På gång i Umeåregionen!

Happening this week

Kraftskivan Umeå Energicentrum

Umeå Energi har bjudit Umeåborna på en hejdundrande Kraftskiva varje år enda sedan 1999. Folkfesten avrundar sommaren på Umeå Energicentrum med tusentals glada besökare.
sön - sön 20 - 19 aug - aug

Flygsportens dag

Ta med familjen och vännerna på en fartfylld dag ute på flygfältet!
lör - lör 2 - 25 sep - aug

Bondens egen marknad

Välkomna att frossa i det fantastiska utbudet av lokala delikatesser! Ett härligt utbud av nyskördade grönsaker, blommor, småskaligt tillverkade ostar, fisk i olika former, sylt, saft, honung, svamp, bröd bland mycket annat!
tors - tors 16 - 27 aug - sep

Guidad stadsvandring

Umeå grundades 1622 av Gustav II Adolf. Att Umeå ofta kallas för ”Björkarnas stad” har sin bakgrund i en stor tragedi; den massiva branden 1888 som ödelade det mesta av staden. Efter branden anlades breda esplanader och längs dessa planterades björkar som i framtiden skulle hindra elden från att hoppa från hus till hus.
tors - sön 16 - 9 aug - sep

U Rock 2018

På fredag 17 augusti går U Rock 2018 av stapeln vid Hedlundadungen i Umeå. Vi storsatsar och gör den största U Rock någonsin. Hårdrock i världsklass utlovas då ett återförenat Helloween headlinear festivalen. De tyska giganterna var den mest önskade akten i år. Skid Row, Pain, Lillasyster och Ian Haugland gör Helloween sällskap.
fre 17 aug

Internationella fyrdagen på Holmön

Tredje helgen i augusti, i år 18 – 19 aug. firas Internationella Fyrdagarna i de länder som ingår i World Lighthouse Society. Fyrintresset ökar i Sverige och sällskapet har nu nära 4000 medlemmar i vårt land, både föreningar och enskilda.
lör - sön 18 - 19 aug - aug

Umeriver Swimrun

Välkommen till premiärupplagan av Umeriver Swimrun som tar dig med på en resa genom Umeås historia. Umeriver Swimrun mäter 21,5 km och genomförs individuellt eller i par. Med simsträckor i Umeälven och löpning i Umeå älvdal blir upplevelsen något utöver det vanliga. Starten sker vid broparken, i närhet till Umeå centrum.
lör 18 aug

Lars Winnerbäck & Melissa Horn

Två av Skandinaviens mest populära artister under en magisk sommarkväll i Umeå. Lars Winnerbäck åker ut på sommarturné och gör sitt nordligaste stopp i Umeå, där Melissa Horn öppnar kvällen med en egen konsert.
lör 18 aug

Antikrundan i Väven

SVTs succéprogram Antikrundan firar 30 år och gästar Umeå och Väven under sin Sverigeturné. Träffa Sveriges främsta antikexperter som på plats värderar dina gamla föremål. Anne Lundberg, Knut Knutsson och alla de andra är redo!
fre 24 aug

EM-kval i volleyboll: Sverige möter Finland

EM-kvalet i augusti är viktigare än på länge. Fler EM-platser än tidigare står på spel och både damerna och herrarna har stora chanser att nå sitt första slutspel på många år. Senast herrlandslaget spelade EM-slutspel var för 25 år sedan och för damerna var det 35 år sedan senast.
lör 25 aug

Skördemarknad på Älvåkern

Det var ju så roligt förra året, så det är klart att vi ska ha skördemarknad i år igen!
lör - sön 25 - 26 aug - aug

Centrumloppis

Loppis i Umeå Centrum! Välkommen att fynda bland loppisborden här finns kläder och prylar, nytt och gammalt.
lör 25 aug

Medborgarbandet

Stjärnspäckad politisk kabaré med humor och extravagans! Medborgarbandet, med bland annat Nina Persson (The Cardigans) och Kristin Amparo, önskar ge hopp och framtidstro till Sveriges väljare under valåret 2018. I denna rykande aktuella föreställning levererar de sylvassa dramatiska texter med humor, extravagans och engagemang.
lör 25 aug

Pilgatans kulturmarknad

Nu är det dags igen! Lördag den 15 september tar vi återigen över Pilgatan mellan Skolgatan och Kungsgatan och fyller den med all möjlig kultur. Det blir marknad med konst, design, konsthantverk, mat, musik och mycket annat!
lör 15 sep

Välkommen till Umeåregionen

Om Umeåregionen

Utforska Umeåregionen och andra inspirerande destinationer i norr! Information om Umeåregionen finns på denna webbplats. När du utforskar andra destinationer utanför Umeåregionen hamnar du på respektive destinationers webbplatser.