U-bike - uthyrning av eldrivna lådcyklar

Adress: Linnaeus väg 2 Umeå Visa karta

Adress: Linnaeus väg 2 Umeå

Från den 7 september 2017 kan du hyra eldrivna lådcyklar i Umeå. Bli medlem och testa en U-bike du med.

Cyklarna finns i ett garage på universitetsområdet, i Fysiologihuset på Linnaeus väg 2. Längre fram bygger vi även ett garage i centrum.

Lådcykeln är klimatsmart, kan lastas med upp till 100 kilo och ersätta många bilresor i stan. Lådan är rymlig och utrustad så att barn kan åka i den – perfekt när man ska åka och handla eller göra utflykter. Eftersom U-bikes lådcyklar är eldrivna går det lätt att cykla längre sträckor med dem. Ett fulladdat batteri räcker i ca åtta mil. Cyklarna hyrs ut året runt och utrustas med dubbdäck på vintern.
Bli medlem:
För att hyra en U-bike måste du först registrera dig som medlem på Triply (se länk nedan). Till en början är antalet medlemmar begränsat till 100 st. Medlemskapet på 50 kr/månad förlängs automatiskt med en månad i taget om du inte själv säger upp det. För att bli medlem ska du vara 18 år. Du behöver även ett bank-ID och ett betalkort.
Boka en cykel:
Boka cykeln samma dag som du vill använda den, du kan inte boka en U-bike i förväg. När du har bokat startar uthyrningstiden på en gång. Cykeln ska lämnas tillbaka innan kl 21.00 samma dag.
Tre olika cykelmodeller går att hyra: trehjulingar och två olika tvåhjulingar - en med större och en med mindre låda.

Visa mer

Om denna aktivitet