På gång i Umeåregionen!

Happening this week

Seniormässan

Mässan är öppen för alla, oavsett ålder och tillhörighet i någon förening och mässan kommer att fyllas av utställare, seminarier och underhållning. Att den blir välfylld tänker PRO Västerbotten se till med sina nära 15 000 medlemmar i 51 föreningar runt om i länet.
ons 28 sep

Umeå Fashion Week

En hel vecka fullspäckad med mode, trendspaning och inspiration. Program via länken nedan.
ons - sön 28 - 2 sep - okt

Tjärdalen

I en fattig by i norra Västerbotten bygger en man en tjärdal. Tjäran somutvinns därur ska rädda hans skuldsatta familj. Men bygget rasar samman och byns odugling hittas däri. Konsekvenserna blir dramatiska.
ons 28 sep

Nolia Kids

Nolia Kids är ingen mässa, det är en lekplats och mötesplats med en inspirerande mix av här- och närproducerat. Här finns inspiration, shopping, rådgivning och självklart en massa roligt för barnen.
lör - sön 1 - 2 okt - okt

Gårdsbutikens dag

Allmänheten hälsas välkommen för att uppelva livet på landet en dag. Här finns möjlighet att träffa bönderna, kanske klappa djur och naturligvis att handla lokalproducerade matvaror i gårdsbutikerna.
sön 2 okt

Staden Mahagonnys uppgång och fall

Vad händer med oss i ett individualistiskt samhälle? Vad händer när köpkraften blir den främsta drivkraften? De frågorna är centrala när scenkonstnärerna och regissörerna Carina Reich och Bogdan Szyber i höst iscensätter Bertolt Brechts och Kurt Weills svindlande satiriska opera Staden Mahagonnys uppgång och fall, som hade urpremiär i Leipzig 1930.
tors - lör 6 - 29 okt - okt

Nolia Beer

7-8 oktober arrangeras Norrlands egen ölmässa Nolia Beer. Här finns allt som passar på en ölmässa. Besökare kan hitta tillbehör och allt annat som behövs för att börja brygga hemma. Här går det också att träffa mikrobryggerier, ölimportörer, bryggerier, bryggmästare och delikatessföretag. Nolia Beer bjuder på livebryggningar, provsmakningar, föreläsningar samt mingel och möjligheten att skapa eller öka sina nätverk. Alla är välkomna!
fre - lör 7 - 8 okt - okt

SM i Mathantverk

Umeå och Väven blir arena för SM i Mathantverk 2016 som i år jubilerar och fyller 20 år! SM i Mathantverk har tidigare arrangerats i Östersund, Stockholm, Göteborg och Växjö.
fre - lör 7 - 8 okt - okt

FolkRapBigBand Tour

Upplev en fantastisk kavalkad av medryckande rytmer och toner när jazzvirtuosen Jonas Knutsson, folk- och världsmusikern Erik Rydvall och rapparen Mofeta möter BRO; ett stort svenskt och finskt band med nordens fetaste blåssektion. FolkRapBigBand är precis vad det låter som, en spännande symbios av ny och gränsöverskridande musik.
fre - lör 7 - 8 okt - okt

44:e Umemaran

Spring Umemaran 42 eller 21 km den 8 oktober!
lör 8 okt

Fäboland light med överraskningar

Musikteatern Fäboland kommer till KF Huset!
lör 8 okt

Länskulturdagarna

Kulturkraft på hemmaplan - 13 - 17 oktober i Nordmaling.
tors - mån 13 - 17 okt - okt

Bildmakarna

En modern klassiker om skapandets villkor.
fre 14 okt

Berättande: FinnPål

Ny berättarföreställning med Greger Ottosson.
lör 15 okt

ZEURORA - Mirakelmässan

I oktober öppnar eventföretaget ZEURORA upp dörrarna för MIRAKELMÄSSAN, en helt ny mässa för din inre och yttre hälsa som blir ett återkommande event i Umeå.
lör - sön 15 - 16 okt - okt

Höstkonsert med Umeå Musiksällskap

Umeå Musiksällskaps höstkonsert på NorrlandsOperan.
sön 16 okt

Italienska veckan

Välkomna till Italien i Umeå! Benvenuti!
mån - sön 17 - 23 okt - okt

Kammarmusikfestival

Kammarmusikfestivalen i Umeå kammarmusikförenings regi. Umeå kammarmusikförening är en ideell och fristående förening med ändamål att främja intresset för kammarmusik.
tors - sön 20 - 23 okt - okt

Om Umeåregionen

Utforska Umeåregionen och andra inspirerande destinationer i norr! Information om Umeåregionen finns på denna webbplats. När du utforskar andra destinationer utanför Umeåregionen hamnar du på respektive destinationers webbplatser.