På gång i Umeåregionen!

Happening this week

Brännbollsyran

Varje år går den traditionella Brännbollscupen i Umeå av stapeln. Över 3000 spelare och en hel massa publik brukar beskåda eller delta i världens största brännbollsturnering.
tors - lör 1 - 3 jun - jun

Försommarchansen Agility

Välkommen till Norrlands största agilitytävling! Se stora som små hundar med sina förare genomföra hoppbanor i en fartfylld hundfest som pågår i 2 dagar.
lör - sön 3 - 4 jun - jun

Nordmaling Baroque and Beyond 2017

Två barockkonserter som en fortsättning på serien som började med sex konserter under 2014 när Umeå hade sitt kulturhuvudstadsår. Den konstnärliga idén är att vidmakthålla musikfestivaltraditionen "Nordmaling Baroque and Beyond" med två konserter 2017.
lör - sön 3 - 4 jun - jun

Grunkor & Mojänger i Överklinten

En annorlunda träff med en blandning av teknik, mekanik och gamla pinaler. Inget är för oljigt eller för skamfilat för att kunna visas upp. Det som en gång började som en förflugen idé har snabbt blivit en institution! Årets tema: MOTORCUKLAR!
lör 3 jun

VårRuset

Vårruset står för hälsa och glädje. Det handlar om att springa, jogga, lunka eller promenera 5 km i din egen takt. Detta är en fest för tjejer i alla åldrar. I år har vi ett nytt evenemangsområde och en ny mer central bandragning och planerar för folkfest. Starten går kl 19:00, välkomna från 16:00. Spring, jogga eller gå 5km i världens största motionsserie för tjejer. Anmäl ett lag på 6 personer och få en picknick kasse.
tors - fre 8 - 9 jun - jun

Invigning av Björnlandets utvidgade nationalpark

Björnlandets nationalpark har blivit dubbelt så stor och mer tillgänglig för besökare. Det firar vi med en storslagen invigning lördag 10 juni.
lör 10 jun

Håkan Hellström på sommarturné

En början är ett slut, ett slut är en början. Du Gamla Du Fria inleddes på Ullevi under två gyllene försommarkvällar i juni för vad som snart kommer vara ett år sedan och kommer att avslutas med en blixtrande turné genom land och rike över en serie kvällar under sommaren 2017. Håkan Hellström river ner tårar och regn med turnén: Rullande Åska.
lör 17 jun

Midsommar på Västerbottens Museum

Kom och var med på det traditionsenliga midsommarfirandet på Västerbottens museum! Med sång och musik klär och reser vi midsommarstången och dansar runt den.
fre 23 jun

Umeå Live 2017

Umeå Live är tillbaka med fem händelserika dagar. Precis som under de två föregående åren så är ambitionen att det ska vara en plats för både lokal kultur och spännande kända artister.
fre - lör 30 - 5 jun - aug

Hantverk i Sommarnatt

Välkommen till en lustfylld rundtur i Robertsfors kommun
lör - sön 1 - 2 jul - jul

Brukets dag

Under Brukets dag fylls hela Olofsfors Bruk med aktiviteter för hela familjen.
lör 1 jul

Umeälvens helg

Den 1 juli är det återigen dags för "UMEÄLVENS HELG"!
lör 1 jul

Wheels Nat's Norr

Norrlands största träff för alla motorentusiaster! Wheels Nationals Norr är en mycket uppskattad träffpunkt för hela Norrlands motorintresserade. Det håller till på Dragonfältet som tidigt på morgonen fylls av glänsande amerikanska vrålåk och gamla klassiker.
lör - sön 1 - 2 jul - jul

Sommarblomsvandringar

Varje sommar erbjuder Gator och Parker, Umeå kommun guidade turer då de berättar om årets tema, kompositioner och de växter de valt ut.
tors - fre 6 - 25 jul - aug

Dansveckan på Gräsmyr Loge

Varje år genomförs en dansvecka på Gräsmyr Loge i Nordmaling. Detta brukar ske när sommaren är som allra finast i mitten av juli. Flera hundra personer samlas till trevliga danskvällar på områdets två logar.
ons - lör 12 - 15 jul - jul

Sea Jazz Holmön

Njut av fantastisk musik i en härlig miljö när Seajazz arrangeras på soliga Holmön.
lör - sön 15 - 16 jul - jul

Nordmalings sommarmarknad

Kommunens enskilt största evenemang, alltid vecka 29.
fre - lör 21 - 22 jul - jul

Umeå Fotbollsfestival

Mariehem SK, Umeå Kommun, alla medhjälpande arrangörsföreningar samt våra sponsorer hälsar Er varmt välkomna till sommarumeå och en av Sveriges största, årligt återkommande, internationella fotbollsturneringar.
tors - sön 27 - 30 jul - jul

Om Umeåregionen

Utforska Umeåregionen och andra inspirerande destinationer i norr! Information om Umeåregionen finns på denna webbplats. När du utforskar andra destinationer utanför Umeåregionen hamnar du på respektive destinationers webbplatser.