Program FREDAG 28/9

Johanna Nilsson

08.00-09.30
Vad: Frukostföreläsning ”mode för alla?” med Johanna Nilsson
Information: En föreläsning om att bryta normer, bygga stilsjälvförtroende och det där med hållbarhet och människorna som producerar våra kläder. Johanna angriper årets tema utifrån att ”mode för alla” ska inkludera alla i produktionskedjan. Från producenter till konsumenter. Johanna är entreprenör med snart 15 års erfarenhet av hållbart mode. Hon är grundare och ägare av smyckesmärket JohannaN och initiativtagare till den svenska kampanjen ”Slow fashion-uppropet”. Författare, tillsammans med Jennie Johansson, till ”Slow fashion: din guide till smart och hållbart mode” (Ordfront förlag, 2016).
Plats: Elite Hotel Mimer
Pris: Biljetterna kostar 150kr/person (inklusive frukost) och kan köpas på Visit Umeå turistcenter från måndag 10/9.

08.00-10.00
Vad: Trendfrukost på Hanzens
Information: Starta dagen med en frukost hos Hanzens. Tävlingar, erbjudanden mm. I ett samarbete med Make Up Store.
Plats: Hanzens, Utopia

08.00-17.00 (även 29/9)
Vad: Butiq H&H ställer ut på salong Headline
Information: Kom in och inspireras av höstens mode från butiq H&H under Umeå Fashion Week. Kläder och accessoarer finns att beskåda på salong Headline torsdag 27/9 till lördag 29/9.
Plats: Headline

08.00-20.00 (utställningen pågår 27/9-31/10)
Vad: Mode- och designutställning
Information: Textilutbildningarna vid Institutionen för Estetiska ämnen presenterar studentarbeten. På flera våningsplan i Elite Hotel Mimer visas kläder utifrån miljöperspektiv, nydesignade skjortor samt slöjdföremål tillsammans med minnesberättelser. Här möts du av en variation av kreativitet och skapande!
Plats: Elite Hotel Mimer

09.30-10.30
Vad: Fashionfrukost på Indiska
Information: Inspireras av Indiskas härliga färgsprakande plagg och få en god frukost i magen. 
Plats: Indiska

10.00-16.00
Vad: Hårstyling på Åhléns
28/9 10-16 Frisörer från Dragonskolan stylar ditt hår. Gratis!
Plats: Åhléns skönhetsavdelning

10.00-18.00 (även 29/9)
Vad: Hållbart mode
Information: Under Umeå Fashion Week tar Peak Performance fokus på hållbarhet och erbjuder gratis lagning (alla Peak Performance produkter oavsett var de är inhandlade) samt tips och råd kring hur du som kund konsumerar och vårdar produkter hållbart. Ekologiska tilltugg och goodiebag till alla som handlar en jacka i butiken.
Plats: Peak Performance

10.00-19.00 (även 29/9)
Vad: FORUM, pop-up store
Information: FORUM är en temporär mötesplats under Umeå Fashion Week för kläder, konst och musik. En gemensam yta, tre olika butiker:
-Úma Vintage (Instagram: @umaumea)
-Team Scandi (Instagram: @team.scandi)
-Skate Shop (Polar, Quasi, WKND, Picture, Independent, Spitifre mfl.)
Plats: MVG, plan 1 entré Renmarkstorget

10.00-19.00 (även 29/9)
Vad: Fashion Week på Pagelle
Information: Alla betalande kunder är med på Lotteri. Fina priser och erbjudanden i butik. 
Plats: Pagelle, MVG 

10.00-19.00 (även 29-30/9)
Vad: Utställning ”mode för alla”
Information: Vad händer om vi ersätter modedesigners i Italien med förskolan Luvan i Umeå? Under Umeå Fashion Week skapar förskolan Luvan tillsammans med MVG en utställning under temat "mode för alla" där förskolebarn får skapa kreativt mode utifrån sin egen fantasi. Genom det lyfter vi också fram diskussioner om genus och hållbarhet. Medarrangörer: Förskolan Luvan, MVG, Clas Ohlson, Perssons garn, Akademibokhandeln, Rabalder, Åhléns, Röda Korset och Ohlssons tyger.
Plats: MVG, plan 1

10.00-19.00 (även 29/9)
Vad: Klädvård i tiden
Information: Hur får vi våra kläder att hålla längre? Demonstration av produkter från Steamery & Washologi. Åhléns i samarbete med stadsmissionen, ”återanvänd mera”. Lämna hela & rena kläder i insamlingsbehållare i butikens hemavdelning.
Plats: Åhléns hemavdelning

12.00-16.00 (även 29/9)
Vad: Doftskola
Information: Susanne från Loréal lär dig allt du behöver veta om höstens dofter.
Plats: Åhléns skönhetsavdelning

12.00-16.00 (även 29/9)
Vad: Fashion Week på Rivia Sports
Information: Rivia Sports öppnar upp sin studio på Rådhusesplanaden 13 under Umeå Fashion Week. Inspireras, handla och ta del av specialerbjudanden.
Plats: Rivia Sports

12.00-16.00 (även 29/9)
Vad: Nagelfix
Information: Nicole lackar dina naglar från märket Lackryl. Gratis!
Plats: Åhléns skönhetsavdelning

12.00-16.00
Vad: Skönhetsbehandlingar på Åhléns
Information: I ett samarbete mellan Åhléns skönhet och Stylist & Spa programmet på Dragonskolan kan du under Umeå Fashion Week (datum 25-29/9) kunna ta del av behandlingarna: Brynfärg & plock samt Handmassage & manikyr. Gratis!
Plats: Åhlens skönhetsavdelning

12.00-17.00
Vad: Fashion treets på Nicole
Information: Nicole firar modeveckan med goodiebag till de 20 första handlande kunderna (till ett värde av 250kr). Snacks & Dryck och tävling med chans att vinna presentkort.
Plats: Nicole, Utopia

12.00-17.00 (även 29/9)
Vad: Åhléns mode - ”Service i världsklass”
Information: Kom och inspireras av höstens modenyheter, personal finns vid provrummen för bästa service. Bubbel och tilltugg i butiken.
Plats: Åhléns

12.00-17.00
Vad: Fredagsmingel på Salt
Information: Träffa andra modeintresserade på Salt. Butiken bjuder på dryck & lätt tilltugg, goodiebag till de 25 första handlande kunderna (till ett värde av 250kr) samt håller i en tävling med chans att vinna presentkort.
Plats: Salt

12.00-13.00
Vad: Miniföreläsning ”Textilier och klädvård”
Information: Johanna Nilsoon, initiativtagare till den svenska kampanjen ”Slow fashion-uppropet” delar med sig av tips och inspiration med tema textilier och klädvård.
 

UFW 2018 2

10.00-19.00
Vad: Fashiontorget Utopia, tema: lokala talanger
Information: Här kommer du under modeveckan möta kreatörer lokala talanger, inspirerande modeprofiler och andra modeintresserade. Den 28/9 bubblar Fashiontorget Utopia av lokala talanger som visar upp och delar med sig av sin kunskap inom deras olika och unika områden.

Deltagare på plats:

1) Hanna på Scorett hjälper besökare med höstens hetaste skotrender och hur du kan vårda dina skor på bästa sätt, nya som gamla. Klockan: 10-14.
2) Bochz design visar och säljer smycken från sin senaste kollektion.
3) Björk presenterar design och produktion av moderna, funktionella och snygga byxor för personer som sitter i rullstol.
4) Kupa design visar och säljer armband av återbrukat material. Klockan 12-14.
5) Make up store erbjuder quick fix och kostnadsfria kurser.
6) Åhléns visar sina nya märken, välkommen att inspireras! Levande modeller dyker upp mellan 12.00-14.00.
7) Art by Alex är på plats och visar samt säljer sina illustrationer. De kommer även visa kläder från tidigare kollektion.
8) Emma Pettersson från WOW finns på plats mellan 12.00-14.00 och tipsar om höstens hårtrender och produktnyheter.
9) Maria och Agnetha på Yogastudion Love Yoga  delar med sig av det senaste inom yogatrender och visar upp den senaste kollektionen av yogakläder från Electic and Rose. Klockan 15.00-17.00
10) Hanzen och MQ pratar hösttrender och Löfgrens blommor finns på plats och binder trendiga höstbuketter
 

Utställning med innehåll från IDAG och Miss Clarity.            

16:00 - OBS! INSTÄLLT
Vad: Miniföredrag - ”Smink för alla ” med Heidi Garcia Andersson
Information: Makeup- och  hårstylisten Heidi Garcia Andersson tolkar temat ”mode för alla” och visar smink som ska funka för alla. Både tidsmässigt och teknikmässigt. Hon ger tips om hur du använder smink i vardagen, trendspaning och hur du får din makeup att hålla en heldag och hur du enkelt gör om den inför kvällen. Heidi vann Makeup SM 2016 och kom topp tio i Makeup VM 2017. Hon frilansar runt om i Sverige med visningar, mode och reklam. Till vardags hittar ni henne även i SVT sminket och syns ibland i rutan där hon delar med sig av sina skönhettips.
Plats: Fashiontorget Utopia

16.00-19.00
Vad: Shopping After Work
Information: Inspireras av höstnyheterna hos Scorett när de bjuder in till Shopping After Work. Ta del av exklusiva erbjudanden och tävlingar. I butiken bjuds det på dryck och tilltugg.
Plats: Scorett
 

UFW 2018 AW Juliette

17.00
Vad: Fashion AW Juliette, Rex
Information: Mingla med andra modeintresserade efter jobbet, få en quick fix av Makeup Store , snabb-styling av Attityd Exclusive, var med och tävla om  fina priser, kika på senaste modet från Bigaro och ladda för kvällen! Kvällen är ett samarbete med Visit Umeå, Bigaro, Makeup Store , Attityd Exclusives och Juliette, Rex.
Plats: Juliette, Rex
Pris: Gratis event! Juliette har fint erbjudande under kvällen.

19.00
Vad: En eljest föreställning
Information: Ida Hillebjörk, grundare till klädmärket IDAG och butiken Eljest berättar i en unik föreställning och hur och varför hon gått sin egen väg och vilka drömmar hon har för framtiden. Med sig på scen har hon Hanna Jerndal Band som kommer spela livejazz. Det här är en föreställning om att vara eljest.
Plats: Elite Hotel Mimer
Pris: Biljetten kostar 250kr (gäller även som entré till efterfest med mingel, shopping till releasefestpriser, ett glas bubbel och en goodiebag) och går att köpa i Eljest webshop här samt i Eljest butik på Skolgatan 57 eller i receptionen på Elite Hotel Mimer.
Tid: Dörrarna öppnas 18:30 och föreställningen börjar 19:00. Två delar ca 30-45 minuter vardera med en paus på ca 30 minuter emellan. Efteråt blir det efterfest med shopping till releasefestpriser, mingel och allmänt hallabaloo.