På gång i Umeåregionen!

Happening this week

Snömässan

Den 25 november 2018 är det dags för årets Snömässa på IKSU sport i Umeå, i år med temat "Länge leve vintern!". Snömässan är en årlig mötesplats för alla som älskar vintersport, i år vill vi uppmärksamma klimatförändringen och vad vi kan göra åt den. Vi hoppas kunna inspirera till att välja mer hållbara vinteraktiviteter och -produkter.
sön - sön 26 - 25 nov - nov

Kammarkören Sångkraft - Jul i Björkarnas stad

Jul i Björkarnas stad kallar Kammarkören Sångkraft sin traditionella och stämningsfulla julkonsert. Rubriken rymmer musik som ni längtar efter och tonkonst som ni inte visste att ni önskade er. Och vi önskar oss er, kära publik!
lör - lör 16 - 22 dec - dec

Minimus

Skapande verksamhet för alla barn! Alla barn och föräldrar är välkomna till museets skapande verksamhet Minimus. Lokalerna är lättillgängliga centralt i museet. Här erbjuds drop-in verksamhet dagligen under museets öppettider, med olika teman, prova-på-aktiviteter och lek på egen hand. Allt utan kostnad.
fre - fre 14 - 21 sep - dec

Mammas Nya Kille firar jul på måfå

Göm chokladasken, förankra julgranen i taket, dubbelkolla att du har jordfelsbrytare och glöm levande ljus för nu plingar det på dörren, Mammas Nya kille firar jul på måfå. Premiär 16 november i Umeå.
fre - lör 16 - 29 nov - dec

Weeping Willows - Christmas Time Has Come Tour 2018

Weeping Willows bjuder på en fantastisk julshow innehållande en blandning av låtar ur bandets tjugoett år långa karriär, men med tonvikt på "Christmas Time Has Come” och ”Snowflakes”. "Vår julturné skiljer sig något från andra och betonar de allvarliga och djupare frågorna som vi påminns om i juletid. De klassiska julbudskapen passar oss väldigt bra och vi känner oss hemma både musikaliskt och tematiskt. Något vi förstått att vår publik också gillar och identifierar sig med, därför åker vi ut på turné i år igen. Det ska bli så himla roligt och vi hoppas att det här fortsätter tills vi inte kan röra oss längre…" hälsar Weeping Willows. Med på turnén följer även Anders Kappelin (bas), Johan Norin (trumpet), Andreas Andersson (sax/flöjt) och Carolina Wallin Pérez (keyboard/sång).
sön - mån 18 - 19 nov - nov

Jill Johnson - Welcome to Christmas Island

Jill Johnson kommer till stan för att sprida lite julstämning tillsammans med Anders Berglund och Sandviken Big Band.
mån 19 nov

MADE

MADE står för en ständigt överraskande blandning av olika uttryck och konstformer. Här möts internationella artister och konstnärer av hög kaliber, lokala kreatörer och entusiaster och publik från alla håll. Music, Art, Dance, Experience – MADE är mycket av allt!
fre - lör 23 - 24 nov - nov

Julöppet på Slöjdarnas Hus

Slöjdarnas Hus i Vännäsby slår upp sina portar och erbjuder hantverk och kvalitetsslöjd till alla julshoppare.
fre - sön 23 - 23 nov - dec

Julmarknad Olofsfors bruk

Traditionell julmarknad på Olofsfors bruk!
lör - sön 24 - 25 nov - nov

Holmö sommarteater - I de lugnaste vatten

Holmö sommarteater ger sommarens föreställning I de lugnaste vatten skriven av Alexander Fahlander i Holmsund. Det är mitten av 80-talet och tidningarna rapporterar om ubåtar i svenska farvatten. På Holmön har livet sin gilla gång och sommaren har precis börjat. Men även här märks aktivitet då militären finns på ön för att spana efter möjliga undervattensfarkoster. Vi får möta Anna och Sofia som mest funderar på framtiden och kärleken, Färjans skeppare Katarina med besättning och officerare från storstan. Oförklarliga försvinnanden, kärlek och vänskap över gränserna. Vi hoppas få bjuda på skratt, tänkvärda ord och kanske lite vemod.
sön 25 nov

Umeå Europeiska Filmfestival

Festivalen visar ett omsorgsfullt urval av aktuell europeisk och lokalproducerad film tillsammans med mängder av tillhörande arrangemang som kluriga filmquiz, samtal med gästande filmskapare, en oförglömlig sing-along och andra festligheter! Programmet i sin helhet släpps i början av november.
tis - sön 27 - 2 nov - dec

Mozart, brittiskt & barnkören

Konsert med Norrlandsoperans Symfoniorkester. Hört talas om Ruth Gipps? En av Englands främsta kvinnliga tonsättare och precis som Mozart ett underbarn med sällsam förmåga att skriva musik. Vi iscensätter ett spännande möte mellan klangvärldarna hos Gipps, Mozart, Rossini och Vaughan Williams. Som solist hör vi det unga stjärnskottet Danae Dörken – av tidningen Die Welt kallad ”en poet på piano”. Dirigent Eugene Tzigane leder konserten.
tors 29 nov

Jul på Mickelbo Gård

När julen närmar sig så förvandlas miniparken till en vinterpark med tomte, troll och djur i vinterskrud. I gårdscafét serveras tomtegröt med skink-smörgås, glögg och julfika i mysig stämningsfull miljö.
lör - sön 1 - 23 dec - dec

Familjefilm med kreativ verkstad på Bildmuseet

Umeå Europeiska Filmfestival gästar Bildmuseet denna helg. Klockan 14:00 på lördagen visar vi familjefilmen Victor och Josefine (81 min). I bildverkstaden (12:00-17:00) låter vi oss inspireras av filmen.
lör - sön 1 - 2 dec - dec

Decemberkonsert - Umeå Musiksällskap & Operastudio Kappelsberg

Denna decemberkväll får Umeå Musiksällskap gäster från Operastudio Kapellsberg i Härnösand, som framför ett blandat program med kända operettmelodier.
sön 2 dec

Jul på Strömbäcks folkhögskola

Välkommen att uppleva julkänslan i vår historiska miljö på Strömbäcks folkhögskola. Nytt för i år är att restaurangen håller öppet och Musikalakademien bjuder på underhållning.
sön 2 dec

Första Advent på Formstråket

Formstråket är en 35 km lång sträcka mellan Öre & Hörnsjö. Längs stråket hittar ni oss, sex kreatörer & hantverkare som återkommande under året koordinerar våra öppettider, allt för att ni lättare ska kunna hitta oss & få uppleva vårt gedigna utbud & unika hantverk, med allt från surdegsbröd, inredningsdetaljer, hantverk i trä & keramik till luffarslöjd, konst & god mat!
sön 2 dec

Julkonserten Änglaljus – En julotta på vaken tid!

Julkonserten Änglaljus är en upplevelse. Det är en riktig julstämning. Du går mot kyrkan / konserthuset, möts av fladdrande marschaller som vackert lyser upp till stämning i vintermörkret. Du möts sedan i entrén av barn som bjuder på pepparkakor. Du går in i en vacker julutsmyckad konsertsal. Det har kommit imma på fönsterrutorna. En känsla av ett andrum infinner sig. Lyset går ner och tonerna sätts vid pianot. Procession kommer igång från en kör och en fantastisk melodi vid namn ”Änglaljus” som beskriver, i ord och ton, vad julen handlar om. Du är i ÄNGLALJUS
ons 5 dec

Välkommen till Umeåregionen

Om Umeåregionen

Utforska Umeåregionen och andra inspirerande destinationer i norr! Information om Umeåregionen finns på denna webbplats. När du utforskar andra destinationer utanför Umeåregionen hamnar du på respektive destinationers webbplatser.