Tio höstlovstips i Umeå

Om mindre än två veckor börjar höstlovet och en hel vecka att fylla med roliga aktiviteter! Vi har nedan samlat tio tips med spänning, pyssel, spel, utmaningar och såklart en massa kul!

Höstlov

1) Höstlov = hopplov
Besök Umeås trampolinpark på mer än 3000 kvm! Här finns trampoliner med olika storlek och svårighetsgrad. Hoppa, lek och ha kul, prova nervkittlande utmaningar och spännande aktiviteter. Passar: Barn i alla åldrar
Läs mer här: www.jump.se

2) Lär dig dansa
Kostnadsfri workshop för barn med dansaren YoungSoon Cho Jaquet på Bildmuseet. Under 45 lekfulla minuter i ett scenrum fyllt av salt får deltagarna närma sig den samtida dansen och utforska rummet med kropp och fantasi. 4 tillfällen 30-31/10 (se hemsida för detaljerad information).
Passar: Barn 4-9 år 
Läs mer här: www.bildmuseet.umu.se

3) Träffa en av världens stora E-sportare
Under Umeå E-sportcamp 2018 som går av stapeln på höstlovet har du möljighet att lyssna på en föreläsning via länk med en av E-sportvärldens stora namn - Per Anders "Pajkatt" Olsson Lille. Föreläsningen är på Umeå Folkets Hus 31:a oktober 18.00 och gratis. Anmälan krävs och görs här.  
Passar: Barn från 13 år

4) Gratis minigolf och varm choklad
Måndag till fredag erbjuds gratis minigolf och varm choklad i Hedlundadungen 11-15. Utmana kompisarna eller familjen och njut av att spendera tid utomhus.
Passar: Barn i alla åldrar
Läs mer här: www.minigolf.se

5) NYHET: Bli inlåst och ta dig ut
Bli nlåsta i ett rum fullt av mysterier, pussel och andra klurigheter – enda möjligheten att ta er ut är att samarbeta. Hitta ledtrådar, lös koder samt använd logiskt och kreativt tänkande. Ni har en timme på er!
Passar: Barn från 12 år i vuxet sällskap
Läs mer här: www.molinders.se

6) Plaska loss på riktigt
Upplevelsebadet Navet mitt i Umeå centrum erbjuder spännande vattenrutschkanor, hoppbassäng, vågmaskin, strömkanal, klättervägg och mycket mer. Lördagen den 3e november mellan kl 17 och 19 förvandlas huset i sann Halloween-anda, med åldersanpassade zoner med olika läskighetsgrad där det gäller att ta sig igenom en hinderbana, med alla sorters tänkbara hinder på vägen.
Passar: Barn i alla åldrar
Läs mer här: www.navet.umea.se

7) Skapa din egen läskiga outfit
Höstlovspyssla på Västerbottens museum. Museiråttan Minimus är på plats och hjälper dig skapa läskiga utklädnader. Tyg, garn, saxar och inspiration finns på plats och aktiviteten är gratis. Tillfällen: 29/10-1/11 kl 10-17.
Passar: Barn i alla åldrar
Läs mer här: www.vbm.se

8) Fira Halloween med roliga kameler och alpackor
På Mickelbo Gård flyttar både snälla och skrämmande spöken in under höstlovet. Kom 27-31/10 och träffa de tillsammans med gårdens alla roliga och gosiga djur och ta del av aktiviteter så som pumpajakt, spindelns hinderbana, spökturer och skattjakt.
Passar: Barn i alla åldrar
Läs mer här: www.mickelbo.se

9) En källare full av spel
Inomhuspaintball, arkadhall, shuffleboard, laserdome och ett fort med kluriga utmaningar. Upptäck Megazone tillsammans med kompisar eller familjen under höstlovet.
Passar: Barn i alla åldrar
Läs mer här: www.megazone.se

10) Piratshow med Ye Banished Privateers
Skepp O´hoj Umeå! Piratbandet Ye Banished Privateers ger två spelningar i Utopia fredag 2/11: Kl 13-13:30 och kl 15-15:30. Bandet är ett 1700-tals-folkpundband från Umeå som gjort sig kända i hela Europa för sina fantastiska scenshower. Med en besättning av skitiga musikanter bordar de scenen med ösiga sjöhensvisor och ballader rullade i tjära och krut. Missa inte möjligheten att se sjörövarna gratis i Utopia Allhelgonaafton!
Passar: Barn i alla åldrar
Läs mer här: www.utopia.se