På gång i Umeåregionen!

Happening this week

Snömässan

Den 25 november 2018 är det dags för årets Snömässa på IKSU sport i Umeå, i år med temat "Länge leve vintern!". Snömässan är en årlig mötesplats för alla som älskar vintersport, i år vill vi uppmärksamma klimatförändringen och vad vi kan göra åt den. Vi hoppas kunna inspirera till att välja mer hållbara vinteraktiviteter och -produkter.
sön - sön 26 - 25 nov - nov

Kammarkören Sångkraft - Jul i Björkarnas stad

Jul i Björkarnas stad kallar Kammarkören Sångkraft sin traditionella och stämningsfulla julkonsert. Rubriken rymmer musik som ni längtar efter och tonkonst som ni inte visste att ni önskade er. Och vi önskar oss er, kära publik!
lör - lör 16 - 22 dec - dec

Minimus

Skapande verksamhet för alla barn! Alla barn och föräldrar är välkomna till museets skapande verksamhet Minimus. Lokalerna är lättillgängliga centralt i museet. Här erbjuds drop-in verksamhet dagligen under museets öppettider, med olika teman, prova-på-aktiviteter och lek på egen hand. Allt utan kostnad.
fre - fre 14 - 21 sep - dec

Mammas Nya Kille firar jul på måfå

Göm chokladasken, förankra julgranen i taket, dubbelkolla att du har jordfelsbrytare och glöm levande ljus för nu plingar det på dörren, Mammas Nya kille firar jul på måfå. Premiär 16 november i Umeå.
fre - lör 16 - 29 nov - dec

Umeå Jazzstudio

När saxofonisten Karolina Almgren fick uppdraget att hitta på något särskilt för jazzfestivalen i Ystad förra året, startade hon en grupp med den något udda sättningen två trumslagare, en cellist, en basist och en saxofonist. Projektet lever vidare sedan dess och spelar jazz hämtad både ur den traditionella jazzrepertoaren och ur Karolina Almgrens eget begåvade huvud. Och så är projektet något av en familjeaffär; de två trumslagarna är nämligen mor och syster..
tors 22 nov

MADE

MADE står för en ständigt överraskande blandning av olika uttryck och konstformer. Här möts internationella artister och konstnärer av hög kaliber, lokala kreatörer och entusiaster och publik från alla håll. Music, Art, Dance, Experience – MADE är mycket av allt!
fre - lör 23 - 24 nov - nov

Julöppet på Slöjdarnas Hus

Slöjdarnas Hus i Vännäsby slår upp sina portar och erbjuder hantverk och kvalitetsslöjd till alla julshoppare.
fre - sön 23 - 23 nov - dec

Julmarknad Olofsfors bruk

Traditionell julmarknad på Olofsfors bruk!
lör - sön 24 - 25 nov - nov

I de lugnaste vatten

Holmö sommarteater ger sommarens föreställning I de lugnaste vatten skriven av Alexander Fahlander i Holmsund. Det är mitten av 80-talet och tidningarna rapporterar om ubåtar i svenska farvatten. På Holmön har livet sin gilla gång och sommaren har precis börjat. Men även här märks aktivitet då militären finns på ön för att spana efter möjliga undervattensfarkoster. Vi får möta Anna och Sofia som mest funderar på framtiden och kärleken, Färjans skeppare Katarina med besättning och officerare från storstan. Oförklarliga försvinnanden, kärlek och vänskap över gränserna. Vi hoppas få bjuda på skratt, tänkvärda ord och kanske lite vemod.
sön 25 nov

Umeå Europeiska Filmfestival

Festivalen visar ett omsorgsfullt urval av aktuell europeisk och lokalproducerad film tillsammans med mängder av tillhörande arrangemang som kluriga filmquiz, samtal med gästande filmskapare, en oförglömlig sing-along och andra festligheter! Programmet i sin helhet släpps i början av november.
tis - sön 27 - 2 nov - dec

Mozart, brittiskt & barnkören

Konsert med Norrlandsoperans Symfoniorkester. Hört talas om Ruth Gipps? En av Englands främsta kvinnliga tonsättare och precis som Mozart ett underbarn med sällsam förmåga att skriva musik. Vi iscensätter ett spännande möte mellan klangvärldarna hos Gipps, Mozart, Rossini och Vaughan Williams. Som solist hör vi det unga stjärnskottet Danae Dörken – av tidningen Die Welt kallad ”en poet på piano”. Dirigent Eugene Tzigane leder konserten.
tors 29 nov

Stranded - installation av Brigitta Bödenauer

Brigitta Bödenauers verk "Stranded" är en rumslig, kinetisk installation som baserats på en ljudkomposition som fokuseras på låga ljudfrekvenser bortom människans förmåga att höra. Utställningen pågår 30/12 2018 - 11/1 2019 i Vita kuben, Norrlandsoperans rum för samtida konst.
fre - fre 30 - 11 nov - jan

Jul på Mickelbo Gård

När julen närmar sig så förvandlas miniparken till en vinterpark med tomte, troll och djur i vinterskrud. I gårdscafét serveras tomtegröt med skink-smörgås, glögg och julfika i mysig stämningsfull miljö.
lör - sön 1 - 23 dec - dec

Familjefilm med kreativ verkstad på Bildmuseet

Umeå Europeiska Filmfestival gästar Bildmuseet denna helg. Klockan 14:00 på lördagen visar vi familjefilmen Victor och Josefine (81 min). I bildverkstaden (12:00-17:00) låter vi oss inspireras av filmen.
lör - sön 1 - 2 dec - dec

Skyltsöndag i Umeå

Startskottet för julen är här! Missa inte Skyltsöndag i centrum. Hela Rådhustorget kommer fyllas med marknadsbord med många UF-företagare samt lokala småföretagare. Det blir ponnyridning, vi får besök av islandshästar och stämningsfull körsång av klass 8 M från Grubbeskolan. Julstämningen kommer definitivt att infinna sig när juleljusen tänds i centrum, när du känner doften av glögg och pepparkakor och när du möts av julmusik i butikerna och alla fina skyltfönster.
sön 2 dec

Decemberkonsert - Umeå Musiksällskap & Operastudio Kappelsberg

Denna decemberkväll får Umeå Musiksällskap gäster från Operastudio Kapellsberg i Härnösand, som framför ett blandat program med kända operettmelodier.
sön 2 dec

Jul på Strömbäcks folkhögskola

Välkommen att uppleva julkänslan i vår historiska miljö på Strömbäcks folkhögskola. Nytt för i år är att restaurangen håller öppet och Musikalakademien bjuder på underhållning.
sön 2 dec

Första Advent på Formstråket

Formstråket är en 35 km lång sträcka mellan Öre & Hörnsjö. Längs stråket hittar ni oss, sex kreatörer & hantverkare som återkommande under året koordinerar våra öppettider, allt för att ni lättare ska kunna hitta oss & få uppleva vårt gedigna utbud & unika hantverk, med allt från surdegsbröd, inredningsdetaljer, hantverk i trä & keramik till luffarslöjd, konst & god mat!
sön 2 dec

Välkommen till Umeåregionen

Om Umeåregionen

Utforska Umeåregionen och andra inspirerande destinationer i norr! Information om Umeåregionen finns på denna webbplats. När du utforskar andra destinationer utanför Umeåregionen hamnar du på respektive destinationers webbplatser.