Umeå Live 2018

Program torsdag den 5 juli

Rolandz

Från scenen på Rådhustorget dagtid

15.00    Wullger och Mimi - Familjeshow för stora och små full av livsfarliga jongleringskonster och trolleritrick

15.45     Umeå Brukshundsklubb och deras 4-benta vänner                            

16.00     Jamo Jamo dansar så torget gungar

16.15     Ung i Sverige Västerbotten - Afghanska ungdomar sjunger och berättar

16.45     Umeå Brukshundsklubb och deras 4-benta vänner

17.00     Jamo Jamo dansar så torget gungar

17.15     Young Artists, unga talanger från Barnkanalens ”Supershowen”

Händer i övrigt

SIUM erbjuder mat till försäljning

Klappa och prata hund med medlemmar i Umeå Brukshundklubb

Hund - Umeå Live

Från scenen på Skeppsbron kvällstid

19.00     Magda Andersson, vissångerska från Umeå med röst och ord som berör

19.40     Katarina Barruk, ny stjärna på himlen av samiska artister

20.20     MAYKA, från Death Team gör solokarriär och experimenterar med elektroniska genres

21.00     Rolandz, det blir festlig, folkligt och fuldans så klart.

PRESENTATION AV ARTISTER

Wullger & Mimmi

På sitt stopp i sommarturnén, utlovas minglande överraskningar, ballongfigurer till alla barn och vuxna som är snälla, samt en bejublad scenshow. Det kommer att bjudas på livsfarlig jonglering, trolleri, publikfrieri och ett tempo utan dess like.

Wullger har tränat sin assistent Mimmi hela våren, att stå still och göra som han säger. Om Umeå är platsen där detta fungerar för första gången återstå att se?

Umeå Brukshundklubb

Umeå BHK är en stor klubb med bred verksamhet av traditionellt SBK-snitt. Med ca 600 medlemmar är det den i särklass största klubben i Övre Norrlandsdistriktet.

Under Umeå Live hälsas alla – stora som små – välkomna för att både kunna titta på olika grenar inom hundsporten men även få möjlighet att klappa och prata hund med klubbens medlemmar och våra hundar. Välkommen till en trevlig dag med duktiga hundar och dess förare.

JamoJamo Art Umeå

Detta är en dansförening med huvudsaklig inriktning mot barn och ungdomar. Dansstilen är Afrobeats och African New style och verksamheten är gratis för barn och ungdomar. I föreningen finns fem olika dansgrupper som tränar och uppträder på olika evenemang . Den 5/7 på Umeå Live är det BigSisters Unity, JamoJamo Young  och JamoKidz som finns på plats.

Young Artists

Young Artists består av fyra unga talanger som träffades när de deltog i talangtävlingen Supershowen på Barnkanalen, SVT. Nu samarbetar de under namnet Young artists och åker ut på en sommarturné. Med sig har de ett filmteam som följer deras resa framåt och dokumentär detta i en webserie på youngartists.se för att inspirera och visa vägen framåt för andra unga artister.

Magda Andersson

Sångerska och gitarrist i folkpunkkollektivet Ye Banished Privateers (Napalm Records). 2017 års mottagare av utmärkelsen Gits gåva. Soloprojektet med svensk modern visa är hennes musikaliska kärna, med texter om allt som känns - till eget gitarrkomp eller med fullt band. Den självbetitlade EPn släpptes i januari 2014, och fullängdaren Korsa gränser kom i oktober 2016. Nu är hon aktuell med skiva nummer tre, en EP med fyra låtar i popstuk som heter Fladder.

MAYKA

Med samma lekfullhet och råa energi som Death Team, är Mayka tillbaka med sin solokarriär där hon experimenterar med olika elektroniska genres med popen som grund.

Katarina Barruk 

Hon är uppvuxen i Storuman men numera bosatt i Umeå , har de senaste åren seglat upp som en ny stjärna på himlen av samiska artister. Katarina är en av de få unga samer som idag talar Umesamiska flytande, ett språk som är ett av de mest hotade språken i världen. Hon har ett stort och djupt engagemang för att det Umesamiska språket ska leva vidare och menar att Umesamiskan är en de största skatterna hon har i livet vilket ger henne ett speciellt band till hennes folk och förfäder.  Umesamiska är det språk hon sjunger sina egenkomponerade sånger på.

Katarina Barruk