Umeå Live 2018

Program onsdag den 25 juli

Among Lynx

Från scenen på Rådhustorget dagtid

              Visfestival Holmön gör ett strandhugg

15.00     Elin & Maria Duo - ett knippe sånger med doft av sommar

15.30     Christoffer Sjösten, modern vispop med texter i fokus

16.00     Joe Fiddle, smattrande melodier ingjutna i 100-åriga gitarrer

16.30     Pumpaorkestern – från Jules Sylvain till White Stripes

17.00     Årets Glädjespridare ska utses!

Händer i övrigt

Uppvisning med tuffa kaniner från Västerbottens Kaninhoppare

Bokbussen är på plats

Från scenen på Skeppsbron kvällstid

19.00     Vinnaren i länsfinalen för P4 Nästa, P4 Radio Västerbotten

19.30     Årets Glädjespridare presenteras

19.40     Among Lynx, rootrock-band med devisen tungt, smutsigt och svängigt

20.30     Chris Kläfford, idol-vinnaren med den stora rösten

21.15     Wiktoria med sin omisskännliga röst, smittande leende och bl a hitsen Save me och As I lay me down i bagaget

 

PRESENTATION AV ARTISTER

Elin & Maria Duo

Elin & Maria Duo består av Elin Örebrand & Maria Jonsson. 

Båda har en gedigen bakgrund inom musiken och sången och Elins soloskivor har fått Spotify- och radiosnurr i hela Norden. Den här gången bjuder de på ett knippe sånger med doft av sommar.

Christoffer Sjösten

Christoffer har skrivit och spelat sin musik ute i snart 15 år och den går att beskriva som modern vispop där texten står i fokus. Under sina blotta 25 levnadsår har han hunnit med att läsa både Visskolan i Västervik, samt musiklärarutbildning. Nu jobbar han som musiklärare på en högstadieskola i södra Sverige. Christoffer försöker blanda det stora med det lilla i sina låtar.

Joe Fiddle

Joe Fiddle är tillbaka nu med en ny fräsch singel tillhörande ett kommande album som släpps senare i sommar. Han har tidigare släppt en EP 2014 som fick stort intresse bland några av de största skivbolagen. Joe har sedan dess turnerat en hel del och fått sin musik spelad runtom i världen. Hans musik drivs av smattrande melodier ingjutna i 100-åriga gitarrer med självbiografiska texter.

Pumpaorkestern

Pumpaorkestern bildades för att agera husband till föreställningen Vaudeville 2013, då under namnet the Pumpkin Orchestra - och på den vägen är det. Orkestern fortsatte som husband på Vaudeville

2014, 2015, och 2017. Repertoaren var från början grundad i någon slags kabaret/vaudeville/burlesque-tradition, men har allt eftersom muterat och sträcker sig numera åtminstone från Jules Sylvain till White Stripes.  Här kommer musik som ni inte visste att ni ville höra, men som ni kommer att tycka om!! 

Umeås Glädjespridare – En lokal talangjakt

Under sommaren kommer en lokal talangjakt pågå i Umeå. Vem som helst kan söka och vad som helst kan vara en talang. Då man gör det man älskar använder man sin talang - och blir därmed en glädjespridare! Finalen sker på Umeå live 25/7. Den 10 juni startar jakten på Umeås glädjespridare. Sökningen pågår under juni månad och därefter kommer det ske en omröstning via sociala medier. De populäraste bidragen går till final och får uppträda på Umeå live 25/7. En jury utser den slutgiltiga vinnaren som kammar hem titeln som ”Umeås glädjespridare”.

Västerbottens Kaninhoppare

Västerbottens KH (ACKH) är en ideell förening som bildades hösten år 1997. Idag har föreningen ett 70-tal medlemmar i åldrarna 7-60 år som tävlar och tränar tillsammans med sina kaniner på olika platser i Västerbotten, men i huvudsak i Skellefteå och Umeå.

Västerbottens Kaninhoppare är ansluten till Sveriges Kaninhoppares Riksförbund, (SKHRF) som har till främsta uppgift att se till att tävlingar och kaninhantering sköts på rätt sätt. Tävlar gör man enligt ett reglemente, och det är utbildade domare som dömer för att säkerställa att allt går rätt till. Kaninen måste vara minst 5 månader för att få starta, och föraren minst sju år. Det finns fyra grenar att tävla i - rak bana, krokig bana, höjdhopp och längdhopp. Ett nytt ekipage (förare + kanin) börjar alltid i den lägsta klassen, och sedan finns ett specifikt system för hur man kan klassa upp sig och klättra i klasserna. Vill du veta mer? Prata med någon i tältet under Umeå Live den 25/7, maila på [email protected] eller besök sidan Västerbottens kaninhoppare på facebook!

Among Lynx

Det svenska rootrock-bandet Among Lynx är ett band i tiden 2018, med kraftfulla feministiska texter och en musikalisk käftsmällsattityd. Deras musik tar dig på en resa genom trånga gränder och storstadens smutsiga avenyer, till övergivna landsvägar i den amerikanska södern, till drömska landskap och frodiga urskogar. Med en rå kaxighet spelar Among Lynx efter devisen ”tungt, svängigt och smutsigt”. Genom att experimentera med gammalt och nytt, rock och pop, så skapar de briljanta musikerna en ny bluesdoftande pop-genre. Among Lynx lämnar ingen oberörd.

Bandets första fullängdskiva REVOLUTION hade smygrelease september 2017. Det innehåller ett rockigt sound och en helgjuten produktion som för tankarna till både deltat och storstaden.

Chris Kläfford

Chris Kläfford

Chris blev vinnaren i 2017 års upplaga av Idol. Detta efter en höst präglad av ett enormt stöd från publiken som drabbats av hans känsliga tolkningar av låtar som "Imagine" och "Utan dina andetag". Chris framträdande av "Imagine" från Idols slutaudition är det klipp som fått mest visningar någonsin på Idols YouTube-kanal. Debutsingeln "Treading Water" gjorde allt annat än att trampa vatten och tog sig direkt in på Spotify-listans förstaplats.

Wiktoria

Wiktoria

Med sin omisskännliga röst vann Sveriges okrönta drottning av countrypop återigen folkets kärlek i 2017 års Melodifestival med låten "As I Lay Me Down". Wiktoria debuterade i Melodifestivalen 2016 med låten ”Save Me” och slutade då som folkets tvåa, och låten blev en omedelbar hit med över 14 miljoner streams enbart på Spotify. Oavsett om det är hennes orubbliga leende eller den fantastiska rösten har Wiktoria redan visat sig vara ett enormt svenskt pop-löfte. Bland annat har hon redan gjort sin debut som liveartist i USA, turnérat en hel sommar med Diggiloo och gjort den svenska tolkningen av ledmotivet till den stora Disneyfilmen "VAIANA". Framtiden är onekligen ljus för 20-åringen från Brämhult.