Program onsdag den 26 juli

Lisa Ajax, fotograf: Johannes Hjorth

Från scenen på Renmarkstorget dagtid:

15.00                  Visfestival Holmöns förfestival:

                           Elin Örebrand Frost och Maria Jonsson

                           Håkan Wikell 

                           Lena Sparr med Siv-Marie Nyman och Staffan Öberg

                           Fredrik af Trampe

                           Stina och Arktis

17.15                  Patrik Isaksson, de bitterljuva kärlekslåtarnas mästare

 

Händer i övrigt på Renmarkstorget:

15.00-18.00        Mariehems SK, erbjuder olika typer av fotbollsaktiviteter

                            Visfestival Holmön är på plats, kom och hälsa!

 

Från stora scenen på Skeppsbron kvällstid:

19.00                  Cajsa Siik, stämsång och rytmdriven harmonik

19.45                  Big Sisters Unity, systerskap genom dans  

20.00                  Näääk & Nimo, hiphopduon går på moln

21.00                  Boris René och Lisa Ajax, Mellofavoriterna är här!

 

Boris

Läs mer om artisterna här:

Boris René

Boris hade redan som barn en dröm om att hålla på med musik och det intresset har han vårdat väl under sin uppväxt. Han har skrivit musik i många år och hans största förebild är Michael Jackson. I början av 2015 uppsökte Boris René två låtskrivare/producenter i hemstaden Örebro som med stor bravur jobbat fram hans svängiga sound. Boris René tävlade i Melodifestivalen 2017 med låten ”Her Kiss”. Bidraget tog sig vidare till Andra chansen och röstades sedan fram till finalen i Friends Arena, där han slutade på en åttonde plats. Året innan debuterade Boris René i Melodifestivalen med låten "Put Your Love On Me”, där han med sitt leende och utstrålning charmade svenska folket. Singeln sålde platina under 2016 och har streamats över nio miljoner gånger. 

Lisa Ajax

Lisa Ajax, som nyss fyllt 18 år har redan hunnit medverkat i Melodifestivalen två gånger och sålt platina med singeln ”My Heart Wants Me Dead”, utöver att ha vunnit Idol 2014. Lisa driver sin egen karriär och har full koll på såväl det musikaliska som allt runt omkring. Hon har ägnat mycket tid i studion, vilket har resulterat i flera singlar under det senaste året. Dessa nya låtar tillsammans med tidigare verk har hon haft med sig när hon spelat live runt om i landet. Lisa Ajax tävlade i Melodifestivalen 2017 med bidraget ”I Don’t Give A”, skrivet av Ola Svensson, Linnea Deb, Joy Deb och Anton Hård af Segerstad. Lisa Ajax imponerade med sitt framträdande och gick vidare till Andra chansen och sedan till final i Friends Arena där hon slutade på en nionde plats. 2017 kommer bli ett minst lika händelserikt år med Lisa som fortsätter hålla ångan uppe!

Mariehems SK

Umeå Fotbollsfestival arrangeras den 27-30 juli i sommar och turneringen genomförs för 34:e året i rad. Huvudarrangörer till turneringen är Mariehem SK, som är en av Umeås största fotbollsföreningar med cirka 30 aktiva lag. I samband med Umeå Live kommer representanter från deras dam- och herrlag att finns på plats och erbjuda barn, ungdomar och vuxna olika typer av fotbollsaktiviteter. 

Sveriges Blåbandsungdom

Sveriges Blåbandsungdom är en nykterhetsorganisation som jobbar för att ge barn och ungdomar roliga alkoholfria aktiviteter. I höst satsar man på att starta dansgrupper för unga tjejer i Umeåregionen. Under Umeå Live kommer de anordna en alkoholfri bar där alla kan komma förbi och köpa sig någonting att släcka törsten med.

Näääk & Nimo

Näääk & Nimo

Näääk & Nimo behöver ingen närmare presentation för den som har den minsta koll på svensk hiphop. Med ett konstant flöde av album, EP:s, och singlar har dom befäst platsen som två av de största namnen på den svenska hiphopscenen. Lyckliga gatan, Blåser min rök, Jetlag, Gungar fram, Mina gangsters, Den går bam, S.H.U.N.O och nu senast Går på moln. Listan över bangers från dessa herrar kan göras hur lång som helst. Lägger vi dessutom till alla samarbeten, features, och gästinhopp och så råder det ingen tvekan om att Näääk & Nimo hör till det absoluta toppskiktet av dagens hiphopscen. Våren 2016 såg vi återigen Näääk som programledare för säsong två av TV4s feelgood-musikserie "Lyckliga Gatan" där svenska rappare möter folkkära artister för musikaliska samarbeten som går förbi både genre och ålder. Näääk & Nimo jobbar för närvarande för fullt på sitt kommande gemensamma album.

Patrik Isaksson

Patrik Isaksson slog igenom 1999 med debutalbumet "När verkligheten tränger sig på". Albumet blev belönat med en Grammis och sedan dess har hitlåtarna avlöst varandra; ”Hos dig är jag underbar”, ”Du får göra som du vill”, ”Ruta 1”, ”1985”, ”Faller du så faller jag” m.fl. Hittills har Patrik släppt 5 studioalbum och han har deltagit i Melodifestivalen vid tre tillfällen. Med sina hits, sin varma utstrålning och musikaliska bredd charmar han sin publik i alla åldrar.

Cajsa Siik

Umeå-artisten Cajsa Siik debuterade 2012 med P3-roterade poppärlan "Was I Supposed To” och har sedan dess släppt två album och ett antal singlar som tagit henne över hela världen. Med sitt karaktäristiska sound byggt på stämsång, luftiga arrangemang och rytmdriven harmonik  har hyllningar från flera av världens största musikmagasin regnat in. Allt ackompanjerat av både festivalframträdanden i Sverige och långa konsertturnéer i bland annat Italien och England. 2015 släpptes hennes hittills mest framgångsrika, och P3-roterande, låt ”Higher” i en remix-version som nådde en 8:e plats på den tyska radiotopplistan och spelades på dansgolv hela den sommaren.

I april 2017 släppte Cajsa Siik sitt tredje och hittills starkaste album. DOMINO är större, djärvare och närmre utan att glömma det avskalade och smygande popsound som präglat de tidigare utgåvorna. Albumet är inspelat tillsammans med Rolf Klinth och gästas av Thomas Hedlund (Phoenix) på trummor och Rasmus Kellerman (Tiger Lou) på gitarr. 

Visfestival Holmöns förfestival

Visfestival Holmön genomförs alltid sista helgen i juli och erbjuder många fina musikupplevelser framförda av svenska viseliten samt många av de mindre kända, men många gånger mycket duktiga vissångarna. Ett besök på Holmön, solen och vindarnas ö, blir en magisk upplevelse under visfestivalen. Som traditionen bjuder startar festivalveckan med en aptitretare på Renmarkstorget i samband med Umeå Live.

Elin Örebramd Frost & Maria Jonsson
Både Elin och Maria har en gedigen bakgrund inom musiken och sången. Elins soloskivor har fått spotify- och radiosnurr i hela Norden. På förfestivalen bjuder de på ett litet knippe sånger med doft av sommar.
 
Håkan Wikell
Håkan är en välkänd singer/songwriter. På Umeå Live kommer han att framföra sina egna alster.
 
Lena Sparr med Siw-Marie Nyman och Staffan Öberg
Trion består av Lena Sparr Öberg på sång, Staffan Öberg, som spelar barytonsaxofon och Siw-Marie Nyman på keyboard.
De har en repertoar som i huvudsak består av svenska visor men kommer också att spränga in en och annan jazzstandard.
 
Fredrik af Trampe
Fredrik är en medial mångsysslare och trubadur. Våren 2016 släppte han sitt debutalbum ”Tysta slag”. Fredrik är dessutom årets konferencier på Visfestival Holmön.
 
Stina & Arktis
Stina & Arktis är Umeåbandet som rör sig mellanpunk och termoskaffe, kalhyggen och fjäll, kultur och natur, enligt musikbloggen Hymn.
 
Magda Andersson
Dagens konferencier är singer/songwritern Magda Andersson från Umeå. Hon ingår bland annat i Ye Bannish Privateers