Program fredag den 4 augusti

Hasse Andersson

Programtider kommer att läggas upp här och uppdateras löpande allteftersom akterna blir klara.

Läs mer om artisterna här:

Hasse Andersson

I ungdomen var Hasse Andersson den stora rockstjärnan hemma i Östra Ljungby. Under artistnamnet Rock-Olle for han runt i bygdegårdarna med passas radio som förstärkare till den fräcka gitarr-plankan och sjöng rock’n’roll. Många år senare har flertalet av Hasses sånger blivit stora hits och allra mest efterfrågad är givetvis ”Änglahund”. Var än Hasse drar fram får han spela den, vilket han gärna gör! Hasse skriver själv det mesta av sitt material och det har resulterat i cirka 20 album och en massa singlar. 2015 var det premiär för Hasse Andersson att medverka i Melodifestivalen och det blev en fjärde plats i finalen med låten ”Guld och gröna skogar”. Under våren 2017 debuterade han som en av tre programledare i Melodifestivalen.

Linda Ström, fotograf: Johan Bergmark

Linda Ström

Aftonbladet har kallat Linda Ström för ”Sveriges ljuva svar på Adele!” och Peter Jöback kallade henne för ”en magisk sångerska!” Linda har just släppt det andra soloalbumet utanför hennes medlemskap i Cookies N’ Beans. Första albumet Utan skyddsnät, utan Gud (2010) innehöll flitigt radiospelade Ingen väg ut och Mexiko och i januari 2017 kom det andra soloalbumet, ”Med hjärtat på utsidan”, från en av Sveriges mest karaktäristiska röster.  Sångerna är skrivna av henne själv med samarbetspartners som Staffan Hellstrand.

 

Julia Olin

Julian Olin – Gunnar Wiklund i våra hjärtan

Den store folkhemssångaren Gunnar Wiklund var en av 60-talets största svenska artister.  Nu får vi lyssna på när Julian Olin framför utvalda melodier ur Gunnar Wiklunds låtskatt. Julian Olin, som har fått ärva Gunnars gitarr, guldskivor och privata fotoalbum sjunger och berättar om en fin tid. Wiklund var oerhört populär på 1960-talet med flera hits såsom ”Vi ska gå hand i hand”, ”Han måste gå” och ”Nu tändas åter ljusen i min lilla stad”. Han blev framröstad som den populäraste sångaren och den största publikmagneten i folkparkerna under tidigt 60-tal.