Program onsdag den 19 juli

Janne Schaffer

Programtider kommer att läggas upp här och uppdateras löpande allteftersom akterna blir klara.

Läs mer om artisterna här:

Janne Schaffer

Janne Schaffer är världsgitarristen som spelat med ”alla”. Onsdagen den 19 juli uppträder han som huvudakt för Umeå Live på Skeppsbron och med sig har han sångarna Kristin Amparo och Johan Boding. Spelningen bjuder på nostalgiska pärlor och klassiker av ABBA och Björn J:son Lindh men är framförallt en hyllning till artisten Ted Gärdestad. Schaffer, som är en av Sveriges mest framstående gitarrister genom tiderna, arbetade tillsammans med Ted Gärdestad under hela hans artistkarriär. Han kan också höras på drygt hälften av ABBA:s 100 inspelningar, bland annat klassiker som Ring Ring, Waterloo och Mamma Mia. Han har under sin karriär uppträtt med stora artister som Toto, Bob Marley och Phil Collins, m.fl. och är också känd som ”zebran” i Electric Banana Band. 

Annelie Vigren

Annelie Vigren jobbar som musiklärare i Örnsköldsvik men sjunger också mycket på fritiden. För några år sedan spelade hon in en skiva med eget material på svenska i Pelle Henricssons studio Tonteknik och sedan dess har det blivit många spelningar med den repertoaren. Texterna är på svenska och musikstilen en blandning mellan pop, jazz och visa. Förra sommaren åkte hon på en turné till Norrbyskär, Umeå, Lövånger, Vindeln och Skellefteå och fick väldigt fin respons.

Desert Oak Duo

Bröderna Ekström har spelat med sina respektive band på olika evenemang runt om i Sverige. För en tid sedan lät de sina musikaliska banor krocka och resultatet blev D.O.D. Desert Oak Duo är akustiska gitarrer, starka melodier och stämsång, pop och rock.

Anna Stadling

Anna Stadling har ett sätt att beröra med sin sång som är unikt. Det vackra och spröda i kombination med det kraftfulla och raspiga är hennes signum. Sånger och texter som behandlar livets olika skeenden står alltid i fokus i Annas berättande. Så även denna sommar. Varmt välkomna att njuta en stund mitt i livet, mitt i sommaren. Till hösten kommer Annas nya svenska skiva där hon samarbetat med låtskrivaren och producenten Andreas Mattsson. Just nu klättrar den första singeln ”Den här sången är till dig” på P4s spellista. Anna ger den här sommaren några färre utvalda konserter tillsammans med musikern Pecka Hammarstedt. Vi kommer få höra dem i ett urval av låtar från Annas hela karriär. Vi bjuds också på nya låtar från kommande album som släpps i september i år och några favoriter i nya egna tolkningar

Annelie Vigren