Norrbyskär - en skärgårdsidyll

Adress: Norrbyskär Umeå Datum: Tisdag 1 maj 2018 - måndag 30 sep 2019 Visa karta

Adress: Norrbyskär Umeå

Upptäck skärgården med en utflykt till Norrbyskär. Picknick på klipporna, museibesök, barnaktiviteter - Norrbyskär har något för alla!

Norrbyskärs mycket speciella historia berättar om hur några kala, obebodda skär under 1800-talets slut förvandlades till ett sjudande samhälle, uppbyggt kring Europas största ångsåg. De gamla arbetarbostäderna står nu kvar i snörräta rader och används idag som sommarbostäder. Den gamla förvaltarbostaden, med sin kägelbana, är idag mer känt som Norrbyskärs Wärdshus. Ta del av den spännande historian och upplev en unik skärgårdsmiljö - något utöver det vanliga!

Norrbyskärs museum erbjuder utställningar, guidningar, café och barnaktiviteter. Ön inhyser också gott om smultronställen där ni med fördel kan ta med en picknickkorg och bara njuta av den fantastiska skärgårdsmiljön.

På Norrbyskär bedriver KFUM Umeå en läger- och kursgård. De tar emot hundratals barn och ungdomar på sommarläger varje sommar. Hos KFUM kan du också boka in dig på aktiviteter så som höghöjdsbana, kanot och segling.

Med buss eller bil tar ni er till Norrbyn, 36 km söder om Umeå. En färjetur på ca 15 minuter, tar er sedan ut till skären. Medans aktiviteterna på ön kan betalas med kort, tar färjekaptenen kontanter eller betalning med swish. Färjan kostar tur och retur; 62 kr vuxna, 37kr barn 6-15år.

Ett nytt innovativt sätt att närma sig Norrbyskär och dess unika sågverkshistoria finns på svenska och engelska under högsäsongen juni – augusti 2017 i mobilapplikation ”Charged Utopia”.

Välkomna ut på skäret - Ett måste i sommar!

Show more

Tillfällen

Datum    
1 Maj
Tisdag 1 maj 2018
2 Maj
Onsdag 2 maj 2018
3 Maj
Torsdag 3 maj 2018
4 Maj
Fredag 4 maj 2018

Om denna aktivitet

Avstånd

  • Sevärdhet
    Norrbyskär 1 km
  • Centrum
    Umeå Centrum 36 km