På gång i Umeåregionen!

Happening this week

Fågelskådning i Umeälvens delta

Följ med på kostnadsfria fågelguidningar i Umeälvens delta. Guidningarna leds av rutinerade fågelskådare. Turerna går till olika områden och har olika teman som rastande fåglar, häckande fåglar och våtmarksfåglar.
tors - tors 6 - 30 apr - aug

Nattpaddling längs Sävarån

Häng med på en fridfull paddeltur i Sävarån och upptäck de ljusa norrlandsnätterna. Vi samlas på IKSU sport fredag kväll kl 21.00 och tar bussen till Sävar. Vi börjar där med en genomgång av utrustning och paddelteknik innan vi ger oss ut i Sävaråns härliga vatten. Efter några timmars paddling gör vi ett stopp för nattfika och trevligt häng kring lägerelden. Nu har det förmodligen börjat ljusna igen och turen fortsätter sista biten till Skeppsvik. Därifrån tar vi oss tillbaka till IKSU dit vi beräknas vara framme ca 07.00.
sön 27 maj

Brännbollsyran

Varje år går den traditionella Brännbollscupen i Umeå av stapeln. Över 3000 spelare och en hel massa publik brukar beskåda eller delta i världens största brännbollsturnering.
tors - lör 31 - 2 maj - jun

Hantverksmarknad på Rådhustorget

Äntligen får Umeå en äkta hantverksmarknad där du som besökare inte bara får se och köpa det unika våra utställare har med sig. Här får du även möjligheten att prova på olika sorters hantverk. Bland våra utställare finns flera aktörer inom bland annat sy och textil, smide, smycken, trä, skinn, keramik, byggnadsvård mm. De kommer att erbjuda allt från material för ditt eget hantverkande till färdiga produkter. Så passa på att besöka centrum för att uppleva det genuina och unika med hantverk!
lör 2 jun

Nationaldagsfirande på Rådhustorget

Välkommen till Umeås nationaldagsfirande som i år är på Rådhustorget. Programmet, som brukar vara ungefär en timma långt, kommer att utgå från en scen på Rådhustorget. Programmet kommer innehålla högtidstal och flaggöverlämning av Sven-Olov Edvinsson, kommunfullmäktiges vice ordförande och välkomnande av nya medborgare. Hemvärnets musikkår och Umeå Musikskola uppträder och Balettakademien har dansuppvisning. Utöver detta kommer det finnas aktiviteter på Skeppsbron där bland annat försvarsmakten kommer att finnas på plats.
ons 6 jun

Guidad stadsvandring

Umeå grundades 1622 av Gustav II Adolf. Att Umeå ofta kallas för ”Björkarnas stad” har sin bakgrund i en stor tragedi; den massiva branden 1888 som ödelade det mesta av staden. Efter branden anlades breda esplanader och längs dessa planterades björkar som i framtiden skulle hindra elden från att hoppa från hus till hus.
ons - lör 6 - 8 jun - sep

Välkommen till Umeåregionen

Om Umeåregionen

Utforska Umeåregionen och andra inspirerande destinationer i norr! Information om Umeåregionen finns på denna webbplats. När du utforskar andra destinationer utanför Umeåregionen hamnar du på respektive destinationers webbplatser.