Onsdag 28 september

Umeå Fashion week - Programmet uppdateras löpande

Bild: Kreativitet & Hållbarhet med Lotta Ahlvar. Foto: Peter Phillips

Förmiddagsyoga med Yogastudion

Gratis yogapass
Onsdag 28 september kl. 09.00-09.20
Elite Hotel Mimer
 

Börja din fashion-dag med ett yogapass! Yogastudion bjuder på gratis yoga varje förmiddag under Umeå Fashion Week. Ta några djupa andetag. Fokusera på här och nu och ladda upp kroppens batterier. Klassen varar cirka 20 minuter och passar alla. Inga förkunskaper krävs. Det blir enkla rörelser och positioner, där du får mjuka upp axlar, nacke och rygg. Ingen föranmälan, du behöver inte byta om och vi har mattor. Varmt välkommen!

 

Fashionträning med USM

Förmiddagsträning
Onsdag 28 september kl. 09.30-09.45
Torget, Utopia
 

Umeå Sport & Motion bjuder på smakprov från sitt gruppträningssortiment. Idag är det Good Vibes (danspass)som står på schemat.

Umeå Sport & Motion ligger i hjärtat av centrala Umeå. De vill att det ska vara enkelt och okomplicerat att träna. Hos dem skapas mötesplatser där olika människor kan träffas och träna tillsammans. Enligt USM är det personliga mötet nämligen helt oöverträffat och kan aldrig ersättas! Med dem jobbar ett fantastiskt team, allt från reception, sälj, Personliga Tränare, Fysioterapeuter och instruktörer. De jobbar hårt för att göra ditt besök till det bästa varje gång enligt mottot ”Din hälsa vår passion!”

 

Textil popup-utställning - Västerbottens museum

Utställning mm
Onsdag 28 september kl. 10.00-19.00
 

MVG, entréplanUnder Umeå Fashion Week finns Västerbottens museum på plats i MVG, entréplanet, med en textil popup-utställning. Här kan du ett antal dräkter från olika epoker, ur Västerbottens museums samlingar. Kom och möt museets personal som berättar mer. I utställningen arrangeras också ett antal aktiviteter.

 

Kreativitet & Hållbarhet

Inspirationsföreläsning
Onsdag 28 september kl. 12.00
Torget i Utopia, plan 1
 

Välkommen till en inspirationsföreläsning med Lotta Ahlvar, arrangerad av Uminova eXpression.

Lotta Ahlvar är en välkänd person i den svenska designbranschen och idag är hon fristående konsult och vd på anrika Handarbetets Vänner. Hon har tidigare varit vd på Svenska Moderådet och har också lett branschorganisationen Sveriges Designer. Lotta Ahlvar är utbildad textil- och modedesigner med studier bland annat på Lennings textilinstitut och Beckmans College of Design. Hon är också en flitigt anlitad konsult och föredragshållare, där både institutioner, skolor och museer och näringsliv är hennes uppdragsgivare.

Uminova eXpression är en inkubator ägd av Umeå universitet och Umeå Kommun som bedriver en test- och utvecklingsplattform för att stödja utveckling av idéer, innovationer, tjänstebaserade affärsidéer samt kunskapsintensiva företag inom kulturella, konstnärliga och kreativa näringar. 

 

T-shirt re-do – Västerbottens museum och Västerbottens läns hemslöjdsförening

Aktivitet
Onsdag 28 september kl. 14.00–19.00
MVG, entréplan
 

Släng inte din gamla t-shirt, gör om den istället och låt den leva ett tag till! Här får du inspiration och möjlighet att på plats skapa något nytt. I samarbete med Västerbottens läns hemslöjdsförening.

 

Välkommen att Byta Upp!

Inlämning av varor till klädbytareventet Byt Upp!
Kl. 17.00-19.00
Studio Hållbart, Utopia, plan 1
 

Du har säkert en massa fynd hemma som aldrig riktigt används. Vad bra! Kom till oss med dem! Den där grymma jackan som plötsligt inte kändes rätt, den där supercoola men lite för långa klänningen - allt kanske kan bli någon annans favorit? Byt Upp! är ett socialt, roligt och hållbart sätt att byta bort kläder man felköpt eller som inte passar och få en ny garderob med sig hem!

 

Modevisning i MVG

Event
Onsdag 28 september kl. 19.00
Tonka Bistro Café, 2 tr, MVG
 

Välkommen till modevisning med Triumph, MQ och Smarteyes. Make up från Make Up Store. Tonka bjuder på något gott. 

Biljettinformation: Visningen är gratis men du måste ha en biljett! Hämta din biljett hos någon av butikerna. Först till kvarn…

I samband med visningen har medverkande butiker öppet så passa på att shoppa!

 

Kvällsöppet hos Gina Tricot

Kundkväll
Onsdag 28 september kl. 19.00-21.00
Gina Tricot
 

Gina Trocot bjuder in till kundkväll med fina erbjudanden. Kvällsöppet mellan kl. 19-21 med rabatt på hela sortimentet. De första 50 kunderna som handlar får en goodiebag!

 

IDAG firar 10 år

Jubileumsutställning
Måndag 26 september – lördag 1 oktober
Comfort Hotell Winn
 

Umeådesignern Ida Hillebjörk firar 10 år som kreatör med egna märket IDAG. Under hela veckan kommer en utställning med bilder och några plagg att finnas i hotellets foajé. På torsdag kväll kommer Ida finnas på plats. Dessutom kommer det serveras drinkar på Eljests lokalproducerade äppelmust och en jubileumstallrik med Västerbottniska delikatesser.

IDAG gör mode i ekologiska material för arbete och fritid, stadsliv och lantliv, vardag och fest. Plaggen tillverkas i företagets ateljé i Umeå.

 

Kostymutställning av NorrlandsOperan

Måndag 26 september – måndag 3 oktober
Elite Hotel Mimer
 

Syna NorrlandsOperan i sömmarna i en unik kostymutställning på Elite Hotel Mimer. Under Umeå Fashion Week visar NorrlandsOperan upp kostymer från hela 2000-talet, från 2005 års uppsättning av Turandot fram till vårens Den listige lilla räven. Samtliga kostymer i utställningen är skapade av NorrlandsOperans skickliga kostymateljé och riktiga mästerverk i skrädderikonst!

 

Hitta stilen i MVG

Stilrådgivning
Måndag 26 september – söndag 2 oktober
MVG
 

Passa på och boka en gratis stilrådgivning under Umeå Fashion Week i några av MVG:s butiker och få tips och råd om mode, make up och hår. Stilrådgivningen tar cirka 30 minuter. OBS! Du bokar din tid direkt med butiken du vill ha rådgivning hos!

Välj mellan följande butiker: MQ, KappAhl, Triumph, JOY, Glitter, Pagelle, Smarteyes, Skopunkten, Nikita Hair, Make Up Store, Kicks