Möjlighet att hyra ut boende

 

Hyr ut via www.airbnb.se

Vi vill visa på möjligheten att exponera ditt boende på en sida som heter Airbnb som vi tipsar mycket om. Det är en internationell sida där du hyr ut din privata bostad eller delar av den. Sidan är väldigt populär med 250 000 uthyrare världen om. 

Här kan du själv lägga in när din bostad finns tillgänglig för uthyrning vilket inte är möjligt på vår webbsida. Det är helt kostnadsfritt att lägga upp bostaden på Airbnb, istället tar de 3 % på varje bokning. Och du bestämmer själv när och om du vill hyra ut.

Några exempel på privata boenden hittar du HÄR. För att anmäla ditt boende på Airbnb klicka HÄR.

 

Hyr ut via www.blocket.se

Bra alternativ när det är större evenemang i Umeå. Några exempel är Skogsnolia och Stora Nolia.

 

Hyr ut via Visit Umeå:s hemsida

Det kan röra sig om hus, stuga, lägenhet men även del av lägenhet/rum. Om du väljer detta alternativ ser vi att ditt boende kommer ligga på vår hemsida under hela 2017. Men du har naturligtvis möjlighet att tacka nej till förfrågningar.

Så här gör du:

  1. Fyll i och skicka in formuläret Anmälan för uthyrning av privatboende. Du som uthyrare levererar en text, Visit Umeå har rätt att göra förändringar i texten om så krävs.

  2. Bild/bilder på boendet är ett krav och de mailas till [email protected]. Märk mailet med privatboende och ditt namn så vi vet vem det tillhör. Om du inte har möjlighet till detta kan, kom in med bilden så hjälper vi till med detta.

  3. Vi skickar en faktura på 500 kr, inklusive moms.

  4. Besökaren kan sedan se ditt boende med kontaktuppgifter online på visitumea.se och tar kontakt med dig via mejl eller telefon för att se om bostaden är tillgänglig.

  5. Bokning, nycklar och betalning är en överenskommelse mellan dig som hyresvärd och gäst.

  6. Brand och säkerhetsföreskrifter gällande uthyrning av privatboende:

http://www.visitumea.se/sites/umea/files/sakerhets_info_till_privata_uthyrare.pdf

Vi rekommenderar att ni ser över er hemförsäkring, för den händelse att det uppstår eventuella skador, Se över de regler som gäller vid uthyrning av rum/fritidshus som finns hos Skatteverket, www.skatteverket.se

 

Hoppas att du har hittat all information du behöver för att hyra ut ditt boende. Har du fler frågor eller funderingar är det bara att mejla eller ringa oss på Visit Umeå:

Tel: +46 (0)90 16 16 16

Mejl: [email protected]