På gång i Umeåregionen!

Happening this week

Mammas Nya Kille – ett kunskapslyft eller?

Allra sista föreställningen – intäkterna går till Musikhjälpen 94 slutsålda föreställningar för 45 000 besökare. Scenversionen av "Mammas Nya Kille" har tagit hela Sverige med storm. När det är det dags för de sista föreställningarna blir det i Umeå och på intima Vävenscenen. Intäkterna från den allra sista showen går till Musikhjälpen som i år sänds från Umeå.
fre - lör 15 - 16 dec - dec

Kammarkören Sångkraft - Jul i Björkarnas stad

Jul i Björkarnas stad kallar Kammarkören Sångkraft sin traditionella och stämningsfulla julkonsert. Rubriken rymmer musik som ni längtar efter och tonkonst som ni inte visste att ni önskade er. Och vi önskar oss er, kära publik! För biljetter, se evenemangslänk.
lör 16 dec

Pilgatans Julmarknad

Då är det dags för kulturstråket Pilgatans årliga Julmarknad! På Pilgatan välkomnas du till en härligt annorlunda julstämning. Varmt välkomna!
lör 16 dec

Julmarknad på Forslunda

Här hittar du hantverk i trä, smide, stickat, keramik och skinn. Smycken, julsaker, julgrupper, julblommor, julkärvar och hembakat. Försäljning av julmat, julgodis, korv, fika, hamburgare och glögg.
lör 16 dec

Musikhjälpen

Den 11-17 december är det dags för den tionde upplagan av Musikhjälpen. Den sex dagar långa direktsändningen kommer att göras från en glasbur på Rådhustorget och Umeå centrum kommer att sjuda av musik, liv och rörelse dygnet runt.
lör - sön 16 - 17 dec - dec

Roger Pontare - Mitt vinterland

Sedan 2011 har Roger turnerat i kyrkor kring advent och förra årets konsert i Tegskyrkan i Umeå blev en minnesvärd kväll både för Umeåborna och för Roger…såpass att det känns självklart med en återkomst.
ons 20 dec

Händer på Jullovet

Jullov för barn och unga i Umeå! Ett besök på Västerbottens museum, bada på Navet, åka skidor i någon av backarna i regionen eller susa fram i skidspåren är några av förslagen för dagarna. Via länkarna nedan får du fler tips på aktiviteter för hela familjen.
fre - mån 22 - 8 dec - jan

Mud Morganfield (USA) samt Trickbag

En helkväll med en legend, Mud Morganfield samt bluesbandet Trickbag, som vet hur man får en publik att ha roligt!
lör 6 jan

Våra musiker i närbild

Kammarmusikkonsert med musiker ur NorrlandsOperans Symfoniorkester
lör - sön 13 - 14 jan - jan

Dvořáks Blåsarserenad

Konsert med NorrlandsOperans Symfoniorkester. Amy Beach – lägg namnet på minnet – så hette den första kvinnliga kompositör som skrev och publicerade en symfoni i USA! Under ledning av chefdirigent Elim Chan står orkesterns träblåsare i centrum vid en konsert som låter Antonin Dvořáks folkmusikaliska toner möta svenske Benjamin Staerns vildsinta havsvågor.
tors 18 jan

FATTA! med Cleo och JUCK

Med utgångspunkt i föreningen FATTAs agenda att motarbeta sexuellt våld åker rapparen Cleo och danskollektivet JUCK på turné.
fre - lör 19 - 20 jan - jan

Bacchae - prelude to a purge

Mota vintermörkret för en stund och kom med på en sprakande scenkonstupplevelse. Föreställningen Bacchae av Marlene Freitas bjuder på dans, färg, form, humor och levande musik som blåser igång det nya året!
fre 26 jan

Beethovens Violinkonsert

Konsert med NorrlandsOperans Symfoniorkester.
tors 1 feb

De redan frälsta

Gänget bakom succéföreställningen "Slå pattarna i taket" är tillbaka! Denna gång riktar de sina knivskarpa blickar mot valåret. Med humor och musik som vapen tar de sig an känsliga ämnen i Sveriges politiska landskap.
fre - lör 2 - 3 feb - feb

Umeå Musiksällskaps Vinterkonsert

Med denna vinterkonsert inleder UMEÅ MUSIKSÄLLSKAP – Umeås äldsta kulturförening – sitt 156:e år. Vi kan se fram emot en värmande musikalisk injektion under den mörka årstiden.
sön 18 feb

Umefolk

Folkmusikfestivalen i Umeå har sina rötter i 70-talets folkmusikfester och har sedan 1986 varje år haft arrangemang på Umeå Folkets Hus. Formen och storleken har varierat, men sedan 2006 har Umeå Folkmusikförening drivit festivalen under namnet Umefolk.
tors - sön 22 - 25 feb - feb

Välkommen till Umeåregionen

Om Umeåregionen

Utforska Umeåregionen och andra inspirerande destinationer i norr! Information om Umeåregionen finns på denna webbplats. När du utforskar andra destinationer utanför Umeåregionen hamnar du på respektive destinationers webbplatser.