Res inom Umeå

Det är enkelt att ta sig runt Umeå. Kommunikationen med buss är bra och här finns 220 km i cykelvägar.

Notvarpsbron Umeå

Cykel:

Ett miljövänligt och hälsosamt färdsätt är cykel samtidigt som du får uppleva omgivningen. På Umeås många cykelvägar kan du ta dig fram med en hyrcykel. Ta hjälp av Cykelkartan för att hitta rätt.

Det är enkelt att ta sig runt i Umeå

 

Buss:

Att upptäcka Umeå från bussfönstret är både bekvämt och roligt.

Umeå lokaltrafikTidtabeller, kartor och priser för lokaltrafiken inom Umeå.

LänstrafikenLänstrafiken är huvudman för den lokala och regionala linjetrafiken i Västerbottens län. 

Flygbuss Flygbussen trafikerar i anslutning till de flesta av flygets avgångar till, och ankomster från Arlanda och Bromma.

Bussbolag kan bokas som rundtur eller transfer - se lista på denna sida.

Du som kommer till Umeå kan ta hjälp av kartan för bussparkering.

Bil:

Ett annat bekvämt sätt att ta sig runt i Umeå är med bil. Det finns ett flertal biluthyrningsfirmor i Umeå. När det är dags för Parkering kan du ta hjälp av kartorna från Q-park och Upab för att se vart parkeringszonerna och P-husen finns. 

Färjan till Norrbyskär

Färja

Holmön (året om):

Till fantastiska Holmön åker du med Holmöfärjan från Norrfjärden norr om Umeå. Turen tar omkring 45 min och är gratis. Upptäck Holmöns storslagen natur på egen hand med cykel. Vill du uppleva något alldeles extra, följ med Slupen ut till Stora Fjäderägg. Slupen är en rekonstruktion av en gammal handelsslup och seglas på traditionellt vis.

Norrbyskär - unik skärgårdsidyll (maj - september)

Norrbyskär är en kustnära ö några mil söder om Umeå - ta Norrbyskärsfärjan från Norrbyn. Här fanns en gång Europas största sågverk. Idag en skärgårdsidyll för alla med svindlande äventyr, rofylld skärgårdsnatur, intressant kulturhistoria och barnaktiviteter.