Besöksmål - Aktiviteter

 

BESÖKSMÅL

Vilka platser kan jag besöka oavsett säsong? Har ett par timmar över? 

Här får du några tips!

 

Vad är ett ”måste” när jag besöker Umeå? I hela destinationen?

Här får du några tips!

 

Vilka museer finns i Umeå centrum?

Intressanta museer på gångavstånd

 

Vad finns att göra i kulturhuset Väven?

Kultur i olika former, allt från musik till mat, föreläsningar till förströelse, det spontana till det planerade, privat eller i affärer. I nära anslutning finns kaféer, butiker, restauranger och hotell. Här finns Umeå stadsbibliotek. Mer information.

 

AKTIVITETER & UPPLEVELSER

 

Guidade turer – finns det?

Du kan boka en guide hos Umeå guideförening som enskild eller grupp. På sommaren erbjuds stadsvandringar. Aktivitetsföretag i destinationen erbjuder också guidade turer såsom kajakturer, ridning med mera.  

 

Var kan jag fiska? Krävs det kort?

Det finns många möjligheter till fiske i destinationen. I havet, älvar och i sjöar som erbjuder varierat fiske. Fiskekort krävs oftast, men inte i havet. Tips på Umeå kommuns webbplats. 

 

Vilka vandringsleder finns i destinationen och vad rekommenderar ni?

I destinationen finns flera leder med olika svårighetsgrad. Den vandringsbara perioden är ungefär maj-september/oktober. Tillgång till ved och vatten samt övernattningsmöjligheter i stugor längs lederna varierar. Här finner du tips på leder och naturområden.

 

Var kan jag hitta tips till barnfamiljer?

Det finns en hel del för familjer i vår destination. Allt från kulturevenemang och skapandeverkstäder till cykelparker, fina möjligheter till skidåkning och bad. Tips för dig med barn. 

 

Var köper jag evenemangsbiljetter?

Biljetter kan du lokalt köpa hos Biljettcentrum, Väven och hos Norrlandsoperan beroende på vilken biljett det gäller.

 

Var och när kan jag se norrsken?

Från mitten av augusti till april är det möjligt att spana efter det magiska skenet i vår destination. Här finns tips på aktiviteter du kan delta i samt lämpliga utflyktsmål för den som hellre norrskensspanar på egen hand.

 

Norrsken upplevs bäst på en mörk plats med fri sikt mellan nordväst och nordost. Populära platser runt Umeå är Nydalasjön och för de bilburna; Bäcksjön, som ligger på mycket lämpligt avstånd från Umeås gatlyktor.