Sommarblomsvandring i Umeås parker

Område: Umeå
Arena/Plats: Umeå centrum
Kategori: Guidade turer

Varje sommar erbjuder Gator och Parker, Umeå kommun guidade turer då de berättar om årets tema, kompositioner och de växter de valt ut.

Årets tema för sommarblommorna är konst och du som umebo får njuta av unika färgsättningar i parkerna. Inspiration till planteringarna har hämtats från olika konstnärer och konststilar. Och i Hedlundadungen kan du kolla in när bina smakar på ett smörgåsbord av sina favoritväxter.

I år har sommarblomsplanteringarna utformats med inspiration av några av historiens största konstnärer från olika epoker och inriktningar. Alla planteringar har därför sin helt unika färgsättning. Längs Rådhusesplanaden kan man exempelvis uppleva ljuva färgtoner i blågrönt och rosa inspirerade av Monets kända verk Näckrosor, och Kyrkrondellen sprakar av de starka färgerna i Van Goghs Solrosor. Även planteringarna i Hedlundadungen och på Tegs centrum följer årets tema och är väl värda ett besök.

Rundturen är kostnadsfri och tar cirka 2 timmar. Samtliga turer startar vid konstverket Grön eld på Järnvägstorget. Ingen föranmälan krävs. Den populära nattvandringen sker 23 augusti och startar klockan 22.00 vid fontänen i Rådhusparken.

Besök länken nedan för att läsa mer om årets blommor samt fler aktiviteter som anordnas.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
23 Aug
Torsdag 23 aug 2018 22:00 - 00:00 Umeå centrum

Kontaktinformation

Prisinformation

Prisinformation
Rundturen är kostnadsfri och tar cirka 2 timmar. Ingen föranmälan krävs.

Länkar

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Tor 23 aug 2018 22:00 - 00:00 @ Umeå centrum
OK

Karta


Se omdömen


Boka boende

Boka ditt boende direkt på vår sajt utan bokningsavgifter. Om en ”boka nu”-knapp saknas i presentationen kontaktar du anläggningen direkt.