Välkommen till Umeåregionen!

Happening this week

Sommarblomsvandringar

Varje sommar erbjuder Gator och Parker, Umeå kommun guidade turer då de berättar om årets tema, kompositioner och de växter de valt ut.
tors 25 aug

Guidad stadsvandring

Umeå grundades 1622 av Gustav II Adolf. Att Umeå ofta kallas för ”Björkarnas stad” har sin bakgrund i en stor tragedi; den massiva branden 1888 som ödelade det mesta av staden. Efter branden anlades breda esplanader och längs dessa planterades björkar som i framtiden skulle hindra elden från att hoppa från hus till hus.
tors - fre 25 - 9 aug - sep

Bondens egen marknad

Välkomna att frossa i det fantastiska utbudet av lokala delikatesser! Ett härligt utbud av nyskördade grönsaker, blommor, småskaligt tillverkade ostar, fisk i olika former, sylt, saft, honung, svamp, bröd bland mycket annat!
tors - tors 25 - 22 aug - sep

Gatufest i Vännäsby

Familjeunderhållning hela lördagen på Företagsvägen o Vännäsby!
lör - sön 27 - 28 aug - aug

Föreläsning med Gunnel Carlson

Bjurholms trädgårdssällskap firar 80 år med författarbesök
mån 29 aug

Skördemarknad

Närodlat och närproducerat
sön - sön 4 - 18 sep - sep

Finnkampen Innebandy

Innebandysäsongen 2016/17 inleds i Umeå. Finnkampen för seniorlandslagen spelas i Umeå Energi Arena.
tors - fre 8 - 9 sep - sep

Umeå Smakfestival

Under Umeå Smakfestival samlas matintresserade Umeåbor och tillresta besökare för att njuta av mat och dryck.
tors - sön 8 - 11 sep - sep

Urban North

För andra året i rad fyller vi Umeå och Norrlandsoperan med urban kultur! Urban North är en fullspäckad helg med workshops, battles, open stage och både lokala och internationella danscrews. För detaljerat program se länkar nedan.
fre - sön 9 - 11 sep - sep

Change the game

Change the game går ut på att sprida ett nytt tankesätt kring barns idrottande. Kunskapen kommer från forskning inom området och slutmålet är att alla barn ska tycka att det är roligare att sporta, leva ett längre och friskare liv och som bonus öka sina chanser att bli riktigt bra i sport på sikt.
lör 10 sep

Umeå Trail

Tävlingen är till för ALLA oavsett om du är barn, nybörjare, motionär eller elit. Huvudtanken med Umeå Trail arrangemang här i Umeå är just att ALLA kan! Vi vill också visa dig som deltagare hur roligt det är att springa i skogen på alla våra fina stigar som finns här uppe i norr. Kanske väljer du en dag, precis som oss, stigen framför asfalten.
lör - sön 10 - 11 sep - sep

Women in sport and adventure

På WS+A träffas vi som vill forma en ny svensk idrottskultur. Festivalen erbjuder föreläsningar, paneldiskussioner och workshops och är en viktig mötesplats för passionerade och framåttänkande individer som vill inspirera och inspireras, skapa förändring och knyta kontakter samt bygga gemenskap.
tors - fre 15 - 16 sep - sep

Toughest

Är du Umeås tuffaste? Utmana vänner och ta dig runt banan. Det blir intensivt, blött och jobbigt. Men så klart även kul och utmanande! I-20 området i Umeå är centralt belägen bana med varierad terräng och stora ytor vilket är det perfekta förutsättningarna för att skapa en grym hinderbana.
lör 17 sep

SEE Hållbarhetsvecka

SEE hållbarhetsvecka vill låta dig känna, prata, smaka, utmana, utveckla och nätverka hållbart under en hel vecka eller bara en kort stund. En veckan full av livskraftiga, kreativa och goda exempel på hållbar utveckling. Det är enkelt att delta både som arrangör och besökare!
mån - sön 19 - 25 sep - sep

Ume Tattoo Fest

Ume Tattoo Fest är en tatueringsmässa med inriktning på olika tatueringsstilar med tatuerare & utställare från både Sverige och andra länder i Europa.
fre - sön 23 - 25 sep - sep

Följ stigen - i Stig Lindbergs fotspår

Den 24 september firar vi Stig Lindbergs 100-års jubileum på Väven. Kom och ta del av mönsterworkshop, familjeföreställningar, föreläsningar, stadsvandringar i Stig Lindbergs fotspår, utställningar och mycket mycket mer. Här finns något som passar alla, stora som små, och givetvis är det mesta gratis.
lör 24 sep

Umeå Fashion Week

Umeå Fashion Week är en vecka med utvecklande och inspirerande föreläsningar, butiksevent, workshops och modevisningar. Veckan utvecklar inte bara de aktiva deltagarna utan stärker också Umeå och Norrland som en intressant modestad och region.
mån - sön 26 - 2 sep - okt

Seniormässan

Mässan är öppen för alla, oavsett ålder och tillhörighet i någon förening och mässan kommer att fyllas av utställare, seminarier och underhållning. Att den blir välfylld tänker PRO Västerbotten se till med sina nära 15 000 medlemmar i 51 föreningar runt om i länet.
ons 28 sep

Om Umeåregionen

Utforska Umeåregionen och andra inspirerande destinationer i norr! Information om Umeåregionen finns på denna webbplats. När du utforskar andra destinationer utanför Umeåregionen hamnar du på respektive destinationers webbplatser.