På gång i Umeåregionen!

Happening this week

Ume Tattoo Fest

Ume Tattoo Fest är en tatueringsmässa med inriktning på olika tatueringsstilar med tatuerare & utställare från både Sverige och andra länder i Europa.
fre - sön 22 - 24 sep - sep

Umeå Fashion Week

En hel vecka fullspäckad med mode, trendspaning och inspiration. Årets tema är design och det kommer att märkas på olika sätt under veckan.
mån - sön 25 - 1 sep - okt

Umeå Pridefestival - parad och Maxida Märak

Umeå Pride är en festival som funnits i många år i Umeå. Konceptet är utbrett och etablerat i flertalet städer runt om i Sverige och världen.
fre - sön 29 - 1 sep - okt

Öppet hus – familjedag på SLU

SLU fyller 40 år som universitet och det firar vi med en trevlig familjedag.
lör 30 sep

Blues Caravan

Denna kväll kryddas bluesen med soul, kan inte bli fel! Blues Caravan 2017 med Big Daddy Wilson, Vanessa Collier samt Si Cranstoun.
lör 30 sep

Konstcafé på Vännäs Bibliotek. Convoy och Andra räddningar.

Konstnär Gunilla Samberg berättar och visar bilder.
tis - tis 3 - 22 okt - jan

Faust

Operan berättar historien om Faust som trött och besviken på livet, säljer sin själ till Djävulen. I utbyte mot evig ungdom och kärlek svär han att tjäna Mefistofeles – Djävulen – i livet efter döden.
tors - sön 5 - 29 okt - okt

Sy & Hantverksfestivalen

Mässan för kreativa sinnen!
fre - sön 6 - 8 okt - okt

Nycirkus: Kinema [FIN]

Det manuella och mekaniska varvas med fysik och rörelse när fem cirkusartister utforskar det genuint finska genom cirkusens språk.
sön - mån 8 - 9 okt - okt

Umeå musiksällskaps höstkonsert

Var med när Umeå musiksällskaps symfoniorkester firar att det självständiga Finland fyller 100 år! Kvällens jubileumskonsert bjuder på ett helt finländskt program med musik av bland andra Sibelius, Rautavaara och Crusell.
sön 8 okt

Nolia Beer

Norrlands egen ölmässa Nolia Beer är här! På mässan finns allt som passar på en ölmässa. Besökare kan hitta tillbehör och allt annat som behövs för att börja brygga hemma.
fre - lör 20 - 21 okt - okt

Smaka på Väven - italienskt tema

Dags igen! Gotthards krog ordnar tillsammans med våra underbara grannar DUÅ, Kulturbageriet & Två Fiskare - Fiskbutik & Deli "Smaka på Väven". Vi dukar upp glas och fat fyllda med läckerheter. Ät och drick hela dagen lång!
lör 21 okt

Mando Diao

Mando Diao är den svenska världssuccén som genomgått sin mest utmanande tid hittills – och som kommit ut på andra sidan med ett av deras bästa album: Good Times. Med förnyad energi och med full fokus på bandets magiska liveshower förbereder sig kvintetten nu för en efterlängtad höstturné i Norden! I Umeå gästar de Vävenscenen.
sön 22 okt

Umeå Jazzfestival

Den femtionde upplagan av Umeå Jazzfestival - ett år av firande!
ons - sön 25 - 29 okt - okt

Kay Pollak: Ändra dina tankar – ändra ditt liv

Ska du gå på en enda föreläsning i ditt liv så är det denna. Kay Pollak bjuder på en tre timmars föreläsning, full av skratt och insikter, om hur våra tankar påverkar våra liv – och om hur vi kan ändra våra tankar.
ons 25 okt

Olof Wretling – Diagnoserna i mitt liv

En av landets populäraste komiker och berättare Olof Wretling (Mammas Nya Kille, Klungan) åker ut på turné med sin humoristiska och kritikerrosade berättarföreställning Diagnoserna i mitt liv i höst! Föreställningen handlar om vad som är normalt och inte och vårt behov av att diagnostisera varandra. Med sig på scen har Olof musikern Jakob Nyström (Algesten, Isolation Years/Two White Horses) som specialskrivit musiken till föreställningen.
lör - sön 28 - 29 okt - okt

Johan Rheborg - Stand Up

Jag kan inte låta bli. 2014 turnerade jag med min egen föreställning, RHEBORG – en standup och 2018 är det tänkt att jag skall sjösätta en ny. Men jag älskar standup. Därför har jag beslutat mig för att göra en liten miniturné på udda dagar under hösten.
fre 10 nov

Dimensioner

Från ett första möte på en fest får vi följa hur en kärleksrelation mellan biodlaren Roland och kvantfysikern Marianne utvecklas genom några av de oändliga riktningar en relation kan ta vid varje givet ögonblick.
ons 15 nov

Om Umeåregionen

Utforska Umeåregionen och andra inspirerande destinationer i norr! Information om Umeåregionen finns på denna webbplats. När du utforskar andra destinationer utanför Umeåregionen hamnar du på respektive destinationers webbplatser.