På gång i Umeåregionen!

Happening this week

Umeå Jazzfestival

Hösten är jazzens årstid. Umeå Jazzfestival i oktober är dess högtid. Något annat är helt enkelt otänkbart för oss som presenterar denna brokiga, föränderliga och oförutsägbara musikform.
ons - lör 21 - 26 okt - okt

Lunch- / middagsteater - Vemodiga vulkanutbrott

Svensk mästare i poetry slam möter Umeås eget balkanband i en intim föreställning där dikternas kärvhet, kärlek och humor varvas med romantiska sånger från Östeuropa.
mån - tis 21 - 22 jan - jan

Vi - en okänd opera av Bach?

En nyskapad opera baserad på musik av Bach samt nyskriven musik. Ett varmt allkonstverk och poetisk berättelse om hur det är att vara människa.
ons - fre 23 - 22 jan - mar

BROLLE, Elvis, Cash, The Killer & Me

Goda nyheter till dig som gillar ljudet av rockens rötter! Elvis, Cash, The Killer & Me – med Brolle i spetsen – åker på arenaturné i vinter!
lör 26 jan

Förvandlingen

En makalös metamorfos
tors 7 feb

Sven-Bertil Taube - Så länge skutan kan gå

Efter publiksuccén på Dramaten i vintras, med ett tiotal slutsålda konserter, åker Sven-Bertil Taube och Peter Nordahl på landsomfattande turné. Föreställningen bygger på succéföreställningen Så länge skutan kan gå med text och musik av Evert Taube. Presenteras av Universal Music i samarbete med Dramaten.
lör 9 feb

Spring, Uje, spring - soloversionen

Uje Brandelius är tillbaka på scen med sin föreställning Spring, Uje, spring, nu i en soloversion. Succén som hade premiär 2016 och som redan dragit land och rike runt med bland annat två stopp på Dramaten har nu bearbetats till en intimare version av sig själv.
tors 14 feb

7-mila

7-mila är ett varierande klassiskt skidlopp som har sin längsta sträcka på 74 km och går genom den vackra norrländska skogen och passerar genom flera byar på sin resa från Vindeln till Robertsfors.
sön - mån 17 - 18 feb - feb

Väckarklocka, jubileumsversionen

Leve rösträtten - 100 år! 100 år av kvinnlig rösträtt. 2019 firar Riksteatern Elin Wägners och andra föregångares framgångar med tårta och ställer sig samtidigt frågan: Vad ringer väckarklockorna för idag?
ons 20 feb

Räkna med mord

Profilteaterns populära och interaktiva mord till bords. Spelscenerna sker under en trerättersmiddag och avslutas med att du och dina bordsgrannar får vara med och lista ut vad som hänt.
fre - lör 22 - 16 feb - mar

Umeå Stadssprint

Umeå Stadssprint är tillbaka 22-24/2 2019! För andra året i rad kan Umeåbor och besökare se fram emot en helg fylld med skidglädje där fredagen bjuder på en rafflande företagssprint och lördagen internationell elittävling i sprint.
fre - sön 22 - 24 feb - feb

Anna von Hausswolff

Med orgel och sin uttrycksfulla röst som främsta vapen har Anna von Hausswolff etablerat sig som en av de mest kompromisslösa svenska artisterna verksamma idag. Hennes musik bjuder på en sagolik resa genom karga, gotiska ljudlandskap där himmel och helvete existerar i vacker symbios.
sön 24 feb

Jag är en annan nu

Mor- och dotterdrama med drastisk humor och stort skådespeleri. Ann Petrén som självupptagen mamma, slagfärdig, arrogant och hjälplös. Frida Westerdahl som dottern som kämpar – mot cancern och med att nå fram till modern.
fre 1 mar

Samiska veckan - Ubmejen Biejvieh

Samiska firar tjugo år! Besök det populära arrangemanget Samiska veckan (Ubmejen Biejvieh på samiska).
lör - sön 2 - 10 mar - mar

Lunch- / middagsteater - KvinnORKan

Om kvinnogöra och superkrafter. Vad gör lunch- och middagsteaterföreställningarna så populära? God mat, glödande musik, och grym publikkontakt? Eller är det för att berättandet står i centrum? Allt detta ryms i de pärlor som ligger framför oss. Varsågoda, låt er väl smaka.
mån - tis 4 - 5 mar - mar

Kåldolmar och kalsipper

Nationalteaterns klassiker som ösig familjemusikal. Nationalteaterns Kåldolmar och Kalsipper är en rockmusikal för hela familjen om vikten att göra motstånd.
ons 6 mar

Cirkel av aska

Vem har rätt till jorden? Inspirerade av Brechts kaukasiska kritcirkel tar sig Giron Sámi Teáhter an en känslig samtidsfråga: Vem har rätt till jorden och dess resurser?
tors 7 mar

Lola

Tommy Körberg gestaltar ”Lola” i gripande pjäs om utanförskap. Tommy Körberg återvänder till teaterscenen som både skådespelare och artist i ”LOLA” – en musikalisk föreställning om att våga vara den man är.
fre 8 mar

Välkommen till Umeåregionen

Om Umeåregionen

Utforska Umeåregionen och andra inspirerande destinationer i norr! Information om Umeåregionen finns på denna webbplats. När du utforskar andra destinationer utanför Umeåregionen hamnar du på respektive destinationers webbplatser.