Program föreläsningar

Inspireras av profiler från branschen. Trendspaning, hållbarhet, drömmar, mode, design och mycket mer.

Lotta Ahlvar UFW 2018

TORSDAG

08.00-09.30
Vad: Frukostföreläsning – Trendspaning med Lotta Ahlvar
Information: Trendexpert Lotta Ahlvar, projektledare på Formex - Nordens största mötesplats för inredningsdesign, är tillbaka på Umeå Fashion Week. Under sin frukostföreläsning 27/9 tolkar hon temat ”mode för alla” och delar med sig av inspiration och trender.
Plats: Elite Hotel Mimer
Pris: Biljetterna kostar 150kr/person (inklusive frukost) och kan köpas på Visit Umeå turistcenter.

Johanna Nilsson

FREDAG

08.00-09.30
Vad: Frukostföreläsning ”mode för alla?” med Johanna Nilsson
Information: En föreläsning om att bryta normer, bygga stilsjälvförtroende och det där med hållbarhet och människorna som producerar våra kläder. Johanna angriper årets tema utifrån att ”mode för alla” ska inkludera alla i produktionskedjan. Från producenter till konsumenter. Johanna är entreprenör med snart 15 års erfarenhet av hållbart mode. Hon är grundare och ägare av smyckesmärket JohannaN och initiativtagare till den svenska kampanjen ”Slow fashion-uppropet”. Författare, tillsammans med Jennie Johansson, till ”Slow fashion: din guide till smart och hållbart mode” (Ordfront förlag, 2016).
Plats: Elite Hotel Mimer
Pris: Biljetterna kostar 150kr/person (inklusive frukost) och kan köpas på Visit Umeå turistcenter.

19.00 
Vad: En eljest föreställning
Information: Ida Hillebjörk, grundare till klädmärket IDAG och butiken Eljest berättar i en unik föreställning och hur och varför hon gått sin egen väg och vilka drömmar hon har för framtiden. Med sig på scen har hon Hanna Jerndal Band som kommer spela livejazz. Det här är en föreställning om att vara eljest.
Plats: Elite Hotel Mimer
Pris: Biljetten kostar 250kr (gäller även som entré till efterfest med mingel, shopping till releasefestpriser, ett glas bubbel och en goodiebag) och går att köpa i Eljest webshop samt i Eljest butik på Skolgatan 57 eller i receptionen på Elite Hotel Mimer.
Tid: Dörrarna öppnas 18:30 och föreställningen börjar 19:00. Två delar ca 30-45 minuter vardera med en paus på ca 30 minuter emellan. Efteråt blir det efterfest med shopping till releasefestpriser, mingel och allmänt hallabaloo.