River Country – flodlandet i norr Vilt, vackert och spektakulärt!

Välkommen till River Country i sydöstra hörnet av Västerbotten. Här rinner fyra mäktiga älvar, forsarna är vilda och skogarna djurrika. Klappa en älgtjur, följ med på bäversafari, övernatta i fågelnäste eller kåta. I River Country får du minnen för livet!

Vindelälven

River Country genomkorsas av flera stora norrlandsälvar: Vindelälven, Umeälven, Öreälven och Lögdeälven. Det är ett utpräglat flodlandskap som gjort för naturturism och spektakulära upplevelser.

River Country har länge lockat besökare från när och fjärran, och nu mer än någonsin. Orsaken stavas tillgänglighet och massor att se och göra. Bara en halvtimme från Umeå – storstaden i norr – befinner du dig i en underskön blandning av vildmark och nybyggarland.

Granö Beckasin

Bygg en timmerflotte och glid nedför älven

I River Country finns ett växande antal turismföretag som utvecklar vad naturen har att erbjuda. Därför kan du ränna en fors eller två. Bygga dig en egen flotte och sakta glida nedför en älv. Testa hundspann, fyrhjuling och snöskoter. Bo i kåta, koja eller högt upp i en trädkrona med älvutsikt. Följa med på bäver- och älgsafari. Vaska guld och dra upp en öring. Bada i vedeldad tunna. Få nya kulinariska upplevelser på vildmarksrestaurang och vid öppen eld på älvstranden ...

Bara som exempel. Allt sker på naturens villkor, och gästernas. Det finns aktiviteter som passar såväl småbarnsfamiljer som kompisgäng och personalgrupper. Funktionsnedsättning eller ålder är inga problem, det mesta går att ordna.

Bäversafari

Upplevelsepaket för stora och små grupper

Turismföretagen i River Country samarbetar för att maximera tillgängligheten och attraktionen. De kan erbjuda paketlösningar för stora och små grupper (upp till 200 personer), ordna transport till och från sina anläggningar och mellan dessa. Det finns dagspaket och paket för upp till åtta dygn. Du får som vill ha det, det är okrångligt helt enkelt. Skapa ditt eget upplevelsepaket i River Country!

 

Fem naturturismföretag i River Country

VINDELÄLVEN: Wilderness Adventure – forsränning, guldvaskning, fiske, vildmarkscamp, mat, boende m m och By the River – vandrarhem, spa, relax, cykling, vandring, glödvandring, bäversafari m m

ÖREÄLVEN: Älgens Hus – älgfarm, vildmarksrestaurang, paintboll, kanoting, skoter-/fyrhjulingsafari m m

LÖGDEÄLVEN: Tjarn – bo på ett välbevarat 1800-talshemman, unik miljö för mötenoch grupper, flottfärder m m

UMEÄLVEN: Granö Beckasin – bo i fågelnäste, flottfärder, gör en tidsresa till nybyggarna, naturupplevelser m m