På gång i Umeåregionen!

Happening this week

Fågelskådning i Umeälvens delta

Följ med på kostnadsfria fågelguidningar i Umeälvens delta. Guidningarna leds av rutinerade fågelskådare. Turerna går till olika områden och har olika teman som rastande fåglar, häckande fåglar och våtmarksfåglar.
tors - tors 6 - 30 apr - aug

Blodomloppet

Veteranerna Korpen Västerbotten tillsammans med Blodcentralen arrangerar Blodomloppet. Löpning 5 km eller 10 km, damer och herrar med tidtagning eller motion. Gå eller lunka 5 km utan tidtagning. För mer information se extern länk nedan.
tis 22 maj

Mahlers Femma

Konsert med Norrlandsoperans Symfoniorkester & Nordiska Kammarorkestern.
tors 24 maj

Toughest

Är du Umeås tuffaste? Utmana vänner och ta dig runt banan som är fylld med utmanande hinder. Det blir intensivt, blött och jobbigt. Men så klart även kul och utmanande!
lör 26 maj
lör 26 maj

Toughest Family

Ett roligt och utmanande lopp, 2 km och 20 hinder för både barn och vuxna. Från lördag till söndag förvandlas banan i Umeå till en plats där barn och vuxna kan tävla tillsammans och utmana varandra.
sön 27 maj

Brännbollsyran

Varje år går den traditionella Brännbollscupen i Umeå av stapeln. Över 3000 spelare och en hel massa publik brukar beskåda eller delta i världens största brännbollsturnering.
tors - lör 31 - 2 maj - jun

Nationaldagsfirande på Rådhustorget

Välkommen till Umeås nationaldagsfirande som i år är på Rådhustorget. Programmet, som brukar vara ungefär en timma långt, kommer att utgå från en scen på Rådhustorget. Programmet kommer innehålla högtidstal och flaggöverlämning av Sven-Olov Edvinsson, kommunfullmäktiges vice ordförande och välkomnande av nya medborgare. Hemvärnets musikkår och Umeå Musikskola uppträder och Balettakademien har dansuppvisning. Utöver detta kommer det finnas aktiviteter på Skeppsbron där bland annat försvarsmakten kommer att finnas på plats.
ons 6 jun

Välkommen till Umeåregionen

Om Umeåregionen

Utforska Umeåregionen och andra inspirerande destinationer i norr! Information om Umeåregionen finns på denna webbplats. När du utforskar andra destinationer utanför Umeåregionen hamnar du på respektive destinationers webbplatser.