Skridskoåkning på Tavelsjön

Adress: Tavelsjö Datum: Onsdag 20 feb 2019 - söndag 12 apr 2020 Visa karta

Adress: Tavelsjö

Tavelsjö AIK Isbana är en anläggning för motionsåkning på skridskor och utflykter på Tavelsjön ca 2,5 mil väster Umeå. Isbanan är säsongen 2019 ca 16 km lång och 20 m bred, sträckan är fördelad på två slingor med en korsning på mitten där man kan välja att åka hela eller halva sträckan.

Isbanan startar vid Sundlingska Gården och går sedan via Prästgården, Tavelsjö samhälle, Svedjan, Långviken, Långviksvallen och ner till Lyckebo där den vänder tillbaka. Isbanan passerar flera matställen som primärt är öppna på helgerna men också fina platser där man kan grilla och äta egen medtagen mat.

För att göra isbanan lättillgänglig för alla utan bil och som ett miljövänligt alternativ så erbjuder Tavelsjö AIK i samarbete med Umeå kommun våren 2019 fasta bussturer på lördagarna under våren. Bussarna är gratis i mån om plats.
Isbanan snöröjs med traktor och snöslunga inför helgerna så länge vintern håller i sig och sjön är säker. Parkera gör man enklast vid Sundlingska Gården, Prästgården eller nedanför ICA Matboa.

Mer detaljerad information om status på isbanan, bussturer och uthyrning av långfärdsskridskor - gå med i vår Facebook-grupp ”Tavelsjö AIK Isbana” som uppdateras i princip dagligen.

Med buss (från Vasaplan):
Tag buss 114 i riktning mot Tavelsjö. Hoppa av på hållplats Sand. Gå sista biten till Sundlingska. Tag samma buss för att åka tillbaka från Tavelsjö. För mer info se tabussen.nu.

Mer detaljerad information för 2019 om banan, bussar och uthyrning av utrustning, se länk nedan.

Visa mer

Tillfällen

Datum    
21 Feb
Torsdag 21 feb 2019
22 Feb
Fredag 22 feb 2019
23 Feb
Lördag 23 feb 2019
24 Feb
Söndag 24 feb 2019

Om denna aktivitet