Från: - Till:
Från: - Till:

Välkommen till vänliga Umeå. Alltid gästfritt. Just nu myggfritt.

Happening this week

 • Music tech fest

  fre 29 maj - sön 31 maj

  Innovationsfestival från London skapar framtidens musik. Music Tech Fest är en 3-dagar lång musik-idé-festival som startade i London 2012, och som sedan dess hållits i Berlin, Boston, London, Wellington och Paris. Nu kommer den till Umeå. Syftet är att genom experiment och lek utforska teknik, röst och rörelse, för att uppfinna nya musikinstrument och ny teknologi samt skapa unika upplevelser. Festivalen är öppen för allmänheten och har fri entré.

  Läs mer
 • Brännbollsyran

  fre 29 maj - lör 30 maj

  Varje år, sista veckan i maj, går den traditionella Brännbollscupen i Umeå av stapeln. Över 3000 spelare och en hel massa publik brukar beskåda eller delta i världens största brännbollsturnering.

  Läs mer
 • VårRuset

  tis 2 jun

  Vårruset står för hälsa och glädje. Det handlar om att springa, jogga, lunka eller promenera 5 km i din egen takt. Detta är en fest för tjejer i alla åldrar. Under maj och juni arrangeras Vårruset i 17 städer från Malmö i söder till Luleå i norr. Start och målgång vid Hedlundadungen på Noliaområdet.

  Läs mer
 • Nationaldagsfirande på Västerbottens museum

  lör 6 jun

  Traditionsenligt firande av Sveriges nationaldag, med tal och flaggor.

  Läs mer

Om Umeåregionen

Utforska Umeåregionen och andra inspirerande destinationer i norr! Information om Umeåregionen finns på denna webbplats. När du utforskar andra destinationer utanför Umeåregionen hamnar du på respektive destinationers webbplatser.