Välkommen till Umeåregionen!

Happening this week

Guidad stadsvandring

Umeå grundades 1622 av Gustav II Adolf. Att Umeå ofta kallas för ”Björkarnas stad” har sin bakgrund i en stor tragedi; den massiva branden 1888 som ödelade det mesta av staden. Efter branden anlades breda esplanader och längs dessa planterades björkar som i framtiden skulle hindra elden från att hoppa från hus till hus.
mån - sön 25 - 11 jul - sep

Sommarblomsvandringar

Varje sommar erbjuder Gator och Parker, Umeå kommun guidade turer då de berättar om årets tema, kompositioner och de växter de valt ut.
mån - tors 25 - 25 jul - aug

Umeå Live

Umeå Live är tillbaka under sommaren 2016 med fem fullspäckade dagar med kända artister, dans, teater, idrott, glass, mat, dryck och mycket mer. Oavsett om du är gammal eller ung så kan vi lova att det finns något för just dig. Välkommen!
ons - ons 27 - 3 jul - aug

Umeå Fotbollsfestival

Mariehem SK, Umeå Kommun, alla medhjälpande arrangörsföreningar samt våra sponsorer hälsar Er varmt välkomna till sommarumeå och en av Sveriges största, årligt återkommande, internationella fotbollsturneringar.
tors - sön 28 - 31 jul - jul

Visfestival Holmön

Inför denna sommar gör festivalen en satsning på nya och spännande artister – men också på några riktiga visklassiker. De bjuder t ex på rapp, gatumusik och Springsteen på svenska. Se hela programmet via länken nedan. Ett besök på Holmön, solen och vindarnas ö, blir en magisk upplevelse under visfestivalen.
fre - sön 29 - 31 jul - jul

Samuel Ljungblahd på Umeå Live

Sist ut på sommarens Umeå Live är Samuel Ljungblahd, gudabenådad soul- och gospelsångare från Umeå med hela Norden som arbetsfält. Han uppträder under kvällen på Skeppsbron vid älven. Även Sahara Hotnights sångerska Maria Andersson kommer till Umeå! Se hela programmet via länken nedan.
ons 3 aug

Vandringar i kvinnors spår

Välkomna till vandringar med olika teman.
ons - ons 3 - 24 aug - aug

Dans i Forsnäs till Mickes orkester

Upplev traditionell dans i trevlig miljö
lör - sön 13 - 14 aug - aug

Bondens egen marknad

Välkomna att frossa i det fantastiska utbudet av lokala delikatesser! Ett härligt utbud av nyskördade grönsaker, blommor, småskaligt tillverkade ostar, fisk i olika former, sylt, saft, honung, svamp, bröd bland mycket annat!
lör - lör 13 - 24 aug - sep

Swedish beach tour final

Beachvolleymeckat Umeå är återigen arrangör för sommarens skönaste evenemang när finalen av Swedish Beach Tour (SBT) går av stapeln. Nytt för i år är bland annat att kalaset arrangeras vid Skeppsbron istället för Rådhustorget.
ons - lör 17 - 20 aug - aug

Bio i parken 2016 - En kärlekshistoria

Snart är det dags för Bio i parken! Fredagen den 19 augusti arrangeras den årliga utomhusbion i Döbelns park i Umeå.
fre 19 aug

Tavelsjö Halvmarathon

Tavelsjö Halvmarathon är en tävling där man springer runt den natursköna Tavelsjön. Tävlingen har vuxit till att bli Norrlands största långlopp med 1000 platser för Löparna. Prestationspriser till de 3 främsta i varje klass, utlottning av fina priser till alla som är med samt att alla får ett minnesvärt pris.
lör 20 aug

Släktforskardagarna 2016

Det här är mötesplatsen för gamla, unga och nyfikna släktforskare och där årets tema är ”Fjällen, skogarna, älvarna och människorna”. Här lyfts livet i norr fram och de människorna som en gång levt och verkat här, människor som bröt bygd och slet hårt från kust till fjäll för att överleva.
lör - sön 20 - 21 aug - aug

Hörneforsdagen

Välkommen till Hörneforsdagen! En heldag för hela familjen.
lör 20 aug

Gatufest i Vännäsby

Familjeunderhållning hela lördagen på Företagsvägen o Vännäsby!
lör - sön 27 - 28 aug - aug

Umeå Smakfestival

Under Umeå Smakfestival samlas matintresserade Umeåbor och tillresta besökare för att njuta av mat och dryck.
tors - sön 8 - 11 sep - sep

Change the game

Change the game går ut på att sprida ett nytt tankesätt kring barns idrottande. Kunskapen kommer från forskning inom området och slutmålet är att alla barn ska tycka att det är roligare att sporta, leva ett längre och friskare liv och som bonus öka sina chanser att bli riktigt bra i sport på sikt.
lör 10 sep

Toughest

Är du Umeås tuffaste? Utmana vänner och ta dig runt banan. Det blir intensivt, blött och jobbigt. Men så klart även kul och utmanande! I-20 området i Umeå är centralt belägen bana med varierad terräng och stora ytor vilket är det perfekta förutsättningarna för att skapa en grym hinderbana.
lör 17 sep

Om Umeåregionen

Utforska Umeåregionen och andra inspirerande destinationer i norr! Information om Umeåregionen finns på denna webbplats. När du utforskar andra destinationer utanför Umeåregionen hamnar du på respektive destinationers webbplatser.