På gång i Umeåregionen!

Happening this week

Battle of Botnia - Kampsportsgala

Nu är det dags för Batttle of Botnia att åter igen bjuda på högklassig MMA. Se skandinaviska fighters göra upp i oktagonen samtidigt som lokala fighters ges möjlighet att visa vad de går för.
lör 10 dec

Pilgatans Julmarknad

Då är det dags för kulturstråket Pilgatans årliga Julmarknad! På Pilgatan välkomnas du till en härligt annorlunda julstämning. Varmt välkomna!
lör 10 dec

Tomteverkstad med julklappsinsamling

Kom ner på stan med familjen. Tomtemor finns på plats. Här kan du få hjälp med att slå in din julklapp, pyssla, göra rim och vad julen hör till. När paketet är klart lägger vi det i tomtesäcken som sedan går till Frälsningsarméns hjälporganisation.
sön 11 dec

Midgårdskolans Jul och Luciakonsert

Midgårdsskolan presenterar årets Jul- och Luciakonsert under ledning av Lage Forsberg, Pernilla Johansson Sandborg, Anders Lundström och Hans Nilsson.
tis 13 dec

Sveriges kallaste Lucia

13 december firar vi Lucia i masugnen på Olofsfors bruk - Sveriges kallaste Lucia!
tis 13 dec

Julmarknad på Bjurholms hembygdsgård

Kom i julstämning i en vacker hembygdsmiljö!
tors 15 dec

Kammarkören Sångkraft - Jul i Björkarnas stad

Jul i Björkarnas stad kallar Kammarkören Sångkraft sin traditionella och stämningsfulla julkonsert. Rubriken rymmer musik som ni längtar efter och tonkonst som ni inte visste att ni önskade er. Och vi önskar oss er, kära publik!
lör - sön 17 - 18 dec - dec

Pokémon Go-promenad

Gå vår Pokémon Go-promenad och passa på att shoppa julklappar eller fika medan du samlar Pokébollar! Vi ger dig några tips på vägen, men såklart finns det massor av fler butiker och caféer där man når Pokéstops och kan fånga monster…
lör 17 dec

Blues Jam

Under Blues Jam möts unga och gamla, amatörer och proffs för att under ytterst avspända former musicera tillsammans. Ta med en vän ett instrument eller bara ditt goda humör och njut en stund av det goda i livet.
lör 17 dec

Julmarknad på Forslunda

Här hittar du hantverk i trä, smide, stickat, keramik och skinn. Smycken, julsaker, julgrupper, julblommor, julkärvar och hembakat. Försäljning av julmat, julgodis, korv, fika, hamburgare och glögg.
lör 17 dec

Gårdsbutikens dag - jultema

Allmänheten hälsas välkommen för att uppelva livet på landet en dag. Här finns möjlighet att träffa bönderna, kanske klappa djur och naturligvis att handla lokalproducerade matvaror i gårdsbutikerna.
sön 18 dec

Soul Train i Umeå - After Work

Nu öppnar succén Soul Train i Umeå. Efter fyra fantastiska år på Café Opera som Stockholms bästa After Work, kommer konceptet till Umeå.
sön 25 dec

Nyårsglitter över Umeå

Högtidsstunden vid tolvslaget på nyårsnatten har sedan starten 2000/2001 blivit en viktig tradition för väldigt många Umeåbor och deras vänner. Denna korta, men viktiga ceremoni, med bl.a. tal, musik, utseende av Umeåambassadör, Nyårsskål och det avslutande mäktiga fyrverkeriet samlar numera tusentals firande.
lör 31 dec

Jullovsaktiviteter på Backfors Gård - Häst & Natur

Förgyll jullovet med roliga hästaktiviteter
mån - tors 2 - 5 jan - jan

Hela Huset Gungar

Gör som alla andra gå Hela Huset Gungar en kväll med fantastiska dansband och ett hus fullt med gamla kompisar! Årets hemvändarkväll med ett fantastisk nöjes program.
tors 5 jan

Hemvändarveckan

Hemvändarveckan i Nordmaling, alltid vecka 29.
lör - sön 15 - 23 jul - jul

Seniormässan

Mässan är öppen för alla, oavsett ålder och tillhörighet i någon förening och mässan kommer att fyllas av utställare, seminarier och underhållning. Att den blir välfylld tänker PRO Västerbotten se till med sina nära 15 000 medlemmar i 51 föreningar runt om i länet. 75 års jubileum.
ons - tors 27 - 28 sep - sep

Om Umeåregionen

Utforska Umeåregionen och andra inspirerande destinationer i norr! Information om Umeåregionen finns på denna webbplats. När du utforskar andra destinationer utanför Umeåregionen hamnar du på respektive destinationers webbplatser.