På gång i Umeåregionen!

Happening this week

Staden Mahagonnys uppgång och fall

Vad händer med oss i ett individualistiskt samhälle? Vad händer när köpkraften blir den främsta drivkraften? De frågorna är centrala när scenkonstnärerna och regissörerna Carina Reich och Bogdan Szyber i höst iscensätter Bertolt Brechts och Kurt Weills svindlande satiriska opera Staden Mahagonnys uppgång och fall, som hade urpremiär i Leipzig 1930.
tis - lör 25 - 29 okt - okt

Kulturveckan i Robertsfors 2016

Så var det återigen dags för kulturveckan i Robertsfors kommun!
tis - sön 25 - 30 okt - okt

Umeå Jazzfestival

Hösten är jazzens årstid. Umeå Jazzfestival i oktober är dess högtid. Vi laddar för 2016 års upplaga – den 49:e i ordningen!
ons - sön 26 - 30 okt - okt

Herrlandskamp i futsal: Sverige - Tjeckien

Futsal är idag en av Sveriges och världens snabbast växande sporter. Kom och heja!
lör 29 okt

Höstlovsaktiviteter

Aktiviteter för hästälskare
mån - ons 31 - 2 okt - nov

Händer på Kulturlovet - Höstlovet!

Under denna vecka är det kulturlov för många barn och ungdomar i Umeå. Titta in på länken nedan för att se olika aktiviteter som erbjuds! Det är alltifrån pärlslöjd till workshop!
mån - sön 31 - 6 okt - nov

Ronny Eriksson Oförhappandes

Ronny Eriksson är tillbaka med en ny föreställning! Han säger precis vad han menar. Och han använder inget säkerhetsnät.
tis 1 nov

Jonas Gardell 30 år tillsammans

Det är över 30 år sen Jonas Gardell gav ut sin första roman. 30 år sen han gjorde sin första show. 30 år sen han blev ihop med Mark.
ons 2 nov

Trans[e]ición

En dansföreställning där afrokubansk traditionell dans möter hiphop, house och popping.
tors 3 nov

Mello Night

En show där du får njuta av sång, dans och god mat. Boka in dig och dina vänner för en oförglömlig afton.
fre - lör 4 - 5 nov - nov

Allhelgonamarknad

Välkommen till marknad i centrala Vännäs
fre - lör 4 - 5 nov - nov

Trans[e]ición

Street- och Afrokubansk dans! Kubanska och svenska dansare tar med oss på en resa mellan trans och medvetenhet via kubanska voodoohelgons krafter och klubbvärldens tunga beats. I Trans[e]ición möts afrokubansk traditionell dans hiphop, house och popping.
fre 4 nov

Cirkus Cirkör: Limits

På klassiskt Cirkus Cirkörmanér kommer Limits att vända upp och ner på perspektiven. Med kraft, möjlighetsfokus och uppkäftigt engagemang balanseras en värld av flykt, migration och nya gränser mot artisternas personliga gränser i form av risk, smärta, gruppen och kroppens begränsningar. Det är svårt att överskrida gränser utan stunder av kaos och oordning men dagens läge kräver nya grepp!
tors - lör 10 - 12 nov - nov

MADE 2016

MADE står för en ständigt överraskande blandning av olika uttryck och konstformer. Här möts internationella artister och konstnärer av hög kaliber, lokala kreatörer och entusiaster och publik från alla håll. Music, Art, Dance, Experience – MADE är mycket av allt!
lör 19 nov

Olofsfors bruks julmarknad

Traditionell julmarknad på Olofsfors bruk!
lör - sön 19 - 20 nov - nov

Bass and Friends 5

Konserten Bass & Friends ges nu för femte gången. Liksom de tidigare konserterna består den av en blandning av musikstilar och genrer, med några av Umeås allra bästa musiker. Som publik får man höra polskor, visor, soul, rock och denna gång också lite bluegrass.
lör 19 nov

Poetry Slam

Poetry Slam är en tävling i scenpoesi, en känsloexplosion klädd i ord. Poeterna har tre minuter på sig att framföra sina dikter med inlevelse och språkliga finesser. Tävlingen avgörs sedan av publiken som subjektivt sätter poäng på dikterna och framförandet.
sön 20 nov

Arabic spring - konsert med Kristina Issa

Välkommen till en kväll om den arabiska våren med fokus på kultur och de kvinnliga kulturutövarna. Om ett område i krig men även om hopp om en bättre framtid.
mån 21 nov

Om Umeåregionen

Utforska Umeåregionen och andra inspirerande destinationer i norr! Information om Umeåregionen finns på denna webbplats. När du utforskar andra destinationer utanför Umeåregionen hamnar du på respektive destinationers webbplatser.