På gång i Umeåregionen!

Happening this week

Umeå Fashion Week

En hel vecka fullspäckad med mode, trendspaning och inspiration. Årets tema är "mode för alla" vilket kommer att märkas på olika sätt under veckan.
tors - lör 27 - 29 sep - sep

Släktkalaset

MÖT TRE SYSTRAR – hon som stannat kvar, den nyskilda och hemvändaren – som sammanstrålar för att fira sin pappa. Det blir en sprudlande fest med syskonkärlek, rivalitet och djupaste allvar. Ett släktkalas du inte vill missa!
fre - lör 28 - 29 sep - sep

Umepride

28-30 september är ni varmt välkomna att delta i årets Umepride! Utöver den välbesökta paraden (som är lördag 29 september 12.00 i Döbelns park) kommer det finnas ett brett utbud av föreläsningar och workshops. Precis som tidigare år hålls det även en officiell pridefest lördag kväll, som i år håller till på Droskan i samarbete med TAKE QUEER, Umeås största dans- och nattklubb med tema HBTQ! Tillsammans firar vi hbtqia+ -rörelsen och står upp för alla människors lika värde, rätt till mänskliga rättigheter och innanförskap.
fre - sön 28 - 30 sep - sep

Folkmusikkväll med Systerpolskan

Folkmusikkonsert. Efter konserten blir det trad.dans!
lör 29 sep

Den långa, långa resan

Familjeföreställning/Opera.
tis - ons 2 - 3 okt - okt

Sy & Hantverksfestivalen

Sy- & Hantverksfestivalen är Sveriges största mässa för sömnad, handarbete, smyckestillverkning och eget skapande. På mässorna kan du handla allt du behöver för din hobby. Mässhallen är full av färg, material, inspiration och kunniga utställare.
fre - sön 5 - 7 okt - okt

La Traviata

Verdis La Traviata är själva definitionen av ett mästerverk säger regissör Linus Fellbom. Det är en drabbande historia med en ung självständig kvinna som mittpunkt, ackompanjerad av världens vackraste musik.
lör - tors 6 - 1 okt - nov

Fauna

Djurisk bra cirkuspoesi På andra sidan den tunna gränslinjen mot djurriket myllrar paradisfåglar, trollsländor, reptiler och spindlar i ett nyansrikt samspel. Det förtrollande, lekfullt och mycket vackert.
ons 17 okt

Välkommen till Umeåregionen

Om Umeåregionen

Utforska Umeåregionen och andra inspirerande destinationer i norr! Information om Umeåregionen finns på denna webbplats. När du utforskar andra destinationer utanför Umeåregionen hamnar du på respektive destinationers webbplatser.