Umeå Live 2018

Program fredag den 29 juni

Boppers

Från scenen på Rådhustorget dagtid

15:00     Radioverkstan Live - Kulturverket presenterar artister från Fritid för alla, tillsammans med Underhållningsorkestern och programledaren Gerhard Stenlund. 

16.00     Balettakademien bjuder på dans och kraft – starka tjejer som dansar till starka tjejer

16.15     Unity Talang-finalisterna Alva Kaziah och Maya Arctaedius – i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan

16.45     Balettakademien bjuder på dans och kraft – starka tjejer som dansar till starka tjejer

17.00     Vicki Jacobsson, singer/songwriter från Umeå

17.30     Pepita Slappers, rivig rockabilly på Rådhustorget

Öppen Scen

18.00    William Öberg, ung talang från Umeå som sjungr och spelar piano

Från scenen på Skeppsbron kvällstid

19.00     P4 Nästa – P4 Radio Västerbotten direktsänder länsfinalen

20.10     Halm, country när det är som bäst

21.00     Boppers – Sveriges Do Whop/Rock-kungar bjuder på Rock, nostalgi och glädje i massor

 

Pepita Slappers

PRESENTATION AV ARTISTER

Vicki Jacobson

Vicki Jacobson är en singer/songwriter från Umeå. Hon har spelat och skrivit musik i hela sitt liv och släppte i början på 2016 sin debut EP “Battlescars”. Musiken är gitarrbaserad akustisk med en hel del rock-influenser. Hon beskriver själv sin musik i stil med Ed Sheeran, Shawn Mendes och Lights.

Radioverkstan Live 2018

Under året har Kulturverket tillsammans med Fritid för alla och P4 Västerbotten sänt radioprogrammet Radioverkstan. I stort sett varje vecka har man sänt live i ett program där viktiga och aktuella ämnen blandats med spontanitet och skratt. Till varje program har också en låt skapats och spelats in en låt. Nu bjuder vi på allt detta live! På scenen står ett flertal artister från Fritid för alla, Underhållningsorkestern under ledning av Hasse Hjortek spelar och Gerhard Stenlund från P4 Västerbotten samtalar i radiosoffan. Du bjuds på nyskrivna låtar med starka texter, viktiga samtal och mycket skratt!

P4 Nästa

P4 Nästa är ett musiktävlingsprogram i Sveriges Radio P4 och en rikstäckande talangjaktsedan 2008. Målsättningen med tävlingen är att hitta nya artister och nyskriven musik för framtiden. Samtliga 25 P4-distrikt deltar i tävlingen där vart och ett av distrikten utser en vinnare. Därefter utser en jury, tillsatt av Sveriges Radio, åtta av dessa bidrag som får tävla i en final. Vinnarartisten får sedan sin låt testad i radioprogrammet Svensktoppen. Västerbottens länsfinal direktsänds under Umeå Live kl. 19.00 på Skeppsbron. Läs mer här 

 

HALM

Halm är ett country/americana-band från Umeå som startades 2009. Medlemmarna Johanna Sandgren (banjo & sång), Lisa Johansson (piano, mandolin, gitarr & sång) och Maja Lundgren (kontrabas & sång) träffades som 13-åringar och har sen dess utvecklat sitt sound genom åren tillsammans med William Eriksson (elgitarr) och Gustav Nestander (trummor). Countrymusiken var aldrig något annat än en gemensam, kompromisslös och naturlig väg att gå och efter 9 års frekvent spelande och skrivande släppte de under 2017 sin första fullängdare "Raised By The Fire". De spelade nyligen i TV4's Bingolotto för andra gången och ger sig snart ut på vår- och sommarturné.