Norrbyskär - en skärgårdsidyll

Adress: Norrbyskär Umeå Datum: Onsdag 1 maj 2019 - onsdag 30 sep 2020 Visa karta

Adress: Norrbyskär Umeå

Upptäck skärgården med en utflykt till Norrbyskär. Picknick på klipporna, museibesök, barnaktiviteter - Norrbyskär har något för alla!

Norrbyskärs mycket speciella historia berättar om hur några kala, obebodda skär under 1800-talets slut förvandlades till ett sjudande samhälle, uppbyggt kring Europas största ångsåg. De gamla arbetarbostäderna står nu kvar i snörräta rader och används idag som sommarbostäder. Den gamla förvaltarbostaden, med sin kägelbana, är idag mer känt som Norrbyskärs Herrgård. Ta del av den spännande historian och upplev en unik skärgårdsmiljö - något utöver det vanliga!

Norrbyskärs museum erbjuder utställningar, guidningar, café och barnaktiviteter. Ön inhyser också gott om smultronställen där ni med fördel kan ta med en picknickkorg och bara njuta av den fantastiska skärgårdsmiljön.

På Norrbyskär bedriver KFUM Umeå en läger- och kursgård. De tar emot hundratals barn och ungdomar på sommarläger varje sommar. Hos KFUM kan du också boka in dig på aktiviteter.

Med buss eller bil tar ni er till Norrbyn, 39 km söder om Umeå. En färjetur på ca 15 minuter, tar er sedan ut till skären. Medans aktiviteterna på ön kan betalas med kort, tar färjekaptenen kontanter eller betalning med swish.

Ett nytt innovativt sätt att närma sig Norrbyskär och dess unika sågverkshistoria finns på svenska och engelska under högsäsongen juni – augusti 2017 i mobilapplikation ”Charged Utopia”.

Välkomna ut på skäret - Ett måste i sommar!

Visa mer

Tillfällen

Datum    
1 Maj
Onsdag 1 maj 2019
2 Maj
Torsdag 2 maj 2019
3 Maj
Fredag 3 maj 2019
4 Maj
Lördag 4 maj 2019

Om denna aktivitet