På gång i Umeåregionen!

Happening this week

Glassbonden Gravel Challenge

Glass och cykling är en suverän kombination, och därför har Glassbonden och Cykelintresset valt att samarbeta kring ett avslappnat motionslopp i slutet av augusti.
lör 26 aug

Skördemarknad på Älvåkern

Lördag och söndag den 26-27 augusti klockan 11.00 – 15.00 står grindarna öppna på Älvåkern för alla som är nyfikna på Gotthards och Älvåkerns gemensamma grönsaksodling. Ett urval av våra ekologiska grönsaker finns till försäljning och dagen till ära tillagar Gotthards kockar en skördelunch att avnjuta i det gröna. Kulturbageriet finns också på plats med kaffe och gofika.
lör 26 aug

Kajsa Karp & Gästartister

Den 26/8 kommer Kajsa Karp till Nordmaling och sätter Oasen i gungning med baktakt, fyndiga texter och massa kärlek. Med sig på scenen har hon DJ Infinity Sound och flöjtisten Isak Mörtzell samt gästartisterna Seydi Mandoza, Quito och Ture B.
lör 26 aug

Flygets Dag

Ta med familjen och vännerna på en fartfylld dag ute på flygfältet!
lör 2 sep

Umeå Smakfestival

Under Umeå Smakfestival samlas matintresserade Umeåbor och tillresta besökare för att njuta av mat och dryck.
tors - mån 7 - 11 sep - sep

Kristina Bergström & Thuva Härdelin

Ladda för historieberättande, humor och spelmansmusik på fiol och tramporgel när riksspelmannen Thuva Härdelin och tramporgelfantasten Kristina Bergström intar scenen.
lör 9 sep

For the sky not to fall

En intensiv och oförglömlig upplevelse för alla sinnen.
ons - tors 13 - 14 sep - sep

Internationell matmarknad

Prisvinnande matmarknad med utställare från över 15 länder. Kom och smaka på delikatesser från hela världen!
ons - lör 13 - 16 sep - sep

Våra musiker i närbild

Kammarmusikkonsert med musiker ur NorrlandsOperans Symfoniorkester
lör - lör 16 - 14 sep - okt

Toughest

Är du Umeås tuffaste? Utmana vänner och ta dig runt banan. Det blir intensivt, blött och jobbigt. Men så klart även kul och utmanande! I-20 området i Umeå är centralt belägen bana med varierad terräng och stora ytor vilket är det perfekta förutsättningarna för att skapa en grym hinderbana.
lör - sön 16 - 17 sep - sep

Toughest Family

Ett roligt och utmanande lopp, 2 km och 20 hinder för både barn och vuxna. Från lördag till söndag förvandlas banan i Umeå till en plats där barn och vuxna kan tävla tillsammans och utmana varandra.
sön 17 sep

SEE Hållbarhetsvecka

SEE hållbarhetsvecka vill låta dig känna, prata, smaka, utmana, utveckla och nätverka hållbart under en hel vecka eller bara en kort stund. En veckan full av livskraftiga, kreativa och goda exempel på hållbar utveckling. Det är enkelt att delta både som arrangör och besökare!
mån - sön 18 - 24 sep - sep

Under [är jag] bar

Vi har alla varit där någon gång i livet. Varför är det då så svårt att prata om den, vaginan? Mia Westin och Charlotte Lindmark gör tvärtom - dyker djupt ner i glömda våtmarker.
mån 25 sep

Matta matta

En dansföreställning som inte håller sig på mattan. Den är sport och den är dans. Den är fyrkantig men ändå mjuk. Den är utmattning och vila, hoppa och sen landa, falla och sen stå upp igen.
lör 30 sep

Sy & Hantverksfestivalen

Mässan för kreativa sinnen!
fre - sön 6 - 8 okt - okt

Kirunas Finest

Aldrigilivet - det legendariska proggbandet, har återuppstått för ett fåtal unika spelningar. Ledda av bekanta radio- och teaterrösten Kjell-Peder Johansson tar de med publiken på en resa med låtar som är lika aktuella nu som då. Radion och teatern är dock utbytt mot en rockstämma när den är som allra vassast och giftigast. Med låtar som bland andra "Brända Barn" och "Hjärta Av Glas" visar Aldrigilivet att mycket har förändrats i världen men att motsättningarna och utmaningarna tagit på sig nya kostymer. Ta chansen att åter få uppleva Aldrigilivets tidlösa musik.
fre 6 okt

Umeå musiksällskaps höstkonsert

Var med när Umeå musiksällskaps symfoniorkester firar att det självständiga Finland fyller 100 år! Kvällens jubileumskonsert bjuder på ett helt finländskt program med musik av bland andra Sibelius, Rautavaara och Crusell.
sön 8 okt

Nordmalings höstmarknad

Höstmarknad med knallar på Rödvikens camping.
lör 21 okt

Om Umeåregionen

Utforska Umeåregionen och andra inspirerande destinationer i norr! Information om Umeåregionen finns på denna webbplats. När du utforskar andra destinationer utanför Umeåregionen hamnar du på respektive destinationers webbplatser.