Sommar på Västerbottens museum

Område: Umeå
Arena/Plats: Västerbottens museum
Kategori: Barn

Skola i fokus på sommarlovet
I sommar visas utställningen En sagolik skola, 6 maj–26 augusti, på Västerbottens museum. Utställningen utgår från beslutet om en allmän folkskola i hela Sverige redan 1842 – alltså för 176 år sedan! Hur var det i skolan för mer än 100 år sedan? I utställningens olika rum får besökarna inblick i hur det såg ut förr. I skolhuset på museets uteområde kan alla barn kliva in i en riktig gammeldags skola och vara med på en lektion som den såg ut vid sekelskiftet 1900. I skaparverkstaden Minimus blir det skolpyssel av olika slag och i anslutning till museets uteservering kan du hoppa hage och twist, spela kula och hoppa hopprep.

Byggnadsvård på friluftsmuseet
Fram till 2021 kommer stora insatser att göras för att restaurera de gamla byggnaderna på friluftsmuseet. Med anledning av det kommer tillträdet till området att vara begränsat. Under sommaren ges särskilda visningar med fokus på byggnadsvård, så är du intresserad av gamla hus, byggtekniker och hur du själv kan ta hand om ditt gamla hus så ges många fina tillfällen. Läs mer på museets hemsida om tider för särskilda guidningar och program kopplade till byggnadsvård.

På sidan finns även information om utställningar och pro­gram om kulturhistoria, konst och textil samt foto i Sune Jonsson Centrum för dokumentärfotografi. Här finns också världens äldsta skida, som faktiskt är äldre än pyramiderna i Egypten! Väl­sorterad museibutik och mysigt kafé som fått om­nämnande i White Guide café. Fritt inträde.

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 90 16 39 01
E-post
[email protected]

Prisinformation

Prisinformation
Gratis inträde

Länkar

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Karta


Se omdömen


Boka boende

Boka ditt boende direkt på vår sajt utan bokningsavgifter. Om en ”boka nu”-knapp saknas i presentationen kontaktar du anläggningen direkt.