Väven - House of culture in Umeå

Mötesstaden Umeå - Attraktivt val för konferenser och kongresser

Välkommen till mötesstaden Umeå – här är allt nära. Flygplatsen ligger nästan mitt i staden (ingen tröttsam transfer) och allt du behöver finns på gångavstånd. Utbudet av möteslokaler, hotell och restauranger är stort och tilltalande.

Möten bild

Möteslokalen är – tillsammans med boendet och sociala kringaktiviteter – en viktig faktor för en lyckad konferens, kongress eller annan typ av möte. Umeå kan erbjuda tre utmärkta, större möteslokaler: Umeå Folkets Hus om du vill vara mitt i city. Aula Nordica om du vill finnas i universitetsmiljö. Nolia om du behöver större utställningslokaler i samband med mötet. För mindre sammankomster finns ett stort antal utmärkta anläggningar. Så vad som än efterfrågas upp till ca 1200 mötesdeltagare kan Umeå förse er med mycket bra lokaler.

Gott om hotellrum och restauranger

Att som besökare äta och bo i Umeå är en fröjd. Här finns allt från förstklassiga designhotell till mer genuina logialternativ. Idag finns över 1570 hotellrum i staden och och det planeras för ytterligare hotell i stadskärnan.

I Umeå äter man gott. Välj bland restauranger av yppersta klass – tio av dem finns med i den ansedda restaurangguiden White Guide. Här finns krogar, barer, pubar och kaféer för alla smaker och plånböcker. Dessutom ett spännande kultur- och nöjesutbud!

Nära flygplats med täta förbindelser

Umeå Airport – som ligger endast ett par kilometer från centrum – är en av landets mest trafikerade flygplatser över 18 dagliga förbindelser med Stockholm (Arlanda, Bromma). Goda flygförbindelser finns även med Göteborg, Kiruna, Åre och Östersund. Flygplatsens närhet till city gör Umeå till en av de mest tidseffektiva mötesstäderna ur reseperspektiv.

Tack vare nya Botniabanan kan du med fördel ta snabbtåget till Umeå – från Stockholm tar det drygt sex timmar. Kommer du österifrån åker du med Wasaline över Bottenviken.

Bild Källan möte

ERBJUDANDEN