Romantiska Umeå

Planerar du att ta den du tycker om på en romantisk weekend till alla hjärtans dag eller senare i vinter? Här har vi samlat våra bästa tips för en romantisk upplevelse.

Tips för alla hjärtans dag 14/2
1. Gå ut och ät nåt riktigt gott. Älvtået Naturvinbar & Ekokrog, Hunger och Törst, Rex samt  Tapas Bar Deli är tips på restauranger som serverar en speciell Alla-hjärtans-dag-middag. Gillar du pizza får du inte missa kärlekserbjudandet på Kulturbageriet
2. Boka Love-paketet på Elite Hotel Mimer. Gör er bekväma i fluffiga morgonrockar och tofflor, njut av exotisk frukt, choklad och en flaska Champagne på rummet. I hotellet finns både restaurang och relaxavdelning.
3. Njut av förstklassig musik på Norrlandsoperan. Under ledning av dirigent Eric Solén presenteras en konsert av Norrlandsoperans Symfoniorkester med nedslag i tre decennier hos tre olika tonsättare. I fokus står Beethovens femma.

Aktiviteter som passar för två
1. Gå på museum tillsammans. Vinterns utställningar bjuder på vitt skilda, spännande, historiska och aktuella ämnen. Här har vi listat höjdpunkterna ni inte får missa.
2. Åk på norrskenstur med häst och släde. Upplev ett äventyr tillsammans med nordsvenska brukshästar i vinterlandskap. Njut av stjärnhimlen som lyser upp i vintermörkret och förhoppningsvis får ni uppleva det magiska norrskenet. Läs mer här
3. Duobehandling på Iksu Spa. Ta med någon du tycker om och få en härlig och avkopplande stund tillsammans. I behandlingen ingår ett värmande kurbad och avkopplande massage. Mer information

Tre tips på mysiga restauranger
1. Harlequin - Upptäck Umeås nya vinbar med eget vinhotell. Mysig miljö och en meny baserad på säsongens råvaror.
2. Gotthards krog - En hyllning och kärleksförklaring till platsen och dess historia - en naturlig hemmahamn för såväl Umeåbor som gäster från när och fjärran. 
3. Bistro Le Garage - Fransk bistro med svenska toner. Här sitter man lika intimt som man äter gott. Ett tips är att i samband med er måltid ta en promenad i en av Europas förnämligaste skulpturparker som ligger i anslutning till restaurangen.  

Romantiska boendealternativ
1. Ta med dig någon du tycker om för en romantisk övernattning i ett fågelnäste högt uppe bland trädtopparna. På Granö Beckasin får ni tid att ägna er åt varandra och komma bort från alla måsten.
2. Upplev Stora Hotellet med sitt unika koncept i Umeå centrum. Här kan ni övernatta i rum som är uppkallade efter historiska föreställningar som präglat sjöfararens världsbild. Vad sägs om till exempel Längtan, Passion eller Frihet?!
3. Övernatta under norrskenet. I en Aurora Tepee sover du i bekväma sängar samtidigt som du kan njuta av vackert vinterlandskap och förhoppningsvis ett strålande norrsken. Kombinera vistelsen med en fartfylld hundspannstur.