mycket populär i Sverige under senare delen av 1970-talet. 1980 tog sagan och sångerna - som sedan dess kommit att leva sina egna liv - steget till barn-tv.

Två av de medverkande i tv-serien, som går att se på SVT:s Öppet arkiv, är Hans Mosesson, också känd som ICA-stig, och Med Reventberg, Västerbottensteaterns förra chef.

Från 6 år.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
6 Mar
Onsdag 6 mar 2019 18:00 - 19:15 Väven

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 (0)90 770870
E-post
[email protected]

Prisinformation

Prisinformation
Ordinarie: 190 kr, Scenpass: 150 kr, Student: 170 kr, Barn & Ungdom: 95 kr

Länkar

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Ons 6 mar 2019 18:00 - 19:15 @ Väven
OK

I närheten av


Se omdömen


Boka boende

Boka ditt boende direkt på vår sajt utan bokningsavgifter. Om en ”boka nu”-knapp saknas i presentationen kontaktar du anläggningen direkt.