Höstlöv i Umeå

Välkommen till Visit Umeå!

Visit Umeå och turistbyrån ligger på Renmarkstorget i Umeå centrum. Vi är turistbyrå för hela Umeåregionen, dvs de sex kommunerna Bjurholm, Nordmaling, Robertsfors, Umeå, Vindeln och Vännäs.

Umeå Turistbyrå har öppet hela året. Här finns kunnig personal, broschyrer, souvenirer och böcker om regionen. Hos oss kan du få hjälp med att boka boende i Umeå och regionen i stort. Vi hjälper dig också hitta och boka intressanta aktiviteter och paketlösningar.

Turistbyrån tipsar om sevärdheter och besöksmål i regionen. Under sommaren finns möjlighet att delta i våra populära stadsvandringar som utgår ifrån turistbyrån. För aktuell information om vad som är på gång i Umeå, se vår evenemangskalender. På turistbyrån finns datorer och trådlöst internet för kostnadsfri användning. Välkommen in!

Lingon

 

Om destinationsbolaget Visit Umeå AB

Umeå Turistbyrå är en del av destinationsbolaget Visit Umeå. Bolagets uppgift är att sälja och marknadsföra Umeå som mötes-, turist-, evenemangs- och handelsstad. Bolaget ägs delvis av besöksnäringen, fastighetsbolag, handeln samt finansieras via Umeå kommun.

Visit Umeå AB arbetar med att vinna möten, konferenser och kongresser till staden. Bolaget ska också utveckla, marknadsföra och värva evenemang till Umeå och regionen. Dessutom verka för en levande och attraktiv stadskärna och utveckla shoppingturismen.

Umeå Turistbyrå är destinationsbolagets organisation för privat turism. I turistbyråns uppdrag ingår att marknadsföra Umeå och regionen som besöksmål på utländska marknader och nationellt.

 

 

RING ELLER MEJLA

Visit Umeå / Umeå Turistbyrå, 090-16 16 16. info@visitumea.se

Anna Wikholm Kjellberg, vd Visit Umeå AB, 070-579 62 87.anna.wikholm@visitumea.se

Simon Dahl, ansvarig Evenemang, 076-637 37 01.simon.dahl@visitumea.se

Thomas Nilsson, ansvarig Handel och centrumutveckling, 073-654 9810.thomas.nilsson@visitumea.se

Cecilia Berglund, ansvarig Möten och konferenser, mammaledig.

Gabriella Hed Vall, Möten och konferenser, 070-601 03 57. gabriella.hed-vall@visitumea.se

Anita W Sandberg, ansvarig Webb och extrapersonal, Umeå Turistbyrå , 090-16 34 20.anita.sandberg@umea.se

Erja Back, marknadsföring, Umeå Turistbyrå, 090 16 34 24. erja.back@umea.se

Johanna Palmlöf-Brus, ekonomi, Umeå Turistbyrå, 090 16 34 35. johanna.palmlof@umea.se

 

Besök oss gärna, vi finns på Renmarkstorget, mitt i Umeå centrum!