Från: - Till:
Från: - Till:

På gång

Happening this week

 • Vävmässan

  tors 18 sep - lör 20 sep

  Vävmässan kommer till Umeå! På temat ”Vävlust” kan du ta del av utställningar, föreläsningar, försäljning, utflykter, kurser, workshops och festkväll. Det här är första gången mässan – som väcker stort internationellt intresse – är förlagd till norra Sverige, så den får en norrländsk prägel. Mässan arrangeras vart tredje år av Svenska Vävrådet i samarbete med bland andra länshemslöjdskonsulenten och Västerbottens läns hemslöjdsförening. Butik Hemslöjden har kvällsöppet torsdagen den 18 september fram till 22:00 (eller senare beroende på hur mycket besökare som är i butiken). 18 september: Vävmingel på Trahppie. 18:30 - 21:00.

  Läs mer
 • Survival Kit

  fre 19 sep - sön 19 okt

  Survival Kit är en konstfestival som handlar om överlevnad på olika plan, såväl globalt som lokalt. Under festivalen visar ett trettiotal konstnärer från Sverige och övriga världen sina verk. Survival Kit tog sin början i Riga 2009 och är sedan 2012 ett aktivt utbyte mellan konstscenen i Riga och Umeå.

  Läs mer
 • Umeå Smakfestival - Mat är kultur

  fre 19 sep - sön 21 sep

  Här samlas och presenteras olika aktörer som har en koppling till mat i en gemensam festival. Umeå Smakfestival har att en scen på Restaurangtorget med olika programpunkter som rör mat, t ex miniföreläsningar, debatter, matuppvisningar och underhållning.

  Läs mer
 • Historisk marknad på Västerbottens museum

  lör 20 sep - sön 21 sep

  Västerbottens museums historiska marknad är inspirerad av historiskt material och beskrivningar från mitten av 1800-talet fram till 1930­-talet, då varor och människor färdades mellan Norge och Sverige längs med välanvända handelsleder.

  Läs mer

Tjakttjagiessie - höstsommar - Skördandets årstid

Missa inte....

Om Umeåregionen

Utforska Umeåregionen och andra inspirerande destinationer i norr! Information om Umeåregionen finns på denna webbplats. När du utforskar andra destinationer utanför Umeåregionen hamnar du på respektive destinationers webbplatser.