På gång i Umeåregionen!

Happening this week

Under [är jag] bar

En föreställning som riktar strålkastarljuset mot könsorganet.
tis 24 jan

Under [är jag] bar

Våtmarksforskarna Mia Westin och Charlotte Lindmark är på exkursion bland ängsmarker och minerad terräng för att kartlägga det som brukar kallas de nedre regionerna.
ons 25 jan

Cullbergbaletten- Protagonist

Cullbergbaletten är tillbaka på NorrlandsOperan! Ensemblens starka scenpersonligheter turas om att spela huvudrollen i ett nytt storslaget verk av koreografen Jefta van Dinther.
tors 26 jan

Brahms, Strauss och Sjostakovitj

Det finns ett före och ett efter. De fasansfulla världskrigen påverkade en hel värld. NorrlandsOperan uppmärksammar Förintelsedagen med en konsert som undersöker vad tiden före, mellan och efter krigen gjorde med musiken.
fre 27 jan

Tillsammans - 183 år på scenen!

Barbro ”Lill-Babs” Svensson, Siw Malmqvist, Anne-Louise Hansson - tre giganter inom svensk showbiz och med en erfarenhet inom artisteriet som få i vårt land besitter. Dessa tre legendarer har tillsammans underhållit det svenska folket i 183 år. En siffra som nästan känns overklig men som är sann.
fre 3 feb

Jerry Williams

Showen "Man måste få lira" har hyllats av både publik och kritiker, och nu är det dags ta med showen till Umeå. Tillsammans med ett 8-mannaband och 3 sångerskor bjuder Jerry Williams på en personlig show, där spelglädjen och engagemanget till rock'n'rollen är den röda tråden.
lör - sön 4 - 5 feb - feb

Ungdoms-SM i Handboll steg 3

Nordmalings Handboll arrangerar steg 3 i Ungdoms-SM för A-flickor.
lör - sön 4 - 5 feb - feb

Balkanparty 2017

Mullin Mallin satsar högre än någonsin och fyller hela Väven med Balkan Det blir bland annat matverkstad, dansverkstad och föredrag och på kvällen spelar Süperstar Orkestar och – naturligtvis – Mullin Mallin Band. Det blir även filmvisning på Folkets bio, en fotoutställning om livet på Balkan någonstans i huset och öppen scen i Fika!
lör 4 feb

Konstvägenloppet

Det vackra långloppet på skidor i Västerbottens inland som går mellan byn Balsjö och byn Fredrika.
sön 5 feb

Magnus Carlson

Magnus Carlson – en av Sveriges mest hyllade popsångare och aktuell i höstens stora tv-succé Så Mycket Bättre – släpper nya soloalbumet “Den Långa Vägen Hem” den 3 februari och följer upp med en klubbturné.
fre 10 feb

Umeåmästerskapen i snöskulptur 2017

För 26e året i rad skall en vinnare i snöskulptering koras! Årets tema är "Ålder, visdom och respekt" och de fantastiska skulpturerna kommer att pryda Rådhusesplanaden.
lör 11 feb

7-mila, Västerbottens skidfest

Anrika 7-milaloppet, lite tuffare, en del av Euroloppet, riktar sig till både motionär, elitmotionär som elitåkare. Samma dag körs 7-milastafetten och Tjej-mila, 40 km för damer.
sön 19 feb

Umefolk

Folkmusikfestivalen i Umeå har sina rötter i 70-talets folkmusikfester och har sedan 1986 varje år haft arrangemang på Umeå Folkets Hus. Formen och storleken har varierat, men sedan 2006 har Umeå Folkmusikförening drivit festivalen under namnet Umefolk.
tors - sön 23 - 26 feb - feb

House of Metal

Välkommen till 2017 års House Of Metal! Redan nu är Nederländska Asphyx, Dark Tranquillity, Ereb Altor och det mäktiga amerikanska bandet Anthrax klara för festivalen! Håll koll på House of Metal hemsida för uppdateringar om fler artister.
fre - lör 3 - 4 mar - mar

Ronny Eriksson- Oförhappandes

Ronny Eriksson är tillbaka med en ny föreställning! Han säger precis vad han menar. Och han använder inget säkerhetsnät.
fre - lör 24 - 25 mar - mar

Om Umeåregionen

Utforska Umeåregionen och andra inspirerande destinationer i norr! Information om Umeåregionen finns på denna webbplats. När du utforskar andra destinationer utanför Umeåregionen hamnar du på respektive destinationers webbplatser.