På gång i Umeåregionen!

Happening this week

Kultur på Norrbyskär 2018

Upplev musik och teater i vacker skärgårdsmiljö på Norrbyskärs museum i sommar!
lör - fre 23 - 10 jun - aug

Umeå Live 2018

Umeå Live är tillbaka med fyra händelserika dagar. Precis som under de två föregående åren så är ambitionen att det ska vara en plats för både lokal kultur och spännande kända artister. Gratis sommarfest för alla åldrar! Underhållning mellan 15 och 18 på Rådhustorget samt fortsatt underhållning vid Skeppsbron från 18-22. För mer info om Umeå Live se evenemangslänken nedan!
fre - tors 29 - 9 jun - aug

Sommarblomsvandring i Umeås parker

Varje sommar erbjuder Gator och Parker, Umeå kommun guidade turer då de berättar om årets tema, kompositioner och de växter de valt ut.
tors - fre 19 - 24 jul - aug

Guidad stadsvandring

Umeå grundades 1622 av Gustav II Adolf. Att Umeå ofta kallas för ”Björkarnas stad” har sin bakgrund i en stor tragedi; den massiva branden 1888 som ödelade det mesta av staden. Efter branden anlades breda esplanader och längs dessa planterades björkar som i framtiden skulle hindra elden från att hoppa från hus till hus.
tors - lör 19 - 8 jul - sep

Diggiloo

Äntligen! Sveriges största sommarturné är här – igen. Proppfylld med de skönaste artisterna, bästa musikerna och grymmaste dansarna. Här njuter du som vanligt av allt från humor och rock till schlager och pop, på landets vackraste spelplatser.
sön 22 jul

Jenny Lindstipendiat 2018, Sommarkonsert

Ljuvliga toner i sommarkvällen Enda konserten i Norrland. arr: Åmsele fh, Åkult, ABF, Vindelns förs, Folketshusochparker
sön 22 jul

Visfestival Holmön

Holmön är ju Sveriges soligaste ö! Visfestival Holmön genomförs alltid sista helgen i juli och erbjuder många fina musikupplevelser framförda av svenska viseliten samt många av de mindre kända, men många gånger mycket duktiga vissångare.
fre - sön 27 - 29 jul - jul

Slåtterdagar på Hummelholms slåtterängar

Årligen de två första helgerna i augusti träffas vi på våra fantastiska slåtterängar i vackra Hummelholm för att umgås, föra traditionen vidare och vårda naturreservatet.
lör - sön 4 - 12 aug - aug

Skördemarknad på Älvåkern

Det var ju så roligt förra året, så det är klart att vi ska ha skördemarknad i år igen!
lör - sön 25 - 26 aug - aug

Välkommen till Umeåregionen

Om Umeåregionen

Utforska Umeåregionen och andra inspirerande destinationer i norr! Information om Umeåregionen finns på denna webbplats. När du utforskar andra destinationer utanför Umeåregionen hamnar du på respektive destinationers webbplatser.