Program onsdag den 19 juli

Janne Schaffer

Från scenen på Renmarkstorget dagtid:

15.00                  Annelie Vigren Band, blandar pop, jazz och visa

15.30                  Umeå Brukshundsklubb, duktiga hundar visar upp sig

15.45                  Desert Oak Duo, bröderna Ekström bjuder på stämsång

16.15                  Umeå Brukshundsklubb, fortsätter svänga sina lurviga

16.45                  Medijoker, spelar rak och ärlig alt-rock

17.25                  Klasse ”Banarne” Möllberg, sjung med i ”Min Piraya Maja”!

18.00                  Öppen scen:

                           Umeå Live i samarbete med Umeå Musikförening

Händer i övrigt på Renmarkstorget:

15.00-19.00      Umeå Brukshundsklubb, svarar på frågor om hundaktiviteter

                         Umeå Musikförening, aktiverar alla musikintresserade

Från stora scenen på Skeppsbron kvällstid:

19.00                  Katohjärta, norrländsk indiepoppunk när den är som bäst!

19.40                  Natalie Carrion, det samiska arvet får uttryck

20.15                  Anna Stadling, sångerska med uttryck som berör

21.00                  Janne Schaffer Music Story Band, hyllar Ted Gärdestad, m fl.

 

Annelie Vigren

Läs mer om artisterna här:

Annelie Vigren

Annelie Vigren jobbar som musiklärare i Örnsköldsvik men sjunger också mycket på fritiden. För några år sedan spelade hon in en skiva med eget material på svenska i Pelle Henricssons studio Tonteknik och sedan dess har det blivit många spelningar med den repertoaren. Texterna är på svenska och musikstilen en blandning mellan pop, jazz och visa. Förra sommaren åkte hon på en turné till Norrbyskär, Umeå, Lövånger, Vindeln och Skellefteå och fick väldigt fin respons.

Medijoker

Medijoker är ett musikprojekt med 10 anonyma år på nacken. När kreativiteten är hög, men drivkraften att göra reklam för sig själv är låg, skapas lätt en uppsjö med halvfärdiga "bra första släpp" som aldrig riktigt lyckas komma över tröskeln. Men de är på väg nu. Medijoker spelar rak och ärlig alt-rock på svenska med 90-tals känsla.

Katohjärta

Kritiker har kallat Katohjärta för genier, ett nytt Kent för dagens generation och svensk pops nytändning. Såväl recensenter som publik hyllar Umeåbandets ärliga och berörande musik. Katohjärta slog ned som en bomb på den svenska indiescenen med sin debut-EP förra vintern. Sedan dess har de bland annat spelat live i P3, gjort en Sverigeturné och spelat med Laakso. Den 12 maj i år kom även deras efterlängtade album "Inget kommer ordna sig". Albumet belönades med 7/10 av Hymn och fem stjärnor av Gaffa, som skrev "Se inte förbi detta guldkorn".

Klasse Möllberg

För alla som vuxit upp med Banarne, Electric Banana Band, Hemliga Arne och Klasse Kock. Ja, det är han, om än utan scenkostym den här gången. Klasse är mest känd som apan Banarne i hans och Lasse Åbergs barnprogram "Trazan och Banarne". Vi minns honom också som Hemlige Arne,en fräck figur med stora tänder och glasögon, som vänder sig till alla "Monsterdiggare" för att lära ut en lite elakare typ av bus. Iklädda rollerna Banarne och Trazan har Klasse Möllberg och Lasse Åberg även spelat in flera skivor tillsammans med Electric Banana Band, där också bland andra Janne Schaffer ingår. Klasse har även gjort egna barnprogram, såsom Klasses frukostklubb och Klasses julkalender.  Han är dessutom en enormt duktig skidåkare och har skidlärarexamen från Sverige, Frankrike och Amerika. Han har arbetat som skidlärare i Vail, Colorado i tre år.

Desert Oak Duo

Bröderna Ekström har spelat med sina respektive band på olika evenemang runt om i Sverige. För en tid sedan lät de sina musikaliska banor krocka och resultatet blev D.O.D. Desert Oak Duo är akustiska gitarrer, starka melodier och stämsång, pop och rock.

Anna Stadling

Anna Stadling har ett sätt att beröra med sin sång som är unikt. Det vackra och spröda i kombination med det kraftfulla och raspiga är hennes signum. Sånger och texter som behandlar livets olika skeenden står alltid i fokus i Annas berättande. Så även denna sommar. Varmt välkomna att njuta en stund mitt i livet, mitt i sommaren. Till hösten kommer Annas nya svenska skiva där hon samarbetat med låtskrivaren och producenten Andreas Mattsson. Just nu klättrar den första singeln ”Den här sången är till dig” på P4s spellista. Anna ger den här sommaren några färre utvalda konserter tillsammans med musikern Pecka Hammarstedt. Vi kommer få höra dem i ett urval av låtar från Annas hela karriär. Vi bjuds också på nya låtar från kommande album som släpps i september i år och några favoriter i nya egna tolkningar

Natalie Carrion

Natalie Carrion började sin musikresa som gatumusikant med målet att få sprida sin musik över hela världen. Många steg har hon tagit då sedan dess och hon jobbar nu på sitt första album. Texterna beskriver hon som en självbiografi där även det samiska arvet får uttryck. 

Umeå Musikförening

Umeå Musikförening bildades 2016, och är en ideell förening för musiker, musiktekniker och musikintresserade i allmänhet. Föreningen arbetar främst för att ge lokala band och akter en scen att visa upp sig på, men även för att man ska kunna få en skälig ersättning när man gör det. Alla är välkomna till dem, gammal som ung, helt oberoende av smak och stil. Deras arrangemang omfattar allt från den lilla scenen med 20 personer till festivaler, med huvudmålet att det ska vara lokalt förankrat. Just nu har de 160 medlemmar men växer stadigt, och har samarbete med samtliga bildningsförbund i Umeå, så kontaktnätet är stort.

Janne Schaffer

Janne Schaffer är världsgitarristen som spelat med ”alla”. Onsdagen den 19 juli uppträder han som huvudakt för Umeå Live på Skeppsbron och med sig har han sångarna Kristin Amparo och Johan Boding. Spelningen bjuder på nostalgiska pärlor och klassiker av ABBA och Björn J:son Lindh men är framförallt en hyllning till artisten Ted Gärdestad. Schaffer, som är en av Sveriges mest framstående gitarrister genom tiderna, arbetade tillsammans med Ted Gärdestad under hela hans artistkarriär. Han kan också höras på drygt hälften av ABBA:s 100 inspelningar, bland annat klassiker som Ring Ring, Waterloo och Mamma Mia. Han har under sin karriär uppträtt med stora artister som Toto, Bob Marley och Phil Collins, m.fl. och är också känd som ”zebran” i Electric Banana Band. 

Hundar

Umeå Brukshundsklubb

Umeå Brukshundklubb är just nu belägen på Ön där det finns klubbstuga, agilityplan, och tre stycken appellplaner. Det är en stor klubb med bred verksamhet av traditionellt SBK-snitt. Med cirka 600 medlemmar är Umeå BHK den i särklass största klubben i Övre Norrlandsdistriktet. De kommer under Umeå Live att visa upp delar av sin verksamhet samt finnas på plats under dagen för frågor om klubben och deras olika hundaktiviteter. Välkommen till en trevlig dag med duktiga hundar och dess förare!