På gång i Umeåregionen!

Happening this week

Bacchae - prelude to a purge

Mota vintermörkret för en stund och kom med på en sprakande scenkonstupplevelse. Föreställningen Bacchae av Marlene Freitas bjuder på dans, färg, form, humor och levande musik som blåser igång det nya året!
fre 26 jan

Beethovens Violinkonsert

Konsert med NorrlandsOperans Symfoniorkester.
tors 1 feb

De redan frälsta

Gänget bakom succéföreställningen "Slå pattarna i taket" är tillbaka! Denna gång riktar de sina knivskarpa blickar mot valåret. Med humor och musik som vapen tar de sig an känsliga ämnen i Sveriges politiska landskap.
fre - lör 2 - 3 feb - feb

Umeå Stadssprint

Umeå Stadssprint kör sin premiär i Umeå den 16-17/2 2018. Det kommer bli en helg fylld med skidglädje där fredagen bjuder på både internationell elittävling i sprint och därefter en rafflande företagssprint.
fre - lör 16 - 17 feb - feb

Martin Stenmarck

Martin Stenmarck entrar Umeå och Idunteatern med sin show Syskonkärlek - räkna med bråk, en show med skratt, gråt och massvis med kärlek.
lör 17 feb

7-mila - målgång i Robertsfors

Västerbottens skidfest! Anrika 7-milaloppet, lite tuffare, en del av Euroloppet, riktar sig till både motionär, elitmotionär som elitåkare. Samma dag körs 7-milastafetten och Tjej-mila, 40 km för damer.
sön - mån 18 - 19 feb - feb

Umeå Musiksällskaps Vinterkonsert

Med denna vinterkonsert inleder UMEÅ MUSIKSÄLLSKAP – Umeås äldsta kulturförening – sitt 156:e år. Vi kan se fram emot en värmande musikalisk injektion under den mörka årstiden.
sön 18 feb

7-mila - start i Vindeln

Västerbottens skidfest! Anrika 7-milaloppet, lite tuffare, en del av Euroloppet, riktar sig till både motionär, elitmotionär som elitåkare. Samma dag körs 7-milastafetten och Tjej-mila, 40 km för damer.
sön - mån 18 - 19 feb - feb

Umefolk

Folkmusikfestivalen i Umeå har sina rötter i 70-talets folkmusikfester och har sedan 1986 varje år haft arrangemang på Umeå Folkets Hus. Formen och storleken har varierat, men sedan 2006 har Umeå Folkmusikförening drivit festivalen under namnet Umefolk.
tors - sön 22 - 25 feb - feb

Darin

Efter att i tio års tid ha regerat som en av Sveriges största engelskspråkiga popstjärnor bytte Darin 2015 spår.
ons 28 feb

House of Metal

House of Metal är en tvådagars inomhusfestival med inriktning på metal i olika former. Festivalen gick av stapeln för första gången i februari 2007, i Umeå Folkets Hus.
fre - lör 2 - 3 mar - mar

Vindelälvsdraget 2018

Kom och upplev världens största draghundsstafett där spann och nordiska ekipage möts på lika villkor. Här startar ca 300 hundar, allt mellan beagle och husky.
sön 18 mar

Uno Svenningsson

Artisten och låtskrivaren Uno Svenningsson fick sitt genombrott på 90-talet med låten ”Under ytan”. Sedan dess har han släppt sju album och medverkat i Melodifestivalen två gånger. I höstas såg vi honom som en av deltagarna i ”Så mycket bättre” och i vår åker Uno ut på en omfattande konserthusturné.
tors 22 mar

Karsten Torebjer - Miraklet från Jylland

Ny dödsrolig humorshow! Karsten Torebjer – Psychic medium är äntligen tillbaka (från den andra sidan eller Kumlaanstalten är dock oklart)!
fre 23 mar

Bonita and the Blues Shacks

Kanske Europas populäraste Bluesband återvänder till Umeå. Det är många, många år sedan så det är verkligen på tiden. Umeå Bluesförening ville denna gång slå på stort så vi övertalade The Blues Shacks att ta med sig fantastiska Bonita för att sätta lite extra glans på kvällen.
lör 24 mar

Umeå Open

Umeå Open är en årlig musikfestival i Umeå som äger rum i mars. Det är Sveriges största inomhusfestival med flera tusen besökare per år.
fre - lör 13 - 14 apr - apr

Sy & Hantverksfestivalen

Mässan för kreativa sinnen!
fre - sön 5 - 7 okt - okt

Nolia Beer

Norrlands egen ölmässa Nolia Beer är här! På mässan finns allt som passar på en ölmässa. Besökare kan hitta tillbehör och allt annat som behövs för att börja brygga hemma.
fre - lör 19 - 20 okt - okt

Välkommen till Umeåregionen

Om Umeåregionen

Utforska Umeåregionen och andra inspirerande destinationer i norr! Information om Umeåregionen finns på denna webbplats. När du utforskar andra destinationer utanför Umeåregionen hamnar du på respektive destinationers webbplatser.