På gång i Umeåregionen!

Happening this week

Faust

Operan berättar historien om Faust som trött och besviken på livet, säljer sin själ till Djävulen. I utbyte mot evig ungdom och kärlek svär han att tjäna Mefistofeles – Djävulen – i livet efter döden.
tors - lör 5 - 28 okt - okt

Nolia Beer

Norrlands egen ölmässa Nolia Beer är här! På mässan finns allt som passar på en ölmässa. Besökare kan hitta tillbehör och allt annat som behövs för att börja brygga hemma.
fre - lör 20 - 21 okt - okt

Smaka på Väven - italienskt tema

Förgyll en grå oktober-lördag & låtsas att du är i Italien när Gotthards krog, DUÅ, Kulturbageriet, Sävargården & Två Fiskare - Fiskbutik & Deli fyller torget till bredden med smårätter. Ät och drick gott hela dagen lång!
lör 21 okt

Mando Diao

Mando Diao är den svenska världssuccén som genomgått sin mest utmanande tid hittills – och som kommit ut på andra sidan med ett av deras bästa album: Good Times. Med förnyad energi och med full fokus på bandets magiska liveshower förbereder sig kvintetten nu för en efterlängtad höstturné i Norden! I Umeå gästar de Vävenscenen.
sön 22 okt

Umeå Jazzfestival

Den femtionde upplagan av Umeå Jazzfestival - ett år av firande!
ons - sön 25 - 29 okt - okt

Kay Pollak: Ändra dina tankar – ändra ditt liv

Ska du gå på en enda föreläsning i ditt liv så är det denna. Kay Pollak bjuder på en tre timmars föreläsning, full av skratt och insikter, om hur våra tankar påverkar våra liv – och om hur vi kan ändra våra tankar.
ons 25 okt

Olof Wretling – Diagnoserna i mitt liv

En av landets populäraste komiker och berättare Olof Wretling (Mammas Nya Kille, Klungan) åker ut på turné med sin humoristiska och kritikerrosade berättarföreställning Diagnoserna i mitt liv i höst! Föreställningen handlar om vad som är normalt och inte och vårt behov av att diagnostisera varandra. Med sig på scen har Olof musikern Jakob Nyström (Algesten, Isolation Years/Two White Horses) som specialskrivit musiken till föreställningen.
lör - sön 28 - 29 okt - okt

Minor Miracles

Han är en gentleman på luffen med extraordinär fingerfärdighet. Hon har kallats trolleriets enfant terrible. I "Minor Miracles" möts de på en mysteriedoftande teater i kulörta lyktors sken.
tis 31 okt

Allhelgonamarknad

Välkommen till marknad i centrala Vännäs.
fre - lör 3 - 4 nov - nov

Johan Rheborg - Stand Up

Jag kan inte låta bli. 2014 turnerade jag med min egen föreställning, RHEBORG – en standup och 2018 är det tänkt att jag skall sjösätta en ny. Men jag älskar standup. Därför har jag beslutat mig för att göra en liten miniturné på udda dagar under hösten.
fre 10 nov

Dimensioner

Från ett första möte på en fest får vi följa hur en kärleksrelation mellan biodlaren Roland och kvantfysikern Marianne utvecklas genom några av de oändliga riktningar en relation kan ta vid varje givet ögonblick.
ons 15 nov

Millencolin

Det legendariska bandet Millencollin startade 1992 i Örebro och gav ut sitt första album Tiny Tunes, senare kallat Same Old Tunes, 1994. Till följd av deras världs- och europaturnéer och musikens medverkan i allt från filmer till tv-spel hittar man Millencolin-fans i jordens alla hörn. I Umeå kommer bandet att lyfta taket på Väven.
lör 18 nov

Gospelkonsert med Samuel Ljungblad and the Red Kettle Masschoir

Samuel Ljunblad är en etablerad entertainer som gjort avtryck på gospelns hemmaplan.
sön 19 nov

Umeå Musiksällskaps Novemberkonsert

Gästspel av Musiksällskapet som i denna novemberkonsert även bjuder på ett knippe traditionell julmusik och julsånger.
sön 26 nov

Sibelius Inspiration

Vi är överväldigande stolta att presentera cellisten Jussi Makkonen tillsammans med pianisten Nazig Azezian och programmet Sibelius inspiration. Deras skiva har sålt guld och duon är Finlands första cello-piano inom klassisk musik med mer än 10.000 sålda exemplar.
fre - sön 1 - 3 dec - dec

MADE

MADE står för en ständigt överraskande blandning av olika uttryck och konstformer. Här möts internationella artister och konstnärer av hög kaliber, lokala kreatörer och entusiaster och publik från alla håll. Music, Art, Dance, Experience – MADE är mycket av allt!
lör - sön 2 - 3 dec - dec

Jubileumskonsert - Finland 100 år

Vi firar Finlands 100-årsjubileum som självständig nation och under ledning av dirigenten Tuomas Hannikainen står tre tonsättare på programmet. Jean Sibelius, Joseph Martin Kraus och den samtida Lotta Wennäkoski. Dessutom blir det högläsning när NorrlandsOperans Susanna Levonen reciterar ur Stormen av William Shakespeare.
tors 7 dec

Traditionell julmarknad på Västerbottens museum

Mesta julstämningen får du på Västerbottens museums traditionella julmarknad. Vi bjuder på utvalt hantverk och lokalproducerade delikatesser, samiska jultraditioner, eld i stugorna, adventsfika inne och ute.
lör - sön 9 - 10 dec - dec

Om Umeåregionen

Utforska Umeåregionen och andra inspirerande destinationer i norr! Information om Umeåregionen finns på denna webbplats. När du utforskar andra destinationer utanför Umeåregionen hamnar du på respektive destinationers webbplatser.