På gång i Umeåregionen!

Happening this week

Robert Wells Jubileumskonsert - 30 år vid pianot!

Nu blir det jubileumsföreställning i ett nära möte med publiken. 100% Boogie, Jazz och Rock blandat med humor och anekdoter från de senaste 30 åren. Konserten inviger Kulturveckan i Robertsfors!
fre 21 okt

Italienska veckan

Välkomna till Italien i Umeå! Benvenuti!
fre - sön 21 - 23 okt - okt

Kammarmusikfestival

Kammarmusikfestivalen i Umeå kammarmusikförenings regi. Umeå kammarmusikförening är en ideell och fristående förening med ändamål att främja intresset för kammarmusik.
fre - sön 21 - 23 okt - okt

Kulturveckan i Robertsfors 2016

Så var det återigen dags för kulturveckan i Robertsfors kommun!
fre - sön 21 - 30 okt - okt

Staden Mahagonnys uppgång och fall

Vad händer med oss i ett individualistiskt samhälle? Vad händer när köpkraften blir den främsta drivkraften? De frågorna är centrala när scenkonstnärerna och regissörerna Carina Reich och Bogdan Szyber i höst iscensätter Bertolt Brechts och Kurt Weills svindlande satiriska opera Staden Mahagonnys uppgång och fall, som hade urpremiär i Leipzig 1930.
fre - lör 21 - 29 okt - okt

Höstmässan i Nordmaling

Höstmässan i Nordmaling är en årlig mötesplats i oktober för människor, företag och samhälle. Mitt emellan städerna - Umeå och Örnsköldsvik.
fre - sön 21 - 23 okt - okt

Smaka på Väven

Gotthards Krog, Duå, Kulturbageriet och Två fiskare bjuder in olika leverantörer och gör en smakmässa. Smaka på goda drycker och tilltugg på inomhustorget i Väven. Välkommen till spännande smakupplevelser.
lör 22 okt

From Sammy With Love

Karl Dyall och Rennie Mirro turas om att dansa, sjunga och berätta i rollen som Sammy Davis Jr. Genom Sammy speglar dom sina egna upplevelser
lör 22 okt

Nordmalings höstmarknad

Höstmarknad med knallar på Rödvikens camping.
lör - sön 22 - 23 okt - okt

Husmödrarnas knep - Underbara Clara och Erica Dahlgren

Bloggaren Underbara Clara Lidström och radioprofilen Erica Dahlgren talar om trender inom modern matkultur med starka historiska rötter. En del av Kulturveckan!
lör 22 okt

Kammarkören Sångkraft - Serenade to Music

Välkomna till en ny höst med Kammarkören Sångkraft! Deras oktoberkonsert dediceras helt musik av den talangfulle Simon Åkesson. Konserten bär samma titel som det för kören specialskrivna och alldeles färska verket Serenade to Music, som här uruppförs.
sön 23 okt

Umeå Jazzfestival

Hösten är jazzens årstid. Umeå Jazzfestival i oktober är dess högtid. Vi laddar för 2016 års upplaga – den 49:e i ordningen!
ons - sön 26 - 30 okt - okt

Höstlovsaktiviteter

Aktiviteter för hästälskare
mån - ons 31 - 2 okt - nov

Händer på Kulturlovet - Höstlovet!

Under denna vecka är det kulturlov för många barn och ungdomar i Umeå. Titta in på länken nedan för att se olika aktiviteter som erbjuds! Det är alltifrån pärlslöjd till workshop!
mån - sön 31 - 6 okt - nov

Ronny Eriksson Oförhappandes

Ronny Eriksson är tillbaka med en ny föreställning! Han säger precis vad han menar. Och han använder inget säkerhetsnät.
tis 1 nov

Jonas Gardell 30 år tillsammans

Det är över 30 år sen Jonas Gardell gav ut sin första roman. 30 år sen han gjorde sin första show. 30 år sen han blev ihop med Mark.
ons 2 nov

Trans[e]ición

En dansföreställning där afrokubansk traditionell dans möter hiphop, house och popping.
tors 3 nov

Mello Night

En show där du får njuta av sång, dans och god mat. Boka in dig och dina vänner för en oförglömlig afton.
fre - lör 4 - 5 nov - nov

Om Umeåregionen

Utforska Umeåregionen och andra inspirerande destinationer i norr! Information om Umeåregionen finns på denna webbplats. När du utforskar andra destinationer utanför Umeåregionen hamnar du på respektive destinationers webbplatser.