Program fredag den 4 augusti

Hasse Andersson

Från scenen på Renmarkstorget dagtid:

Kultur för seniorer:

15.00                  Lisbeth Fors Malm & Kristina Öhman, ”Vårt 50-tal”

15.30                  Birgit Lindberg, jazzpianist med gedigen meritlista

16.00                  Sara Idani, enkla popmelodier i akustisk kostym

16.30                  Ulf Edberg, bjuder på klassisk country av Johnny Cash m fl.

17.15                  Julian Olin, Gunnar Wiklund i våra hjärtan

18.00                  Öppen scen

 

Händer i övrigt på Renmarkstorget:

15.00-19.00      PRO anordnar tävlingar och tipspromenad

                         Mät dina krafter med Uttervägens hjältar

                         Släck törsten i Sveriges Blåbandsungdoms alkoholfria bar

 

Från stora scenen på Skeppsbron kvällstid:

19.00                  Vinnaren av länsfinalen P4 nästa

19.30                  Sideshow Stringband, bluegrass med Västerbottenstouch

20.15                  Linda Ström, Cookies N’ Beans’ sångerska på egna ben

21.00                  Hasse Andersson, vi säger bara ”Änglahund”!

 

Linda Ström, fotograf: Johan Bergmark

Läs mer om artisterna här:

Hasse Andersson

I ungdomen var Hasse Andersson den stora rockstjärnan hemma i Östra Ljungby. Under artistnamnet Rock-Olle for han runt i bygdegårdarna med passas radio som förstärkare till den fräcka gitarr-plankan och sjöng rock’n’roll. Många år senare har flertalet av Hasses sånger blivit stora hits och allra mest efterfrågad är givetvis ”Änglahund”. Var än Hasse drar fram får han spela den, vilket han gärna gör! Hasse skriver själv det mesta av sitt material och det har resulterat i cirka 20 album och en massa singlar. 2015 var det premiär för Hasse Andersson att medverka i Melodifestivalen och det blev en fjärde plats i finalen med låten ”Guld och gröna skogar”. Under våren 2017 debuterade han som en av tre programledare i Melodifestivalen.

Sideshow Stringband

Sideshow Stringband står med ena benet i amerikansk bluegrass och andra i den Västerbottniska berättartraditionen. Det handlar om musik med mycket stämsång och akustiska instrument som banjo, gitarr, mandolin, dobro och kontrabas. Ett sound som vibrerar av den amerikanska södern, kombinerat med berättelser från Västerbotten.

Sveriges Blåbandsungdom

Sveriges Blåbandsungdom är en nykterhetsorganisation som jobbar för att ge barn och ungdomar roliga alkoholfria aktiviteter. I höst satsar man på att starta dansgrupper för unga tjejer i Umeåregionen. Under Umeå Live kommer de anordna en alkoholfri bar där alla kan komma förbi och köpa sig någonting att släcka törsten med.

Linda Ström

Aftonbladet har kallat Linda Ström för ”Sveriges ljuva svar på Adele!” och Peter Jöback kallade henne för ”en magisk sångerska!” Linda har just släppt det andra soloalbumet utanför hennes medlemskap i Cookies N’ Beans. Första albumet Utan skyddsnät, utan Gud (2010) innehöll flitigt radiospelade Ingen väg ut och Mexiko och i januari 2017 kom det andra soloalbumet, ”Med hjärtat på utsidan”, från en av Sveriges mest karaktäristiska röster.  Sångerna är skrivna av henne själv med samarbetspartners som Staffan Hellstrand.

Per-Axel Staflund

Dagsprogrammet på Renmarkstorget den 4 augusti är tillägnat Umeås seniorer. Dagens konferencier är Per-Axel Staflund. Han är aktiv i en pensionärsförening och har tidigare haft uppgifter bland annat som allsångsledare, konferencier, funktionär vid ”Vi fem:s” arrangemang i Döbelns Park, samt som volontär vid Frivilligcentralen. Sång och musik ligger honom varmt om hjärtat och själv har han sjungit i Generationskören sedan 2009. 

Julia Olin

Julian Olin – Gunnar Wiklund i våra hjärtan

Den store folkhemssångaren Gunnar Wiklund var en av 60-talets största svenska artister.  Nu får vi lyssna på när Julian Olin framför utvalda melodier ur Gunnar Wiklunds låtskatt. Julian Olin, som har fått ärva Gunnars gitarr, guldskivor och privata fotoalbum sjunger och berättar om en fin tid. Wiklund var oerhört populär på 1960-talet med flera hits såsom ”Vi ska gå hand i hand”, ”Han måste gå” och ”Nu tändas åter ljusen i min lilla stad”. Han blev framröstad som den populäraste sångaren och den största publikmagneten i folkparkerna under tidigt 60-tal. 

Sara Idani

Sara Idani är en singer/songwriter från Umeå med rötter i den klassiska musiken.  Hon klär enkla popmelodier i avskalade, akustiska kostymer där tvärflöjten har en framträdande roll. Hennes texter beskriver ofta vägen mot drömmarna och allt som hör till.

Birgit Lindberg

Birgit Lindberg är en erfaren jazzpianist med en gedigen meritlista; hon har t ex varit huspianist på Nalen och kapellmästare på Chinateatern. Hon har också setts som pianist i tv i olika sammanhang. Birgit har jobbat med många kända musiker och skådespelare, t ex Gunnar “Siljablue", Svante Thuresson, Monica Nielsen, Ronnie Eriksson. Hon har vunnit AT Jazzen flera gånger samt fått Topsy´s hederspris.

Lisbeth & Kristina

Lisbeth & Kristina bjuder på ett urval av de bästa låtarna från 50 talet. Låtar som ”Blueberry hill”, ”Två solröda segel” och ”Rock and roll music” finns med på repertoaren och publiken kommer även bjudas in till allsång. Tidstypiska kläder, spelglädje och nostalgi utlovas. Medverkande är Lisbeth Fors Malm, sång och piano och Kristina Öhman, sång och elbas.