Västerbottens museum

Adress: Gammlia 1, 90304 Umeå Datum: Söndag 16 dec 2018 - onsdag 30 dec 2020 Visa karta

Adress: Gammlia 1, 90304 Umeå

En mötesplats för inspiration, medskapande och lärande! På Västerbottens museum finns något för alla, stor som liten, året runt. Strosa runt i de många utställningarna, besök det populära friluftsmuseet, kliv in i ett samiskt viste eller var kreativ i någon av verkstäderna. Behöver du fylla på energi? Besök kaféet som serverar hemlagat med norrländsk twist – både matigt och sött.

Museet bjuder ständigt på aktuella utställningar men du finner alltid bl.a. Sune Jonsson Centrum för dokumentärfotografi, utställningarna Textil och Rock art in Sápmi samt världens äldsta skida – till och med äldre än Egyptens pyramider!

Förutom utställningar har museet en gedigen programverksamhet året runt, varje vecka. Några större inslag under året är julmarknad, sportlovsaktiviteter och midsommarfirande.

Ett besök på Västerbottens museum är alltid gratis.

Sune Jonsson Centrum för dokumentärfotografi
Centrumet i dokumentärfotografen Sune Jonssons namn har en rik program- och utställningsverksamhet. Här arrangeras seminarier, föreläsningar och filmvisningar, samt fungerar som mötesplats kring dokumentärfoto och film.

Textil – alltid betydelsefullt för människan. Som skydd mot kyla, värme och regn, som markör av klass och status, som handelsvara och samlarobjekt. Textil kunskap har varit livsnödvändig. Fattigdom har gett alternativa lösningar – kreativa, personliga och konstnärliga. Intresset för textilt skapande ökar i dag, men även för ekologiska och etiska frågor kring var, hur och av vem kläder tillverkas. Välkommen in i Västerbottens textila värld och inspireras till eget skapande i ateljén!

Rock art in Sápmi
En utställning om hällbilder – en mångtusenårig bildtradition som ger oss inblick i stenåldersmänniskans föreställningsvärld. Här kan du själv prova att rista i sten, känna på olika material och göra din egen hällmålning.

Visa mer

Tillfällen

Datum Tid Plats    
16 Dec
Söndag 16 dec 2018 11:00 - 17:00 Västerbottens museum
18 Dec
Tisdag 18 dec 2018 10:00 - 17:00 Västerbottens museum
19 Dec
Onsdag 19 dec 2018 10:00 - 20:00 Västerbottens museum
20 Dec
Torsdag 20 dec 2018 10:00 - 17:00 Västerbottens museum

Om denna aktivitet

 • Faciliteter
  Kostnadsfritt
 • Speciella behov
  Barnvänligt Handikappvänligt
 • Telefonnummer
  +46 90-163901
 • E-post
 • Öppettider
  För avvikande öppettider, se Västerbottens museums webbsida.
 • Webbsida