Don Quijote

Område: Umeå
Arena/Plats: Ersboda Folkets Hus
Kategori: Evenemang, Teater, dansföreställningar
Datum: Lördag 2 feb 2019

Don Quijote på arabiska, textat till svenska. Don Quijote och Sancho Panza. En idealist och en egoist ger sig ut på ett självpåtaget uppdrag för rättvisan. Väderkvarnar, skuggor och fagra adelsdamer väntar dem på vägen.

Världens orättvisor gör Don Quijote de la Mancha galen. På hästen Rosinante och med betjänten Sancho Panza i släptåg ger han sig ut på vägarna för att strida för de svaga och förtryckta. Ingen väderkvarn är för stor och ingen skugga för liten för riddaren av den sorgliga skepnaden och hans omutliga rättvisepatos. Sancho Panza däremot är bara ute efter den stora belöningen; att få äga en stor ö där han ska bli kung. Målet är ära, rikedom och kärlek. Don Quijote drömmer om Dulcinea, bondflickan som hans fantasi förädlar till adelsdam.

Miguel de Cervantes 1600-talsroman har lästs av generation efter generation och kommit att bli en sådan klassiker där dess figurer stigit ut ur romansidorna och lever sina egna liv. Cervantes skrev romanen efter att ha deltagit i kriget mot turkarna och suttit i fängelse i Alger. Vid hemkomsten till Spanien fick han ingen tjänst och började, desillusionerad och romantisk, att skriva. Nu gör Arabiska teatern sin version av Don Quijote på arabiska, textad till svenska.

Familjeföreställning för arabisktalande barn från 6 år och svensktalande barn från 10 år. Spelas på arabiska och textas till svenska. Fri entré.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
2 Feb
Lördag 2 feb 2019 14:00 - 14:50 Ersboda Folkets Hus

Snabbfakta

Åldersgräns
6

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 (0)90770870
E-post
[email protected]

Prisinformation

Pris från
AttributeSection.Attribute.priceFromAsInt0 SEK
Prisinformation
Fri entré

Länkar

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Lör 2 feb 2019 14:00 - 14:50 @ Ersboda Folkets Hus
OK

I närheten av


Se omdömen


Boka boende

Boka ditt boende direkt på vår sajt utan bokningsavgifter. Om en ”boka nu”-knapp saknas i presentationen kontaktar du anläggningen direkt.