Vinteraktiviteterna du inte får missa

Besöker du vår destination på vintern? Då kan du testa Sveriges längsta skridskobana på naturis, köra ditt egna hundspannsteam, bada isvak och övernatta under norrskenet. Här är några tips för en härlig vinterupplevelse.

Tavelsjö isbana

1) Nyhet! Övernatta under norrskenet
Nu kan norrskensfantaster betrakta skådespelet på himlen direkt från sängen. Företaget Aurora Borealis Adventures erbjuder förutom hundspannsaktiviteter också övernattningar i specialbyggda norrskenskåtor.

2) Åk långfärdsskridskor i Tavelsjö
För tredje året erbjuder föreningen Tavelsjö AIK en plogad isbana på Tavelsjön. I fjol vinter besöktes banan av över 40 000 besökare och uppmättes till Sveriges längsta.  

3) Bada isvak med Umeå Polar Bear Society
Effekten av ett vinterbad är inte bara uppfriskande det visar också på goda hälsoeffekter. För lokalbor och besökare finns möjligheten till vinterbad med Umeå Polar Bear Society. Arrangerade bad söndagar 12-13 och onsdagar 20-21 i Obbola.

4) Upplev riktiga hästkrafter på vintriga skogsvägar
Boka in en turridning eller slädtur på vintriga skogsvägar. Backfors gård erbjuder olika turer som passar stora och små. Vad sägs om en turridning längs med öreälven eller en slädtur i vintermörkret med bjällerklang och släde?

5) Lär dig köra ditt hundspann
Ta en tur med hundspann och du får något att berätta om för vänner och bekanta. Vill du lära dig köra ditt eget team av hundar går det att ordna hos något av destinationens hundspannsföretag. 

Fler tips på vinteraktiviteter