På gång i Umeåregionen!

Happening this week

Nyårsglitter över Umeå

Högtidsstunden vid tolvslaget på nyårsnatten har blivit en populär tradition för väldigt många Umeåbor och deras vänner. Firandet kommer innehålla nyårstal, musik, utseende av Umeåambassadör, nyårsskål samt ett mäktigt fyrverkeri.
sön - mån 31 - 31 dec - dec

Minimus

Skapande verksamhet för alla barn! Alla barn och föräldrar är välkomna till museets skapande verksamhet Minimus. Lokalerna är lättillgängliga centralt i museet. Här erbjuds drop-in verksamhet dagligen under museets öppettider, med olika teman, prova-på-aktiviteter och lek på egen hand. Allt utan kostnad.
fre - fre 14 - 21 sep - dec

Norrlandsoperans julkonsert - Messias

Himlen hänger stjärnsvart, julen nalkas och med den stämningsfulla musiken kommer ett löfte om ljus. Sedan mitten av 1700-talet är Händels storslagna oratorium Messias en självklar del av den musik vi i Sverige förknippar med jul. Säsongens sista konsert blir en färgsprakande afton där Norrlandsoperans kör tillsammans med fyra framstående solister sjunger in julhelgen med ett av barockens mästerverk.
fre - lör 14 - 15 dec - dec

Jul på Mickelbo Gård

När julen närmar sig så förvandlas miniparken till en vinterpark med tomte, troll och djur i vinterskrud. I gårdscafét serveras tomtegröt med skink-smörgås, glögg och julfika i mysig stämningsfull miljö.
lör - sön 15 - 23 dec - dec

Brynolf & Ljung - Cirkeln

Efter utsåld turné med föreställningen ”Hokus Pokus Motherf*ckers” återkommer Brynolf & Ljung med ”Cirkeln”. En helt ny föreställning, med premiär på Cirkus hösten 2018 och turné runt om i Sverige.
lör 15 dec

Stranded - installation av Brigitta Bödenauer

Brigitta Bödenauers verk "Stranded" är en rumslig, kinetisk installation som baserats på en ljudkomposition som fokuseras på låga ljudfrekvenser bortom människans förmåga att höra. Utställningen pågår 30/12 2018 - 11/1 2019 i Vita kuben, Norrlandsoperans rum för samtida konst.
lör - fre 15 - 11 dec - jan

Julmarknad på Forslunda

Här hittar du hantverk i trä, smide, stickat, keramik och skinn. Smycken, julsaker, julgrupper, julblommor, julkärvar och hembakat. Försäljning av julmat, julgodis, korv, fika, hamburgare och glögg.
lör 15 dec

Julöppet på Slöjdarnas Hus

Slöjdarnas Hus i Vännäsby slår upp sina portar och erbjuder hantverk och kvalitetsslöjd till alla julshoppare.
lör - sön 15 - 23 dec - dec

Pilgatans Julmarknad

Då är det dags för kulturstråket Pilgatans årliga Julmarknad! På Pilgatan välkomnas du till en härligt annorlunda julstämning. Varmt välkomna!
lör 15 dec

Kraja: Isen Sjunger - En vokal julkonsert i två akter

Vokalgruppen Kraja bjuder här på en helhetsupplevelse med välkända julklassiker blandat med äldre folkliga julsånger såväl som egenskrivna vintersånger. Sångerna framförs a capella i Krajas säregna fyrstämmiga arrangemang som trollbundit publik när och fjärran. Kraja har sjungit tillsammans i 17 år, blivit Grammisnominerade och turnerat flitigt i Sverige, Japan och Tyskland såväl som i många andra europeiska länder. 2016 släpptes vinterskivan Isen sjunger, varpå Krajas uppskattade julkonserter kommit som en naturlig följd. Foto: LisaLove Bäckman
tis 18 dec

Kammarkören Sångkraft - Jul i Björkarnas stad

Jul i Björkarnas stad kallar Kammarkören Sångkraft sin traditionella och stämningsfulla julkonsert. Rubriken rymmer musik som ni längtar efter och tonkonst som ni inte visste att ni önskade er. Och vi önskar oss er, kära publik!
ons - lör 19 - 22 dec - dec

CajsaStina Åkerström - En jul i gemenskap

CajsaStina Åkerström är en av våra absolut mest älskade vissångerskor och när hon sjunger in julen i några av landets vackraste kyrkor kan vi vänta oss en konsert utöver det vanliga. Kända och omtyckta julklassiker blandas med mer personliga och handplockade sånger. Självklart får vi även höra några av CajsaStinas egna och mest omtyckta hits. Medverkar i Umeå Stadskyrka gör Med Umeå vokalensemble under ledning av Jenny Lundström
fre 21 dec

Mammas Nya Kille firar jul på måfå

Göm chokladasken, förankra julgranen i taket, dubbelkolla att du har jordfelsbrytare och glöm levande ljus för nu plingar det på dörren, Mammas Nya kille firar jul på måfå. Premiär 16 november i Umeå.
tors - lör 27 - 29 dec - dec

Trettondagskonsert

I årets Trettondagskonsert återser vi sopranen Jeanette Köhn och stiftar ny bekantskap med de dansande artisterna Rennie Mirro och Karl Dyall.
lör 5 jan

Hela Huset Gungar

Gör som alla andra gå Hela Huset Gungar en kväll med fantastiska dansband och ett hus fullt med gamla kompisar! Årets hemvändarkväll med ett fantastisk nöjes program.
lör 5 jan

Våra musiker i närbild

Kammarmusikserien fortsätter! Genom Våra musiker i närbild får du träffa musikerna i Norrlandsoperans Symfoniorkester på nära håll.
lör 12 jan

Vertical Influences

Le Patin Libre är världens första och enda skridsko-kompani för samtida konståkning. De har utvecklat en helt ny konstnärlig gren som utgår från såväl samtida dans som konståkning.
ons 16 jan

Välkommen till Umeåregionen

Om Umeåregionen

Utforska Umeåregionen och andra inspirerande destinationer i norr! Information om Umeåregionen finns på denna webbplats. När du utforskar andra destinationer utanför Umeåregionen hamnar du på respektive destinationers webbplatser.