Stämningsfulla julkonserter

Umeå får besök av allt från dansbandslegendarer och folkkära entertainers till operasångare och världens främsta tolkare av Elvis Presley.

Christmas night. Foto Anna-Lena Ahlström

1. Decemberkonsert – Umeå Musiksällskap & Operastudio Kappelsberg
Inled december med Umeå Musiksällskap som gästas av Operastudion Kapellsberg i Härnösand. Det blir ett blandat program med kända operettmelodier, traditionell julmusik och julsånger.
Datum: 2/12
Plats: Norrlandsoperan
Information 

2. Christmas Night – finstämda julklassiker och nya favoriter
Vinterns mest stämningsfulla julkonsert är tillbaka, mer välkomnande och bättre än någonsin. I årets uppställning ser vi återigen Magnus Carlsson, den här gången i sällskap med Elisa Lindström, Tommy Nilsson och Sofia Källgren. Bild ovan. 
Datum: 6/12
Plats: Idunteatern
Information 

3. The Legends Christmas Show 2018
Efter fjolårets succé är The Legends julshow tillbaka! Detta med många nya spännande inslag och förstås några av världens främsta tolkare av Elvis Presley, Roy Orbison & Jerry Lee Lewis!
Datum: 12/12
Plats: Umeå Folkets Hus
Information 

4. Kraja – Isen sjunger, en vokal julkonsert i två akter
Vokalgruppen Kraja bjuder här på en helhetsupplevelse med välkända julklassiker blandat med äldre folkliga julsånger såväl som egenskrivna vintersånger. Sångerna framförs a capella i Krajas säregna fyrstämmiga arrangemang som trollbundit publik när och fjärran.
Datum: 18/12
Plats: Umeå Folkets Hus
Information 

5. CajsaStina Åkerström - en jul i gemenskap
CajsaStina Åkerström är en av våra absolut mest älskade vissångerskor och när hon sjunger in julen i några av landets vackraste kyrkor kan vi vänta oss en konsert utöver det vanliga. Kända och omtyckta julklassiker blandas med mer personliga och handplockade sånger. 
Datum: 21/12
Plats: Umeå stadskyrka
Information 
 

Julkonsertsäsongen drar nu igång på allvar. Mer tips i evenemangskalendern!

Julens höjdpunkter