På gång i Umeåregionen!

Happening this week

Umeå Jazzfestival

Hösten är jazzens årstid. Umeå Jazzfestival i oktober är dess högtid. Något annat är helt enkelt otänkbart för oss som presenterar denna brokiga, föränderliga och oförutsägbara musikform.
ons - sön 21 - 28 okt - okt

La Traviata

Verdis La Traviata är själva definitionen av ett mästerverk säger regissör Linus Fellbom. Det är en drabbande historia med en ung självständig kvinna som mittpunkt, ackompanjerad av världens vackraste musik. En uppsättning på Norrlandsoperan.
lör - tors 6 - 1 okt - nov

Fauna

Djurisk bra cirkuspoesi På andra sidan den tunna gränslinjen mot djurriket myllrar paradisfåglar, trollsländor, reptiler och spindlar i ett nyansrikt samspel. Det förtrollande, lekfullt och mycket vackert.
ons 17 okt

Hälsingebarocken

Folkmusikkonsert. Efter konserten blir det traditionell dans!
fre 19 okt

Nolia Beer

Norrlands egen ölmässa Nolia Beer är här! På mässan finns allt som passar på en ölmässa. Besökare kan hitta tillbehör och allt annat som behövs för att börja brygga hemma.
fre - lör 19 - 20 okt - okt

Lill-Zlatan och morbror raring

En musikalisk teaterföreställning om hur det känns när man måste dela med sig av den man tycker mest om i hela världen – och hur fantastiskt det kan bli till slut!
tis 23 okt

Bolo Bolo Eternal Steps - Performance på Bildmuseet

En pågående performance för barn och vuxna med YoungSoon Choo Jaquet i Bildmuseets bildverkstad i samarbete med Norrlandsoperan.
fre - sön 26 - 28 okt - okt

Jazzoo 2.0

Oddjob en av landets främsta jazzgrupper har bestämt sig. De ska spela jazz för barn – på riktigt! Bakom Jazzoo återser vi fem mycket erfarna jazzmusiker som tilldelades 2014 års Grammis i klassen barnfonograf – Oddjob.
lör 27 okt

PhotoExpo

Den 27 oktober 2018 öppnar vi dörrarna för PhotoExpo - höstens stora mässa för foto i Norrland. Vi kommer även att inbjuda leverantörer inom mobiltelefoni samt jakt- och fritidsprodukter.
lör 27 okt

Pilsner och penseldrag

Gänget i 57:an reser runt i Sverige!
lör 3 nov

MADE

MADE står för en ständigt överraskande blandning av olika uttryck och konstformer. Här möts internationella artister och konstnärer av hög kaliber, lokala kreatörer och entusiaster och publik från alla håll. Music, Art, Dance, Experience – MADE är mycket av allt!
fre - lör 23 - 24 nov - nov

Välkommen till Umeåregionen

Om Umeåregionen

Utforska Umeåregionen och andra inspirerande destinationer i norr! Information om Umeåregionen finns på denna webbplats. När du utforskar andra destinationer utanför Umeåregionen hamnar du på respektive destinationers webbplatser.