Vinterns tuffa skidlopp

Längdskidåkning är populärt i vår destination och det finns gott om skidlopp att anmäla sig till. Visste du att Jörgen Brink, trefaldige vinnaren av Vasaloppet, åker 7-mila för att få rätt uppladdning inför Vasaloppet? Att Stadssprinten genomförs på gatorna i centrala Umeå? Och att Umeloppet är perfekt för dig som behöver förbättra på din stakning? Här kommer ett urval av skidlopp att planera in.

Skidåkning

1) Stora Vildmannaloppet
I slutet på januari arrangerar IFK Umeå Stora Vildmannaloppet på Nydala. Det är ett populärt seedningslopp till Vasaloppet på 40km.
Datum: 27/1 2019 Information 

2) Umeloppet
Ett klassiskt motionslopp med en flack banprofil som lämpar sig för stakning. Seedningsgrundande för 40 km Vasaloppet och för 20 km Tjejvasan.
Datum: 3/2 2019 Information

3) Vänspelen
Vännäs SK inbjuder till VÄNSPELEN 2019 på Vännäsby skidstadion. Ett kuperat och roligt lopp. Intervallstart. Fri stil.
Datum: 2-3/2 Information

4) 7-mila
7-mila är ett varieriande klassiskt skidlopp som har sin längsta sträcka på 74 km och går genom den vackra norrländska skogen och passerar genom flera byar på sin resa från Vindeln till Robertsfors.                               
Datum: 17/2 2019 Information

5) Umeå Stadssprint
22-24/2 är det dags för andra upplagan av Umeå stadssprint, en helg fylld med skidglädje. Elitåkare och företag kämpar på samma centrala stadsbanor med start och mål vid Rådhusparken.
Datum: 22-24/2 Information