Visit Umeå

Visit Umeå och turistbyrån ligger på Renmarkstorget mitt i Umeå centrum. Vi är turistbyrå för hela Umeåregionen, dvs de sex kommunerna Bjurholm, Nordmaling, Robertsfors, Umeå, Vindeln och Vännäs.

Turistbyrån har öppet hela året. Här finner du kunnig personal, broschyrer, souvenirer och böcker om regionen. Hos oss får du hjälp med att boka logi i Umeå och Umeåregionen. Vi hjälper dig att boka intressanta aktiviteter och paketlösningar. Här kan du också få tips på sevärdheter i området och under sommarperioden finns också möjlighet att delta i våra populära stadsvandringar som utgår ifrån Turistbyrån. För att se aktuell information om vad som är på gång i Umeå hänvisar vi till vår evenemangskalender.

 Det finns två gratis datorer och trådlöst Internet. Välkommen in till oss!

Umeå Turistbyrå är den del av det nystartade Destinationsbolaget Visit Umeå AB. Bolagets uppgift är att sälja och marknadsföra Umeå som en mötes-, turist-, evenemangs- och handelsstad.

Visit Umeå AB är delvis medlemsägt via besöksnäringen och handeln, samt finansierat via Umeå kommun.

Bolaget arbetar med att vinna möten och konferenser till staden. Utveckla, marknadsföra och värva evenemang till Umeå och regionen. Visit Umeå arbetar också för en levande och attraktiv stadskärna och för utveckling av shoppingturismen. För den privata turismen är Umeå Turistbyrå vår organisation som jobbar med att marknadsföra Umeå och regionen som besöksmål på våra utländska marknader och nationellt.

Kontakt

Anna Wikholm Kjellberg/ VD tfn  070-5796287 [email protected]

Maritta Holmberg/ Turistchef tfn 090-16 34 22 [email protected]

Simon Dahl/Ansvarig Evemang tfn 076-6373701 [email protected]

Thomas Nilsson/Ansvarig Handel och Centrumutveckling tfn 073-6549810 [email protected]

Cecilia Berglund/Ansvarig Möten och konferenser tfn 070-6010357 [email protected]

Anita W Sanberg/föreståndare turistbyrån tfn 090-163420 [email protected]

Umeå Turistbyrå tfn 090-16 16 16 [email protected]