Program onsdag den 12 juli

Nano

Programtider kommer att läggas upp här och uppdateras löpande allteftersom akterna blir klara.

Läs mer om artisterna här:

Nano

Nano fick sitt stora genombrott i Melodifestivalen 2017, där han från Skandinavium i Göteborg gick direkt till final med låten ”Hold On” och sen kammade hem flest tittarröster. Han slutade totalt på en andraplats i tävlingen. Förutom att “Hold On” varit etta på radio, iTunes och ägt förstaplatsen på Svensktoppen flera veckor i rad så fick Nano även äran att avsluta kärleksmanifestationen på Sergels Torg i april efter attentatet i Stockholm samma helg. Nano har både en röst och en historia som berör – på djupet. Från ett trassligt förflutet bestämde han sig för att vända blad och satsa helhjärtat på musiken. Den 30-åriga Nano har ägnat sig åt musik större delen av sitt liv. År 2015 släppte han sin debutsingel ”Lion” som följdes upp av ”Perfect Melody” som passerat platinastatus, samt singlarna ”Pushin” och ”The Day I’m Gone”.

Farid Ghannam

Föreningen Mama Africa presenterar artisten Farid Ghannam, en välkänd artist i Afrika och Mellanöstern. Farid härstammar från södra Marocko och hans musik präglas av afrikanska rytmer, jazz och blues, med orientaliska inslag. Farid kommer i samarbete med lokala musiker från Umeå att göra detta spännande projekt, där främmande musiker möts för att uppträda. Musikens kraft att förena det mänskliga mötet och spridandet av glädje och kärlek kommer att förmedlas live. 

Mama Africa

För tredje gången medverkar föreningen Mama Africa i Umeå Live, med temat "Mama Africa Cultural Day" som innebär att sprida kunskap, färger, kultur och mångfald från kontinenten Afrika. På dagtid hittar ni dem på Renmarkstorget med olika spännande aktiviteter, bland annat henna målning, provsmakning, med mera. På scenen mellan bjuder föreningen Mama Africa på en glädjefylld timme med feta rytmer, African Fashion Show och mycket mer.

The Beta Band

Singer & songwritern Dennie Hansson, med sex album bakom sig, sjunger och spelar ifrån sitt senaste verk ”Waiting For My Time”, samt kommande album. Medverkande musiker är Erik Wäckle'n, Jonas Strandgård, Yvonne Renman och David Andersson.

Sara Idani

Sara Idani är en singer/songwriter från Umeå som klär enkla popmelodier i avskalade, kostymer där tvärflöjten har en framträdande roll. Hennes texter beskriver ofta vägen mot drömmarna och allt som hör till.

Young Artists

Young Artists

Young Artists presenterar Ruby Lindén, Tilda Vodusek, Albin Märsund och Gustav Lindholm. Tillsammans har de fyra lysande talangerna är kända från talangtävlingen ”Supershowen”, som visades på SVT Barnkanalen under hösten 2016. De lärde känna varandra under inspelningarna och har redan gjort en otrolig resa av erfarenhet tillsammans med allt från livesänd tv, till dans, sång och scenframträdanden inför en stor publik. Nu står de redo för att tillsammans ta nästa steg och de gör de genom att samarbeta via konceptet Young Artists. De fyra artisterna kommer att vara frontfigurer i web-serien Young Artists där vi följer deras resa för att få den erfarenhet de behöver som artister. Det blir ”som en praktikplats fast i verkligheten” med visionen att inspirera och ge insyn i vägen framåt för andra unga artister. Deras första delmål blir att genomföra en sommarturné 2017 under två veckor med sin egen show.

Marie Bergman

Marie Bergman

Marie Bergman är sedan många år en av Skandinaviens mest personliga och tydliga röster med en kraft och närhet som berör. Hon är en pionjär som tilldelats titeln "Urmodern till singandsongwriters i Skandinavien" (DN). Hon är en artist som aldrig stannat i växten, utan som ständigt fångat upp nya impulser. Hon bröt sig tidigt loss från musiktivolit som lärde henne nödvändigheten att navigera personligt och rikta uttrycket och skapa en egen nisch. Våga ett alldeles eget personligt uttryck som hon utvecklat och vidgad, fördjupat och nyfiket fortfarande undersöker. Vid sidan av den artistiska karriären har Marie startat BergmanVoice, en portal för seminarier, kurser och föredrag om ljudens kraft och rösten som livsinstrument.